Hae
Queen of Eve

Terrori-isku Lontoon lomalla

Terrori-isku Lontoossa juuri kun mä olen lomalla

Uskaltaako sitä enää matkustaa minnekään kun kaikkialla tapahtuu jotain kauheaa? Viime aikoina on ollut Pariisin konserttisalin isku, Berliinin joulumarkkinoille rekalla, Nizzassa kuorma-autolla väkijoukkoon, nyt Lontoossa taas vastaavia kauheuksia. Nämä on tosi ikäviä tapahtumia maailmalla ja tuskin Suomessakaan tullaan näiltä välttymään, valitettavasti.

Jos pelkää liikaa, ei minnekään voi matkustaa. Ei sitä vaan voi ennustaa missä tapahtuu, mitä tapahtuu ja koska tapahtuu, mutta siitä huolimatta elämästä pitää nauttia, enkä itse ainakaan anna terrorismin tehdä juuri sitä mitä he yrittävät: en aio elää pelossa ja sulkeutua kotiini. Haluan nähdä maailmaa ja liikkua vapaasti.

Kovin oli pienestä kiinni

Täytyy kiittää onneamme että päätimme keskiviikkona mennä ensin päivällä shoppailemaan ja vasta sitten illemmalla kaupungille jossa tarkoitukseni oli ottaa kuvia illan hämärtyessä Piccadilly Circuksella, Westminsterin sillalla Big Benistä ym. turistinähtävyyksistä. Näin vältimme sen ettemme olleet iskun aikaan juuri siellä missä terrori-isku tapahtui, sattumaa, asiat on pienestä kiinni.

Terrori-isku näkyi Lontoossa heti iskun jälkeen voimakkaana. Ihmiset puhuivat puhelimiinsa ja olivat huolestuneen oloisia. Poliiseja kulki isoissa ryhmissä kaikkialla, osa luotiliiveillä varustettuja iskuryhmiä ja osa keltaisissa poliisin huomioliiveissä. Poliiseja oli ostoskeskuksissa, juna-asemilla, undergroundissa. Poliiseja tuli juniin ja metroihin, ja kaikkialla tuli kuulutuksia siitä että jos näkee jotain normaalista poikkeavaa tai epäilyttävää, niin ihmisiä kuin yksin jätettyjä laukkuja tai reppuja, tulee välittömästi ilmoittaa henkilökunnalle/poliisille ja poistua nopeasti paikalta. Ilta meni uusia iskuja odotellessa, ja mekin päätimme pysyä vain hotellialueella ja sen välittömässä läheisyydessä kun yleisenä suosituksena oli ettei ihmiset kokoontuisi massoiksi mihinkään.

Tästä ikävästä välikohtauksesta huolimatta matka oli kokonaisuudessaan kuitenkin tosi ihana, ja Lontooseen on ehdottomasti palattava. Kerron reissusta enemmän toisessa postauksessa, nyt on taas mukava olla kotona :)

Lue myös Konmaritan mun koko elämän järjestykseen ja Huh huh mikä hotellihelvetti!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.