Hae
Queen of Eve

On aika uusia kodin sisustus

Mun sisustus on usein muuttunut mieleni mukana

Ennen mä olin sellainen sisustaja joka vaihtoi sisustusta varmasti useamman kerran vuodessa. Nykyisin olen hieman maltillisempi enkä jatkuvasti ole tekemässä uusia hankintoja. Pienillä asioilla saa jo aika kivasti muutoksia aikaan, joten esim. sisustustekstiileillä on helppo leikitellä. Tyynynpäälliset, lakanat, päiväpeitteet ja viltit. Pyyhkeet, taulut, pienemmät koriste-esineet. Sellaisia on mukava vaihdella fiiliksen mukaan ja ainakin itselläni joka vuoteen sisältyy useampia fiiliksiä sisustamisen suhteen.

Keväällä vaihdan aina johonkin kevyempään, syksyllä taas talvisempaan ja joulun aikana on se hetken joulumaailma kotona. Enää en missään asiassa ole kuitenkaan överi, vaan pyrin harkitsemaan hankintojani perusteellisemmin. Haluan panostaa toimiviin ja ajattomiin tuotteisiin kausituotteiden sijaan yhä enemmän ja enemmän, mutta minkä sille voi jos fiilikset joskus heittelee. Sisustusmakukin voi muuttua ja kodin sisustus voi tarvita tuuletusta. Silloin kuitenkin suosin kierrättämistä ja aika monia huonekaluja olenkin laittanut eteenpäin ja itsekin hankkinut käytettynä.

Millainen sisustus meillä nyt on?

Näistä muutamista makuuhuonekuvista ei ole jäljellä paljoakaan. Ne ovat kolmisen vuotta vanhoja. Mulla on uusi sänky ja sängynpääty, mutta periaatteessa lähes identtiset. Näyttävät siis samalta mutta ovat koostumukseltaan ja tuntemukseltaan täysin erilaisia.

Nojatuoli minulla on vielä tallella, se on joku Ikean hankinta jonka ostin käytettynä Torista. Taisin maksaa siitä kaksikymmentä euroa. Voin kertoa, että oli muuten aikamoinen sovittaminen autoon sisälle ja kun se sinne jotenkin saatiin myyjän kanssa loksahtamaan, niin en perillä meinannut millään saada nojatuolia ulos autosta. Taistelin sen kanssa varmaan tunnin, niin tiukka sovitus se oli ja tietyssä kulmassa piti nostaa että sain sen liikahtamaan.

Yöpöydän virkaa hoitaa edelleen tuo mustalla lasilla ja kromilla varustettu pöytätrio. Sen isoin osa on olohuoneessamme kulmapöytänä kahden sohvan välissä ja näitä kahta pidän makuuhuoneessa. Tämä on joku design, mutten enää muista mikä. Ihan arvokas pöytä ja kävin sen ostamassa eräästä erittäin tyylikkäästä kodista aikanaan varmaan viidelläkympillä. Oli hyvä ostos, tykkään edelleen.

Kartellin Bourgien ostin joltain espoolaiselta naiselta aikanaan ja matkustin lähijunalla tuon lampun kanssa pitkin poikin. Tuo valaisin on ihan mielettömän upea ja meillä on toinen samanlainen olkkarissa. Tämä tosin joutui roskiin palasina koettuaan liian monta kertaa pahan äksidentin kotona. Noh, vahinkoja sattuu ja onneksi olin ostanut tämän puoleen hintaan. Sellainen hopean värinen olisi ihana.

Kohta laitetaan sisustus uusiksi

Muutoin kuvissa näkyvät jutut ovatkin ollutta ja mennyttä, tuota valosarjaa lukuunottamatta. Ei ole lakanoita, ei tyynynpäällisiä, ei päiväpeittoa. Ei tuota pientä sisustustauluakaan jos oikein muistan. Olen ne pistänyt kiertoon ja myynyt eteenpäin Facebookin kirppisryhmissä. Siellä on toisinaan mukava tehdä kauppaa.

Tällä hetkellä sisustus on taas pinnalla ja mielessä on monia hankintoja. Pitäisi uusia pyykkikori, ehkä hankkia seinälle eteiseen säilytyslokerikko ja uusi eteisen käytävämatto. Olohuoneeseen täytyy ehdottomasti uusia tauluseinä sillä olen kyllästynyt edelliseen tauluun. Tarvitsemme uudet sohvat, eroon nykyisestä blogimatosta (se on se Ikean mustavalkoinen joka on kaikilla bloggaajilla) sekä ehkä hankkia uusia valaisimia. Kristallikruunumme olohuoneen katossa on ihan kiva, mutta nyt tuntuu että on tullut ihan tarpeeksi sitä katseltua, samoin bling bling jalkalamppumme.

Mulle haastavimpia asioita sisustuksessa on aina verhot ja matot. Niiden kanssa painin todella paljon. Meillä ei mun makuuhuoneessa ja olohuoneessa verhoja olekaan, ainoastaan kaihtimet, mutta sopii tänne tyyliin oikein hyvin. Matot sitten tuottaakin usein päänvaivaa kun ei osaa päättää ja niitä ei jatkuvasti viitsisi vaihtaa.

Nyt talven ja kevään aikana onkin tulossa useita kotiesittelyitä mun kotoa. Ensimmäisenä voisin avata teille päivitettyä eteistä, meillä on nimittäin uusi lipasto. Palataan siis pian asiaan ja pääsette virtuaalisesti kyläilemään ja kurkkaamaan meidän Töölön Palatsiimme.

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Mä olen myös haaveillut bourgiesta jo kauan, mutta en ole tullut hankkineeksi. Sohvat pitäisi uusia myös meillä ja muutenkin uudistaa kotia jollain tavalla. Tykkään tehdä itse kaikenlaista, niin ehkä värkkään jotain mattoa tai makramea kotiin :D

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Bourgieita on aika usein myynnissä käytettynäkin ja ovat aikalailla priimakunnossa. Eipä ne valaisimet käytössä niin kulu jos ovat paikoillaan eikä niitä kukaan ränkkää. Ihan hyvin perusvärit voi ainakin saada puoleen hintaan (mustan ja kirkkaan), muut on sitten kalliimpia. Mä en kyllä osaisi itse mitään mattoja tehdä (eikä varmaan olisi ihan mun tyyliäkään), mutta sellaiset makramet on aika hienoja!

 2. Chandelierhome/Meiju kirjoitti:

  Ei varmaan tullut yllätyksenä että pidin erityisesti tästä postauksesta ;-) Kotikierrosta innolla odottaen. Meillä oli aikaisemmin myös kuvien kaltainen tyyli mistä ei säihkettä puuttunut mutta nyt on noin 1,5v viihdytty tässä modernissa ja se tuntuu kyllä ihan omalle.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Heh, en ylläty! Mulla on myös säihke vähentynyt, mutta makuuhuoneessa sitä on silti hieman. Yhteen vaiheeseen halusin kaikenlaista timanttia ja bligiä, oli kunnon harakan koti aikanaan. Nyt olen kyllä vähentänyt, mutta en edelleenkään varmaan ihan ”tylsästi” ilman mitään osaisi olla. Mut se on just kiva kun on erilaisia tyylejä, vaikkei ne aina olis se oma juttu niin musta on ihana katsella erilaisia koteja ja sisustuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *