Hae
Queen of Eve

Tärkeyslistalla viimeisenä on mun oma terveys

Mun listan viimeisin on kaikista tärkein – oma Terveys!

Niin älytöntä kuin se onkin, niin viimeisin asia mistä mä huolehdin on mun oma terveys. Tämä on todella suuressa ristiriidassa sen asian kanssa, että  juuri se terveys on mun kohdalla usein just se asia mistä mä kuitenkin oon eniten huolestunut. Mä en huolehdi siitä, mutta oon huolestunut siitä. Mutta kun se ei auta. Senkin ajan mitä käytän olemalla huolestunut omasta terveydestäni voisin tehdä jotain sitä parantaakseni, mutta jostain syystä se on aina mun listalla viimeisenä.

Olen laiminlyönyt omaa terveyttäni todella kauan enkä tiedä millä jatkoajan jatkoajalla tässä mennään. Ikää tulee, vaivoja tulee. Kaikkea ei vaan voi enää pyyhkiä villaisella. Tällä hetkellä mä teen todella paljon töitä, ehkä liikaakin, mutta vannon etten tee yhtään ylimääräistä: vain oikeasti kaiken sen mitä juuri nyt tarviikin. Kun mä teen töitä mä unohdan syödä ja juoda. Eikä ole aikaa eikä jaksamista liikkua kuin pakolliset koirien kanssa. Eniten mua itseäni huolestuttaa se, että toisinaan olen varmasti jopa nestehukassa kun en muista juoda ja tänäänkin ensimmäinen ateriani oli puoli seitsemältä illalla. Siis noin kahdeksan tuntia heräämisestä.

Oma terveys rakoilee eikä se miettimällä parane

Tällä hetkellä mun jokaista paikkaa kolottaa, enkä oikeasti liiottele. Mun varpaita vihloo, mun toinen polvi on sökönä (vuosia sitten multa katkesi eturistiside eikä sitä ole leikattu ja nyt se alkoi vaivaamaan), mun selkää särkee, ja mun hartiat ja niska on niin jumissa ettei mun pää taivu toiseen suuntaan lähes ollenkaan. Sen lisäksi mun polven takana on kauhea kipu ollut päiväkausia (katoaa välillä kokonaan), hieman kuin se hirveä Bakerin kysta. Mulla vetää suonta jalasta ja kohta varmaan on taas virtsakiviäkin kun en juo tarpeeksi. Lihaspistoja, viiltoja ja jumeja on kaikkialla perseestä päähän ja joka raajassa. Nestettä on tuossa kipeässä polvessa niin paljon ettei se taivu. Voisi siis kuvitella että olen ollut autokolarissa. Ainoa vaan että se autokolari on mun elämä ja elintavat ja mä olen niiden uhri.

Ajattelin kirjoittaa tämän kaiken tänne ihan vain itselleni todisteeksi ja ehkä vertaistueksi monelle muullekin. Trust me, ette ole ainoita ketkä on ihan romuna. Ette ainoita huonokuntoisia. Ette ainoita ylipainoisia. Ette ainoita huonoilla elintavoilla eläviä laiskimuksia. Mutta me voidaan muuttua. Ei ehkä kertaheitolla mutta pienillä jutuilla. Mä aloitan nyt heti ja juon puoli litraa vettä. Huomenna aloitan vesipäiväkirjan. Se on jo jotain ja varmasti asia jonka voin kaiken kiireen keskellä toteuttaa.

Ps: Heti tuli parempi olo kun kirjoitin tämän. Kyllä tää tästä!

Pps: Sanokaa mulle että ette tekään oo täydellisiä. Kai jossain olisi parantamisen varaa, edes pikkuisen?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

 1. everfit kirjoitti:

  Rehellinen postaus! Oletko koskaan kokeillut/ saanut hyväksymiS- ja omistautumisterapiaan pohjaavis harjoitteita? Arvopohjaiset harjoitteet voisivat kirkastaa sitä, mitä oikeasti haluat ja auttaa elämään enemmän arvojen mukaista elämää.

  Vaikka se paradoksaalista onkin, monelle terveys on tärkeä asia puheissa, mutta ei teoissa. Usein haaste on siinä, että terveyteen liittyy paljon sit kun-ajattelua ja ikävien ajatusten/tunteiden välttelyä niin kauan, kunnes terveysongelmat oikeasti alkavat haitata elämää. Tarvitaan linkitys konkreettisempaan.

  Ehkä olisi hyvä miettiä, miksi terveys on sinulle tärkeää – mikä on sen taustalla oleva arvo ja mihin se liittyy? Miten neuvoisit samassa tilanteessa olevaa ystävääsi? Millainen olisi (vaikka pienin mahdollinen) itsellesi tärkeitä asioita kohti vievä teko, jonka voisit tehdä jo tänään?

  https://everfit.vaikuttajamedia.fi

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   En ole kokeillut tuollaista, pitääpä googlata aiheesta hieman enemmän ja miettiä voisiko se olla sellainen asia joka auttaa mua. Kiitos vinkitä siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *