Hae
Queen of Eve

Kerta toisensa jälkeen petettyjä lupauksia

bty
Kello käy puolta yötä ja mä makailen sängyssä valmiina käymään nukkumaan, mutta ajatukset vaeltaa eestaas ja saa mut pohtimaan sitä miksi mä oon taas siinä oravanpyörässä missä mun ei pitänyt olla.

Kuinka monta kertaa voi luvata laihduttavansa? Kuinka monta kertaa voi luvata aloittavansa uuden dieetin? Kuinka monta kertaa voi luvata alkavansa taas likkumaan ja treenaamaan? Kuinka monta kertaa voi luvata lopettavansa turhan herkuttelun? Kuinka monta kertaa voi luvata ottavansa itseään niskasta kiinni ja ryhdistäytyvänsä?

Voin kertoa että lukemattomia kertoja. Sellaista on jojolaihduttajan elämä, ja ongelma koskee varmasti monia muitakin ihmisiä minun lisäkseni, ihan ilman mitään diagnooseja ahmintahäiriöistä tai muista syömisen-, ja elämänhallintaan liittyvistä ongelmista. Lupauksia on tullut tehtyä satoja ellei tuhansia, ja yhtä monta kertaa ne on joko unohdettu tai sivuutettu, toisinaan myös haasteina kohdattu mutta loppujen lopuksi epäonnistuttu, muutenhan en tätä asiaa pohtisi taas.

bdr
Inhottaa olla ainaisessa oravanpyörässä asian kanssa. Mulla on mahdollisuus taas laihtua jos vain haluan ja jaksan, mutta jotenkin se jaksaminen on todella tiukilla. Sitä ennemmin päättää hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja lopettaa ulkonäköpaineiden kanssa kierimisen, mutta itsensä hyväksyminen ei kuitenkaan takaa terveyttä ja pitkää ikää, enkä mä voi väittää etteikö elämä  useita kymmeniä kiloja hoikempana olisi erilaista kuin nyt.

Jotenkin kaipaan sellaista tietynlaista rauhaa mun elämään. Ostin Kanariansaarilta unensieppaajan itselleni ja oon kiinnittänyt sen sängynpäätyyn. Se tuo mulle rauhaa ja levollisia unia. Uskon että se jollain tasolla karkottaa sen pahan mikä muuten voisi vallata mut kokonaan.

dav
Nyt mä yritän jaksaa paremmin. Pesin kunnolla meikit pois ja keskityin saavuttamaan hyvän olon. Laitoin ryppyrasvaa ja silmänympärysgeeliä. Mun pitäisi tehdä niin joka ilta mutta en ole jaksanut. Mulla ei ole ollut virtaa. Mä oon vaan olla möllöttänyt.

On kiva kun on energinen ja jaksava olo. On ihanaa olla aktiivinen, iloinen ja reipas. On kiva liikkua kun se ei aiheuta ahdistusta ja tapahtuu ihan itsestään. On kiva kun salitulokset kehittyy ja oma peilikuva näyttää miellyttävämmältä. Olo on freesimpi, vaatteet istuvat paremmin, kaksoisleuka katoaa. Ei turvota ja eikä hengästy pienestä. Elämä on helppoa.

Mutta tuon saavuttaminen ei ole helppoa. Jaksaisipa taas ottaa itseään niskasta ja ryhdistäytyä. Olen tehnyt sen ennenkin niin miksen tekisi sitä uudelleen?

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

6 kommenttia

 1. nippe kirjoitti:

  Moikkelis :) onko sulta ikinä tutkittu adhd:n tai add:n mahdollisuutta? Voi nimittäin ilmetä mm. ahmimisena. diagnoosin ja lääkityksen myötä oon tajunnut mitä se tarkottaa kun joku sanoo että makeanhimon taltuttamiseen riittää pari palaa suklaata :D

 2. Zen kirjoitti:

  Haluan antaa suoraa palautetta.

  Ongelmana sinulla on normaalipainon tavoittelun suhteen sama kuin kaikilla muillakin epäonnistujilla; selittely. Keksit jatkuvasti syitä mitkä mahdollistavat ylensyömisen jatkamisen.

  Lähes kaikki ihmiset joutuvat kontrolloimaan nykypäivänä syömistään. Jos ihminen syö omien mielitekojensa mukaan ja kulutus on niinkin pientä mitä nykyihmisellä on, aiheuttaa se lihomista. Toistan vielä, kaikki ihmiset joutuvat tekemään valinnan, jossa jättävät jälkiruuan ottamatta tai karkkipussin ostamatta. Ne jotka valitsevat väärin, ovat ylipainoisia. Ne jotka tekevät valintoja tarpeeksi usein oikein, saavuttavat ja pysyvät normaalissa painossa.

  Samoja valintoja joudumme tekemään myös mm. alkoholin, sikareiden ja muiden nautintoaineiden kanssa. Jos valintoja tekee näidenkin suhteen tarpeeksi usein väärin, tulee ongelmia.

  Elämä on siinä(kin) mielessä epäreilua, että toisille oikein valintojen tekeminen on helppoa. On kuitenkin lohdullista, että me joille se on vaikeampaa, voimme kuitenkin saavuttaa saman. Se vaatii vain enemmän henkistä työtä.

  Elämä on itsensä rajoittamista ja toisaalta nautinnon hakemista. Ilman rajoittamista, nautinto ei ole enää nautinto. Siksi molemmista tiloista kannattaa nauttia.

  Loppuun vielä, muista, että virheistä on mahdollista oppia. Aina kun yrität uudestaan, olet edellisellä kerralla löytänyt yhden tavan epäonnistua. Oikea tapa ja tasapaino löytyy kyllä.

  • opiskelijatyttönen kirjoitti:

   Tää oli kyllä hyvä kommentti! Elämä tosiaan on valintoja täynnä. Ite oon tehny valinnan että en käytä nautintoaineita (tupakkaa tai alkoholia tai huumeita) ja syön terveellisesti pääosin MUTTA myös herkuttelen viikottain, joskus päivittäinkin. Pyrin siihen , että parisen kertaa viikossa herkkuja muutoin hyvää ja maittavaa ruokaa ja liikuntaa sopivissa määrin. Minulle tää on helppoa, mutta en voi mennä sanomaan että kaikille olisi. Mutta en itekään voi syödä aina mitä haluaisin on vaan pakko kieltäytyä joskus herkuista yms.

   Joskus unohtuu, että hoikat ihmiset ja normaalipainoiset ja ylipainoisetkin kaikilla on pääosin samat mahikset pysyä normaalipainossa. Elämä on valintoja täynnä. Ja ei kieltäytyminen herkuista elämää pilaa, kun tunnen olevani kunnossa ja sinut itseni kanssa ja hoikkana viihdyn omassa kehossani. :) Toki jos tulee joskus ylipainoa jonkun asian esim. sairauden tai raskauden aikana niin sitten on asia erikseen , mutta ainakin tiedän että syön ja elän terveellisesti.

  • Ph kirjoitti:

   Ei kannata lähteä arvostelemaan jos ei ole tietoa siitä millainen elämä tai pohja toisella on. Kaikki ei ole tahdonvoimasta kyse. Se on totta että jokainen joutuu tekemään valintoja mutta huomioithan että jokaisella on oikeus omiin tunteisiin ja elämään sellaista elämää mitä elää. Myös turhautumisen ja ahdistuksen kanssa. Se että ei jää häpeämään ja uskaltaa kertoa heikkouksistaan, on rohkeaa. Pistää vihaksi kun joku tulee sen jälkeen arvostelemaan että ”miksi et tee näin tai noin niin sun elämä on parempi”. Se, jos mikä tekee hallaa. Bloggaaja: thumps up sulle. Älä välitä näistä.

 3. kiiski kirjoitti:

  Muista:
  ”Ne jotka tekevät valintoja tarpeeksi usein oikein, saavuttavat ja pysyvät normaalissa painossa.” Tee oikeita valintoja riittävän usein. Sillä saavutat jo tuloksia. Tee vääriä valintoja vähemmän. Älä vello itsesäälissä ja turhautumisessa ja loputtomissa selityksissä vaan tee ne valinnat!

 4. karstakeuhko kirjoitti:

  jos päivisin väsyttää niin kannattaa käydä jossain tutkimuksissa ettei oo uniapneaa. mä en kokenut tarpeelliseksi ees laihduttaa ennenkun aloin heräillä siihen että hengitys oli pysähtynyt nukkuessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.