Hae
Queen of Eve

Älä laihduta 365

Älä laihduta päivää vietetään tänään jo kymmenettä kertaa

Päivän tarkoitus on kyseenalaistaa laihduttaminen automaattisena terveystekona ja haastaa arvostamaan kehojen upeaa monimuotoisuutta kapeiden kehoihanteiden sijaan. Tällä ei siis ole mitään tekemistä sellaisten harhaluulojen kanssa, että kannustettaisiin epäterveelliseen elämään, päinvastoin! Näiden laihduttamattomuus-juttujen avulla halutaan panostaa erityisesti ihmisten henkiseen hyvinvointiin sen kautta, että ikuinen 365 päivänä vuodesta laihduttaminen pystyttäisi jättämään taakse. Monelle se on arkipäivää, ihan kaikkina päivinä vuodesta.

Syömishäiriöliiton lanseeraamat teesit kuluvalle vuodelle 2019 ovat seuraavat:

1. Älä laihduta – saatat laihtua!

Älä laihduta -päivä on terveyden asialla. Laihduttaminen nimittäin altistaa paitsi lihomiselle myös häiriintyneelle syömiskäyttäytymiselle. Syömiseen liittyvät säännöt ja rajoitukset, joita laihduttamiseen lähes poikkeuksetta kuuluu, vievät aina vain kauemmas oman kehon kuuntelun arvokkaasta taidosta. Hyvinvointi ei löydy laihduttamisen vaan oman kehon arvostamisen ja kehon tarpeisiin vastaamisen avulla.

Älä laihduta -päivä ei kiellä laihtumista. Älä laihduta -päivä muistuttaa, että laihtuminenkin (jos sille oikeasti on tarvetta) onnistuu parhaiten silloin, kun ei aktiivisesti laihduta.

2. Älä laihduta – arvosta ainutlaatuisuuttasi!

Älä laihduta -päivä on ihmisoikeuksien asialla. Laihduttamaan kannustaminen viestii aina, että sinussa ja kehossasi on jotain vikaa. Päivä muistuttaa, että kaikenkokoiset ja -muotoiset kehot ovat yhtä hyviä, riittäviä ja arvokkaita ja ansaitsevat tulla kohdatuksi ja kohdelluksi sen mukaisesti.

Laihduttaminen ei ole jokaisen ylipainoisen velvollisuus. Sen sijaan jokaisen ihmisen velvollisuus on kohdella toista tasavertaisesti – vaa-an lukemasta, vyötärönympäryksestä ja kehonkoostumuksesta riippumatta.

3. Älä laihduta – uskalla elää!

Älä laihduta -päivä on myös syömishäiriöiden ennaltaehkäisyn ja syömishäiriöstä toipumisen asialla. Syömishäiriön laukaisevana tekijänä on usein jokin laihduttamiseen liittyvä kommentti tai sisäsyntyinen ajatus. Laihduttaminen sysää liikkeelle tapahtumaketjun, jonka lopputuloksena on hengenvaarallinen ja elämän joka kolkkaan vaikuttava sairaus – syömishäiriö. Laihduttamisen lopettaminen on edellytys syömishäiriöstä toipumiselle syömishäiriön oirekuvasta riippumatta.

Laihduttaminen ei automaattisesti ole terveysteko. Laihduttaminen voi myös sairastuttaa.

Laihdutuksen lopettaminen on monelle mullistava kokemus ja käännekohta elämässä

Olen aiemminkin kirjoittanut blogissa paljon syömishäiriöön sekä omaan kehonkuvaan ja henkiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Viimeksi käsittelin aihetta jutussa Laihduttaminen teki musta onnettoman joka onkin blogini TOP 1 suosituin postaus tällä hetkellä. Jos et ole käynyt vielä lukemassa niin linkkiä klikkaamalla pääset suoraan juttuun!

Musta on ihan mahtavaa, että vihdoinkin näistä asioista on alettu puhumaan ja asioita tarkastellaan monelta kantilta. Kehorauha ja ruokarauha kuuluu jokaiselle ja kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita riippumatta kehonkoostumuksesta tai siitä kuinka terve tai sairas mahdollisesti on. Oma olonikin tuntuu paranevan joka päivä aina pieni hippunen kerrallaan mitä paremmalla tolalla asiat ovat. Muutos itsessäni oli kaikista suurin ja merkittävin tekijä ikuisen laihduttamisen lopettamiseksi ja hyvän olon sekä onnellisuuden saavuttamiseksi. Vielä kaipaan kuitenkin sitä tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta tässä asiassa, jossa jokainen kunnioittaa muiden valintoja eikä arvota ihmisiä ulkonäön mukaan.

Vietä hyvää elämää tässä ja nyt. Tänään. Ei vasta sitten kun olet laihduttanut X kilon verran. Oot just hyvä noin ja arvokas sellaisena kuin olet!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.