Hae
Queen of Eve

Suomijunttien varma valinta – Alanya

20150818_104339-001
Tiedätte varmaan turistirysien ja suomalaisten maineen ulkomailla. Sukat sandaaleissa ja väenvängällä suomea vääntäen, sanaakaan ei englantia ja ruoaksi on saatava perunamuussia ja lihapullia ja ihmetellään kun on se perhana kun ei ole HK sinistä ja ruisleipää tarjolla. Iltaisin mennään suomalaiseen karaokebaariin muiden suomalaisten kanssa laulamaan R-A-K-A-S ja päivisin sitten kierrellään ostamassa halpaa ”adidasta” basaarista, kymmenen paitaa kympillä ja saumat vähän sinnepäin.

Ootte varmaan joskus katsoneet sitä Matkaoppaat ohjelmaa mikä kuvattiin Detur-matkatoimiston kanssa yhteistyössä Alanyasta? Miettineet että tollaistako siellä Turkissa on? No, voin kertoa että joo. Ainakin Alanyassa, paikkaa mitenkään dissaamatta. Haha!

12801643_10153885153326668_614966106353299293_n
Me otettiin eksän kanssa viime elokuussa Tjäreborgin kautta reissu Turkkiin Alanyaan, ekaa kertaa all inclusiveen, ihan vaan tarkoituksena uida, saada aurinkoa ja rentoutua. Olla lomalla. Ja kyllä, luitte oikein ja ymmärsitte oikein. Useita kuukausia eron jälkeen vasta tuo matka varattiin, eli tietoisesti eronneena pariskuntana lähdettiin reissuun ja hyvin meni. Ihan kavereina!

Me ollaan tuon samaisen eksän kanssa oltu kolmesti Turkissa, ja viimeinen kerta eronneena. Kaksi ensimmäistä kertaa oltiin Bodrumin niemimaalla ja koko Turkki oli uusi paikka molemmille. Hieman ennakkoluuloja Matkaoppaat-ohjelman takia, mutta Bodrumin niemimaa, Torba ja Gümbet kyllä kumosivat ne ja lunastivat odotukset paremmin kuin kirkkaasti.  Bodrumin niemimaata sanotaankin Turkin Rivieraksi ja se on kalliimpaa aluetta. Siellä lomailee kaikki Turkin julkkikset ja rikkaat, ja siellä on hyvin samannäköistä kuin esim. Kreikassa. Kaikki on valkoista, eikä erivärisiä rumia röttelöitä näy missään. Paikka on Turkin mittapuulla ihan laadukas, ja siitä seudusta tykkäsin tosi paljon ja voin suositella.

Vaan entäs tämä Alanya?


Noh, meillä ei ollut mitään odotuksia, ja tiedettiin että jonkinlaiseen suomijunttien sukkasandaalipaikkaan ollaan menossa. Ei kiinnostanut kierrellä basaareja ja tingata feikkikamaa ja kaikenmaailman kakkoslaadun piraatteja, ei hillua yötä myöten juhlimassa eikä oikein mitään muutakaan. Me ajateltiin että näin edullinen all inclusive tarjouksena äkkilähdöllä olisi kiva lopetus kesälle. Varma helle ja aurinko, meressä kellumista ja rannalla rötväämistä, sitä lähdettiin hakemaan ja sitä muuten saatiin.

Alanyan ohi vain ajettiin, jonkun verran siellä sokkeloitiin ja katuja rymyttiin kun vietiin muita ihmisiä hotelleihinsa. Ei ollut kaunista, aika ränsistyneitä taloja ja perus-Turkkia, tai siis sellaista turistihömpötystä kaikkialla. Sen sijaan ranta näytti upealta ja odotin kuumeisesti sitä että päästäisi omalle hotellille ja biitsille, jihaa!

Kuten ylläolevista kuvista on käynyt selväksi, ei ympäristö ole kovin kummoinen. Hemmetin kuivaa ja kuumaa, mutta hotellialueella oli ihan nättiä ja vehreää!


Minähän uimahulluna hylkeenä ryntäsin heti hotellin omalle rannalle nauttimaan, ja voi vitsi mitä aaltoja! Rannalla oli hotellin omat ilmaiset aurinkotuolit, laituri ja sieltä hyvä mennä uimaan. Merivesi oli +30 asteista koko viikon ajan, eli todella ihanaa.

Itse ranta oli toiselta puolelta hiekkaranta, toiselta puolin liuskekiveä, rakennettu aallonmurtaja ja portaat mereen. Aallot tosin oli koko ajan niin suuria ettei portailta voinut mennä uimaan tai olisi paiskautunut vasten aallonmurtajaa, mutta hiekkarannan puolelta sai rohkeat yrittää, minäkin.

Niin rehvakkaana painelin tyrskyihin ja aika nopeasti löysin itseni aallon sisältä kieppumassa ja köhimässä. Bikinin alaosaan meni muutama litra hiekkaa ja silmiin suolaista vettä. Punainen särki-look oli siis ensimmäiseksi päiväksi taattu! Laiturin päästä pystyi kuka tahansa menemään mereen uimaan paitsi pikkulapset, perheet pysyttelikin suurimmaksi osaksi hotellin uima-allasalueella jossa oli useampi allas ja vesiliukumäet, me ei siellä oltu kertaakaan.


Tämä oli mun elämäni ensimmäinen loma kun en poistunut kertaakaan hotellialueelta, ellei saapumista ja lähtöä lasketa. Meille Alanyassa ei ollut mitään erityistä nähtävää tai kiinnostavaa miksi itse kaupunkiin olisi pitänyt raahautua, vaan hotellialue tarjosi kaiken sen mikä itselleni oli tärkeintä: Se meressä pulikointi, auringossa rentoutuminen, hyvät yöunet, lomasta nauttiminen ja all inclusiven helppous ja hyvät ruoat. Ehdottomasti oli kaiken sen arvoista, ja elokuussa lämpötila oli koko ajan siellä +35 ja +40 asteen paikkeilla, eli hellettä ja lämpöä rakastaville ihan MUST paikka.

Ainoa erikoinen ero säähän oli se että esim. Bodrumin niemimaalla oli kuivempaa ja helpompi olla vaikka helteet oli samanlaisia. Tuolla Alanyassa tuntui että vaatteet ovat samantien aivan hiestä litimärät ja liimautuvat ihoon, joten aikalailla uikkareissa ja jossain kaavussa tuli viikko vietettyä.


Parina iltana käytiin drinksuilla ja nauttimassa hotellin ohjelmasta, eli ei tuollakaan tylsää voinut tulla. Oli discoa ja kaikenlaista hauskaa showta, hyvät naurutkin tuli useasti saatua kun oli ihan taitavia esiintyjiä ja komiikkaa.

Meille tuo hotellin iltaelämä oli ihan riittävää koska siihen oli panostettu, ja jos se alkoholi maistuisi niin kyllähän tuolla saisi sitä ihan koko rahan edestä kitata kun kuului hintaan. Meillä taisi jäädä muutamaan juomaan koko viikon saldo, eli suomituristiperinteitä ei tullut kunnioitettua.

Muutenkin kyllä oli varsin erikoinen tilanne sillä oltiin ainoat suomalaiset koko viikon aikana kyseisessä hotellissa. Se oli pelkkää plussaa ja saatiin olla omissa oloissa. Suurin osa vieraista oli joko turkkilaisia omalla lomallaan tai saksalaisia, muutamia brittejä sekä puolalaisia, hollantilaisia ja tanskalaisia oli myös paikalla.


Plussaa itse hotelli Miradorista oli: Siisti ja ok kuntoinen rakennus, minimarketteja pari lähellä, myös ravintoloita jos halusi muualle. Taksi oli edullinen jos halusi jonnekin lähteä. Siivous oli joka päivä ja tekivät kivoja koristeita pyyhkeistä, ja all inclusiven tarjonta todella monipuolinen ja laaja. Minä maistoin kakkuja vain ekana iltana kun oli mun syntymäpäivät, normaalisti en kakuista välitä (vaikka ei uskoisi) ja kyllä se haarukallinen kaikista noista oli ihan riittävä.

Suosittelisinko Alanyaa?

Kyllä säiden puolesta samanhenkisille, ja etenkin all inclusivea. Jatkossakin voin Alanyaan lähteä, mutta vain laadukkaaseen hotelliin ja täydellä palvelulla. Jos kierrellä haluaa ja nauttia kauniista maisemista ja hieman laadukkaammasta menosta niin sitten kannattaa suunnata Bodrumin niemimaalle.

Niin, ja täällä on muuten sitten kaikkialla hitonmoiset aallot merellä, joten se kannattaa pitää mielessä :)

Mä pistin vielä tänään vähän rantavaatetta ja kesärytkyä tilaukseen, ihan tulevaa talvilomaa ja tietty kesääkin varten. Tein muutamia tosi kivoja löytöjä Ellokselta ja tilasin uudet bikinit, uimatopin, sarongin ja rantasandaalit. Esittelen ne kun saapuvat :)

Tässäpä teille vielä loppuun muistutus Elloksen aleista, voimassa enää tänään ja tuota voi hyödyntää monen osaston tuotteisiin kuten sisustukseen, vaatteisiin ja kosmetiikkaan.

*) Sisältää Affiliatelinkkejä


Vielä tänään Elloksella voimassa tarjous 10 euroa alennusta jokaisesta 40 euron tilauksesta – koskee myös merkkituotteita!

*Tarjousehdot: Alennukset koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. 10 euron alennus koskee vähintään 40 euron tilausta, 20 euron alennus vähintään 80 euron tilausta tai 30 euron alennus vähintään 120 euron tilausta. Alennukset ovat voimassa 28.2.2016 asti.

Kassalla käytettävä koodi 335707

Shoppailemaan pääset TÄSTÄ tai klikkaamalla banneria :)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

7 kommenttia

 1. Sandra kirjoitti:

  Miten sä voit arvostella Alanyaa ilman että oikeasti kävit siellä? Bussin ikkunasta ei paljoa näe :D Tiedoksi vain että Alanya on todella kaukana siitä matkaoppaiden (tai sinun) antamasta kuvasta. Alanya on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja tekemistä, joten aika hassu kommentti että siellä ei ole mitään nähtävää. Tietenkin jos historia, luonto tai muut nähtävyydet eivät kiinnosta, sitten siellä ei ehkä ole mitään. Ja hyvä huomata, että Alanyassa asuu turistikauden ulkopuolellakin 100 000 ihmistä, joten kaupunki on suhteellisen iso, ja basaarialueen ulkopuolella on valtava määrä ihan ”normaaleja” kauppoja jos shoppailu esim. kiinnostaa. Kirjoitin tämän kommentin siksi, että mielestäni on todella törkeää dissata jotain matkakohdetta huhupuheiden perusteella ja ilman että itse edes käy kaupunkiin tutustumassa. Olet nyt itse yksi niistä junteista jotka istuvat lomansa allasbaarissa ja arvostelevat lomakohteen sen perusteella.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei Sandra ja kiitos kommentistasi. Valitettasti kieli poskella kirjoitettu juttuni taisi osittain mennä sinulta ohi, sillä en todellakaan dissannut Alanyaa vaan suosittelen sitä :) Tiedän että siellä on linnaa ja vaikka mitä kivaa, me vaan emme lähteneet tekemään tällä kertaa muuta kuin uimaan ja nauttimaan lämmöstä, se tuskin juntiksi tekee ;)

   Eli ihan chillisti vaan, Turkki on hieno matkailumaa ja aidosti huonoa Alanyassa on lähinnä se ettei se rakennusten osalta ole järin kaunis esim. Bodrumin niemimaahan verrattuna. Huumoria siis peliin, tämä ei ollut mikään Alanyan parjausposti ja kuten kerroin, en ole siitä hyvä kertomaan kun emme kaupungilla liikkuneet :)

 2. Linnea kirjoitti:

  Totta tuo että itse pitää eka kokea voidaksesi arvostella mitää asiaa(viitaten ensimmäiseen kommenttiin), mutta kyllä tässä tapauksessa Eve on täysin oikeassa :DD Alanya on ihan kauhea paikka ja todellakin junttien mesta. Bodrum taas on aikamoinen vastakohta verrattuna Alanyaan. Suosittelen ihmisten käydä muissakin kaupungeissa Turkissa ollessa kuin Alanyassa. Se nimittäin ei kerro yhtään mitään Turkista. Öludeniz on myös hyvin kaunis ja rauhallinen paikka. Sinisen Laguunin sekä valkoisen hiekan ympäröimä pieni kaupunki :)

  • Sandra kirjoitti:

   Olen kyllä käynyt myös Bodrumissa (ja Adanassa, Izmirissä ja Antalyassa) mutta olen kyllä sitä mieltä että Alanyassa on tuhat kertaa enemmän nähtävää ja koettavaa kuin esim. Bodrumissa. Tietenkin jos istuu viikon siellä Alanyan suomibaareissa (joita on vain yhdessä kaupunginosassa), niin voihan se sitten juntilta tuntua ;)

   • Linnea kirjoitti:

    Itse tykkään enemmin shoppailla kuin istua baarissa, joten sieltä en ole kokemustani Alanyasta hankkinut. Puhtaasti vain siitä mitä ympärilläni tapahtuu :) Mutta jotkut tykkää äidistä, toiset tyttärestä ;)

 3. fatfashion.fi kirjoitti:

  Voitko vielä selventää, miten sinä eroat ”noista kauheista sukkasandaalisuomijunteista”?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   En laula karaokea suomibaarissa, en hengaa vain suomalaisten kanssa, en syö ulkomailla lihapullia ja muussia, en osta feikkikamaa basaareista, ja mikä tärkein: En pidä sukkia sandaaleissa.

   ;)

   Mukavaa illanjatkoa sulle fatfashion, haukkaa happea välillä niin ei ole pinna niin kireällä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.