Hae
Queen of Eve

Harvaa kiinnostaa jos menee hyvin, jengi janoaa draamaa

Blogeissa lukijoille jaetaan kaikenlaisia juttuja elämästä, toiset bloggaajat enemmän pintaa syvemmältä, toiset vähemmän ja hyvin pinnallisesti. Arvata saattaa että kaikista kiinnostavimmat bloggaajat ovat loppujen lopuksi niitä ketkä eivät välttämättä ole täydellisiä ja näyttävät sen (tai sitten yrittävät olla ja se näkyy). Mitä paljastavampi kirjoitus on ja mitä enemmän otsikko houkuttelee, se saa myös lukijat tulemaan uudestaan ja uudestaan saman blogin pariin. Toki on fakta että tietyt aihealueet kiinnostavat toisia enemmän kuin toisia ja muotibloggaajanakin voit olla menestynyt kertomatta juuri mitään elämästäsi, mutta silloinkin sinua ruoditaan jossain forumeilla ja jokaista ryppyä ja kurttua ihossa analysoidaan kuin viimeistä päivää, ja mietitään meneekö bloggaajalla oikeasti niin hyvin kuin antaa ymmärtää ja onkohan se onnellinen vai pettääkö sen rikas mies sitä oikeasti. Sellaisesta olisi ”kiva” kuulla. Kansa haluaa leipää ja sirkushuveja.

Nykypäivänä bloggaajana voi menestyä kirjoitusvirheineen päivineen, epätäydellisine kuvineen ja likaisten hammastahnaroiskeisten peilien kautta räpsittyine selfieineen. Saat olla ärsyttävä ja raivostuttava, ja oikeastaan aika hyvä jos oletkin, sillä sellaista bloggaajaa monet seuraavat lähes pakkomielteisesti. Suuren lukijakunnan voi saada myös olemalla positiivinen ja sydämellinen ihminen, mutta silloin on paljastettava paljon ja raotettava salaisuuksien arkkua. On kerrottava pölykoirista kotona, sekamelskasta, kiireestä ja stressistä ja paino-ongelmista. On totta että jotkut etsivät inspiraatiota ja hyvää mieltä ja iloa blogeista, kauniita kuvia ja hienoja asetelmia, mutta siltikin totuus pinnan alla on se että kansa janoaa draamaa. On ihanaa kun bloggaajalla tunteet kuohuu tai jotain merkittävää on tapahtunut. Ei pelkkää lässytystä siitä kuinka nätit uudet sohvatyynyt sulla on tai mikä on lemppari meikkisi. Jotain dramaattista, jotain joka edes jotenkin koskettaa lukijaa, sellaista on saatava.

Tarpeeksi voimakas ja pikkutuhma kuva dramaattisen mustavalkoisena ja jättikokoisena houkutuslintuna

Mä olen katsellut mun blogin luetuimpia juttuja, ja ne ovat seuraavanlaisilla otsikoilla:

Kuumimmat kaksitoista!

Mistä halvimmat treenivaatteet?
Paljonko ehtii laihduttaa kolmessa kuukaudessa?
Sain kuulla kuinka terveellinen aamupalani olikin ihan paska
Kolmatta kertaa en aio pettyä, hyvästi LivBox!
Hulluimmat harhaluulot ahmimishäiriöstä: Miksei lihava vain laihduta?
Anteeksi kun häiritsen teitä läskeilläni
Syy miksi syön niin epäterveellisesti
Millaista on tappaa itsensä henkisesti? Ahdistusta ja ahmintaa!
Fitnesspäiväkirjat ja ikuista valitusta
Onko Bull Mentula just sulle se paras valmentaja?
Mielipide on kuin p****reikä. Kaikilla on sellainen ja muiden haisee pahemmalle kuin oma.
Kuinka paljon fitnessbloggaajat feikkaa syömisissään?

Ja ne mitkä ei niin lukijoita innosta:

Ketä kiinnostaa kahdeksan?

Voisin halata teidät hajalle
Leppoisasti lomalla
Iloisuus on tarttuvaa – Näin edistät positiivista ajattelua
Koristelua, kotikuvia ja tunnelmointia
Positiivisuusviikko
Ole paras ystävä itsellesi
Rento meininki
Viikonloppu täynnä hellyyttä

Varmaan aika helppo tehdä päätelmiä jo otsikoiden perusteella? Kiinnostavimmat jutut sisältävät draamaa, tunteiden paloa, kenties jotain negatiivisia tunteia jne, ehkä pari positiivista vinkkiäkin mutta siinä se. Sen sijaan sellainen mukakiva peruslässytys ei näytä uppoavan muihin kuin vakkarilukijoihin, niihin ketkä avaisivat blogin muutenkin eivätkä vain otsikon perusteella. Jännä juttu, vai onko sittenkään? Tarkkailin omaa käytöstäni lukijana ja huomaan tekeväni samaa: Otsikot houkuttaa klikkaamaan, ja sen teen jos se on tarpeeksi kutsuva. Tämä ei kuitenkaan saa johtaa harhaan, sillä siinä lyö kirveellä omaan nilkkaan jos otsikko ei yhtään vastaakkaan sisältöä ja blogiin huijataan jatkuvasti jollain ihan huuhaalla.

Miten te luette blogeja? Otsikoiden perusteella vai lukilistalle lisäämällä? Houkuttaako paljastukset ja muu mahdollinen extra, vai saako kaikki tylsät tavisotsikotkin klikkaamaan jos bloggaaja itsessään on kiinnostava? Onko blogin etusivukuvalla merkitystä esim. täällä FitFashionilla? Minulle on, ja sen perusteellakin saatan kirjoituksen avata. Mitä te ootte mieltä? Kertokaa! :)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

14 kommenttia

 1. TiinaFitfatmama kirjoitti:

  Oon huomannu saman,aina avautumispostaukset kerää eniten lukukertoja :D

 2. ninni kirjoitti:

  :D totta, ei kiinnosta avata kirjoituksia joissa on kuva ruusukimpusta ja otsikkona jotain tyyliin ”lemppari meikkini” -ei kiinnosta.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Näinpä! Jos on juuri sellaisia juttuja etsimässä tai bloggaaja on todella mielenkiintoinen jostain syystä, niin sitten tuollaiset diipadaapa-postauksetkin kiinnostaa, mutta parhaiten koukuttaa kyllä joku kunnon revittely! Nimimerkillä: Itsekin utelias lukija :D

 3. ninni kirjoitti:

  ..ja lisäys vielä edelliseen. Kaikki kirjoitukset joissa on ohjeita ja neuvoja on todella tyrkkääviä. Jos et oo lääkäri, niin älä tuu neuvoo mua missään asiassa! ;-)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä en sanois että ihan kaikki, koska kyllä mäkin olen jotain hyviä vinkkejä jne saanut blogeista ja joskus jakanut itsekin hyväksi havaitsemiani juttuja, mutta noin yleisesti ei kiinnosta itseänikään mitkään neuvontajutut.

 4. MariA kirjoitti:

  Ennalta-arvaamattomuus on parasta. Tai kun jo otsikosta kuulee että jollain on flipannut ja kirjoittajan pitää saada sanoa jotain mikä ei kaikkia miellytä. Mutta jätän provosoivankin otsikon avaamatta jos en välitä bloggaajasta, olkoon se hiljainen mitäänsanomaton protestini :D Samalla tavalla toimin iltisotsikoidenkin kanssa, kai mä saan jotain säväreitä siitä vallantunteesta kun en klikkaile samoja otsikoita auki kuin suurin osa kansasta.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hahaha, vai vallantunteesta sävärit kun ei klikkaile samoja linkkejä :D Tuo on kyllä tosi kutkuttavaa jos otsikko on sellainen että jonkinlaista avautumista on tiedossa, mun on pakko pistää nenäni kaikkialle! Mutta sitten mua kyllä ärsyttää jos se on joku huijaus eikä aihe ole laisinkaan sellainen kuin otsikko antaa ymmärtää, tyyliin NÄIN SAAT MAHTAVAT PAKARAT ja sitten linkki johonkin vappunaamaria vastaavaan irtoperseeseen.

 5. kirjoitti:

  Musta ois kyllä kiva kuulla sun lempimeikeistä :)

 6. Punttimimmi kirjoitti:

  Ne on oikeesti maailman ärsyttävimmät missä otsikossa luvataan kohua, alastomuutta ja suuria tunteita ja sitten teksti on luokkaa ”missasin bussin ja tuntui siltä että olisin ollut alasti kun palelin niin voimakkaasti”… :D

 7. fridu kirjoitti:

  Muakin kiinnostais sun meikkivinkit ja tuotesuositukset. :) Jos joskus haluut kirjottaa jostakn kevyemmästä aiheesta. Ja nythän sulla on saumaa ottaa hyviä kuvia jne. Mulla on nimittäin samanlanen iho kun sulla (isot huokoset) ja kaikki niksit on tervetulleita… kivaa loppuviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *