Hae
Queen of Eve

Meritorpan terassi korkkasi mun kesäkauden

Kalastajatorppa ja Meritorpan terassi

Meritorpan terassi avasi mun kesäkauden viime tiistaina, kun ikoninen hotellibrändi Hilton täytti 31.5. sata vuotta ja sain kutsun Hilton Kalastajatorpassa olevan Meritorpan uuden terassin avajaisiin. Otin avecikseni Minnan ja juhlistimme kesän alkua ihanissa puitteissa.

Meritorpan terassi on ihan uusi, mutta mulle myös koko legendaarinen Kalastajatorppa on uusi tuttavuus enkä ollut siellä koskaan ennen käynyt. Nyt kun paikan näin ihastuin siihen ikihyviksi. Hotelli ja ravintola ovat upeilla merinäkymillä rauhallisessa paikassa Munkkiniemessä, vain parinkymmenen minuutin raitiovaunumatkan päässä keskustasta. Hotellilla on jopa oma yksityinen ranta josta voi uida, minusta se oli aivan ihastuttavaa!

Terassin suussa sulavat herkut

Meritorpan uudella terassilla oli tarjolla musiikkia, raikkaita juomia, maistiaisia Meritorpan A la Carte listalta sekä rentoa tunnelmaa. Ankanmaksabriossi ja punaherukkaa, kasvis quiche, shrimps skagen, marjatartalet sekä suklaakakkua mustaherukalla maistuivat suussa sulavilta. Shrimps skageneita tuli syötyä useampikin, sillä saaristolaisleivän yhdistäminen katkarapuihin, kalaan, mätiin tai kaviaariin on mun ehdottomia suosikkeja.

Juomina tuli nautittua kuohuviiniä ja valkkaria pääosin, mutta paljon muutakin oli tarjolla. Maistettiin myös Happy Joen Red Love juomaa josta tuli ehkä mun uusi suosikki. Red Love on kuiva rosésiideri, jossa yhdistyy aidon omenan pehmeys ja roséviinimäinen raikas maku. ja se sopii nautittavaksi moneen tilanteeseen: aperitiivina, alkumaljana ja kevyiden kesäruokien kaverina. Ihanan raikas eikä ällömakea!

Meritorppaan illalliselle

Sää oli aivan mahtava ja iltapäivä Meritorpan sisäpihan terassin after workeissa kului niin rattoisasti, että päätimme jatkaa iltaa siirtymällä vielä illallistamaan Meritorpan meren puoleiselle terassille. Se olikin ihana lopetus illalle kun sai nauttia hyvästä ruoasta ilta-auringossa samalla seuraten purjelautailijoita, suppaajia ja veneilijöitä. Kalastajatorpan ympäristö on ihan mieletön!

Mä söin Kalastajatorpan Club Sandwichin joka oli todella tuhti annos jopa mulle, mutta olen aina sitä mieltä, että ruokaa pitää olla ennemmin liikaa kuin liian vähän. Se kiukuttaa jos jää nälkä!

Yksi kesän kivoimmista paikoista

Ravintola Meritorpan terassi on 80-paikkainen ja tarjoaa mukavan paikan ruokailuun tai oleskeluun keinussa tai sohvalla drinkin kera. Myöskin Meritorpan kesämenun herkut ovat nautittavissa terassilla. Happy hour ma–to klo 15.00–17.00 ja viikonloppuun antaa vauhtia perjantaisin after work klo 15-18. Terassille ovat myös lemmikit tervetulleita ja mulla oli avajaisissa Ingrid ja Silvia mukana lemmikkivaunuissa. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan tuolla jos luonnon läheisyys, merimaisemat ja ihana kesäinen terassikokemus kiinnostaa!

Lue lisää kesämenusta täältä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

9 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Nyt on pakko todeta että WOW! Eka kuva Sinusta on todella onnistunut, rento, kaunis ja hyväntuulinen :) Poseeraustaidot ovat kehittyneet huimasti, antaa itsellekin ehkä toivoa, parasta siis vaan asettua kameran eteen ;)

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Kiitos! Kyllä tää koko ajan kehittyy :) Rohkeesti vaan kameran eteen ja kun pyytää et kuvaaja neuvoo ja vähän väliä katsoo kuvia niin tietää mikä toimii ja mikä ei.

 2. Hanne kirjoitti:

  Haluaisin vielä lisätä edelliseen kommenttiini, että en todellakaan toivo että loukkaannut kommentista. Mä toivon sulle kaikkea hyvää ja toivon että saat terveytesi raiteilleen ja voit inspiroida muita. Sellaista terveellistä elämää promoavaa sisältöä olisi huomattavasti miellyttävämpää lukea kuin tällaista.

  Peace.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Hei Hanne! En tiedä onko sähköpostisi oikea, joten vastaan myös edelliseen kommenttiisi tässä, tämän alla. En halua julkaista sitä säästääkseni monia ylipainoisia ja syömishäiriöisiä ihmisiä lisäpaineilta, itseinholta sekä arvottomuuden tunteelta. Enkä halua julkaista sitä suojellakseni äitiäni joka lukee blogiani ja kommentteja.

   Kommenttisi sai minut ensimmäistä kertaa vuosiin itkemään blogikommentin takia ja teki minulle todella pahan olon. Se vahvisti tietynlaisia pelkotilojani joista ahdistuneena aika ajoin kärsin, eikä missään tapauksessa ollut kannustavaa luettavaa saati edistänyt henkistä hyvinvointiani. Se oli jopa äärimmäisen riskaabeli ja on juuri sen tyyppinen kommentti, joka sisällöltään ajaa esim. ahdistuneisuushäiriöstä ja ahmimishäiriöstä kärsivät ihmiset mahdollisesti ahdistumaan lisää, ja sitä kautta syömään lisää, ja lihomaan lisää. Minunkin reaktioni viestiisi olisi lähinnä itkeä ja syödä, käpertyä sänkyyn ja ahmia jotta tämän hirveän olon saisi pois, mutta taistelen juuri nyt sitä vastaan ja vain itken. Jos todella olet seurannut blogiani useamman vuoden, voit löytää tästä aiheesta kirjoituksia erityisesti 2018 loppuvuodesta kun painin juuri kritisoimiesi asioiden parissa.

   Vaikka tarkoituksesi ilmeisesti oli hyvä, eikä ns. huolitrollaamista, se osoitti suurta tietämättämyyttä. Et varmastikaan halua olla ilkeä, mutta sinulla on todella paljon opittavaa kehopositiivisuudesta sekä yleisesti ihmisten arvostamisesta sellaisena kuin he ovat. Ihmisiä tulee arvostaa riippumatta siitä ovatko he terveitä vai eivät. Terveys ja kehopositiviisuus eivät ole mikään yhtälö joiden tulee kulkea käsikkäin. Kehopositiivisuutta tarvivat kaikki eikä sairastuminen tai suuri ylipaino ole syy miksi ei olisi arvokas ihmisenä.

   Se, että näyn ja kuulun ei ole vastuutonta julkisen blogin kirjoittajana enkä ”lietso _valheellista kehopositiivisuutta_” <= Tämä juuri osoittaa sen, ettet ymmärrä mitä kehopositiivisuus on. Se ei todellakaan ole lihavuuteen ja epäterveellisiin elämäntapoihin kannustamista ja niiden ihailua, vaan hyväksytyksi tulemista ja oikeudesta olla ja elää terveydestä ja erilaisuudesta huolimatta. Moneen esittämääsi kysymykseen saisit vastauksen tutustumalla kehopositiivisuuteen sekä esim. BED-syömishäiriöön ja ahdistuneisuuteen. Miksi ihminen toimii kuten toimii, ja mikä siihen auttaa? Tiedostan varsin hyvin asiat joista mainitsit ja olen niiden kanssa paininut vuosia. Teen parhaani, mutta tämän tyyppinen kommentointi ei millään tapaa edistä hyvinvointiani. Toivon, että tutustut aiheeseen lisää ja ymmärrät mistä on kyse etkä enää koskaan kirjoita kenellekään toiselle noin. Et, jos haluat aidosti toiselle hyvää.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Viimeisenä huomiona haluan lisätä, että juon alkoholia todella harvoin (olen ollut 7 + 2 vuoden jaksot myös täysin absolutisti), ja jos joskus blogissani näkyy viinilasillinen tai skumppaa, se ei ole huolestumisen aihe kellekään. Alkoholinkäyttöni on hyvin minimaalista. Haluan myöskin esitellä aidosti ruokia joita syön, enkä esittää mitään valheellista. Myös ylipainoisella on oikeus käydä terassilla/ravintolassa. En ole vihainen, olen surullinen, ahdistunut ja peloissani. Toivon, että opit tästä vastauksestani jotain. Peace myös sinulle.

 3. Hanne kirjoitti:

  Hei!

  Pyydän sinulta anteeksi, että kommenttini aiheutti sinulle noin vahvan tunnereaktion. Se ei missään nimessä ollut tarkoitukseni. Tiedän kyllä, millaista on taistella oman kehonsa kanssa. Olin suurimman osan lapsuudestani ja pitkälle aikuisuuteen asti ylipainoinen. Sen takia tiedän, miten riskialtista on olla tilanteissa, joissa syöminen voi lähteä ns. käsistä.

  Tapanani, (kuten ymmärtääkseni myös sinulla?), on sanoa asiat suoraan ja joskus kärkkäästikin. Joskus se toimii, tällä kertaa selkeästi ei. Tarkoitukseni oli saada sinua ajattelemaan omaa asemaasi vaikuttajana. Tietenkin on hyvä olla rehellinen eikä piilotella totuutta esimerkiksi syömisten suhteen, mutta se vain näyttää aika, noh, vaaralliselta näin lukijan puolesta katsottuna. Olet kertonut sairastavasi ahmimishäiriötä ja kuitenkin olet kovin usein tilanteissa joissa joudut houkutuksille alttiiksi. Se ihmetyttää.

  Meidän käsityksemme kehopositiivisuudesta eroavat rajusti. Minulle se tarkoittaa sitä, että tekee keholleen vain parasta, ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, kuitenkin pyrkien pääasiassa terveellisiin valintoihin. Herkuttelu silloin tälloin on tietysti sallittua.

  Kirjoitin toisen kommenttini, sillä ajattelin sinun voivan reagoida hieman negatiivisesti, ja halusin ns. pehmentää sanomaani. Selkeästi se ei riittänyt, ja todella toivon, että hyväksyt anteeksipyyntöni koskien pahaa oloasi. Tarkoitukseni oli hyvä, sillä olisin itse kaivannut vastaavaa silloin vuosia sitten. Taistelin itseni kanssa pitkään ennen kuin ymmärsin terveyden merkityksen.

  Peace.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Kehopositiivisuus ei ole mielipide jota voi muokata itselleen sopivaksi, vaan se on pitkän historian omaava liike jolla on selkeä aate. Siksi ”käsityksemme” tosiaan eroavat rajusti, sillä minä kannatan kehopositiivisuutta, sinä et. Se mitä sinä ajattelet on ihan jotain muuta. Kehopositiivisuus on joko tai. Sitä on tai ei ole. Ei ole mitään ”muttia” jolla rajataan jotkut ihmistyypit sen ulkopuolelle jos he eivät liiku tarpeeksi, syö tarpeeksi terveellisesti, pyri laihduttamaan aktiivisesti jne. Näistä mikään ei kuulu kehopositiivisuuteen.

   Kehopositiivisuusliike ei ota kantaa terveys- ja elämäntapa-asioihin millään tavalla, vaan kyse on vain ja ainoastaan siitä, että jokaisella meistä on ja pitää olla oikeus elää juuri sellaisina ja sen näköisinä sekä kokoisena kuin olemme, eikä ihmisarvo saa riippua siitä ollaanko terveitä vai ei, ollaanko minkä kokoisia tai näköisiä jne. Kehopositiivisuus ei tietenkään vastusta mitään positiivisia terveystekoja (sehän on vain hyvä asia) esim. liikuntaa tai painonpudotusta (siihen minäkin pyrin), mutta korostaa sitä, että kaikkien näiden tulee lähteä ihmisen omasta aidosta halusta eikä ulkopuolisten ihmisten ja ympäristön painostuksesta. Kenenkään ei tarvitse lunastaa hyväksyntää ja oikeutusta liikkumalla ja laihduttamalla, vaan se hyväksyntä ja oikeutus on meillä jokaisella synnyinlahjana. Näin ollen mun vaikuttajanakaan ei tarvitse julkaista vain (tai ollenkaan) terveellistä/laihdutussisältöä koska olen ylipainoinen, vaan saan olla ihan oma itseni.

   Ylipainoisuus harvoin johtuu holtittomasta mässäilystä, vaan kyseessä on usein monien psyykkisten, fyysisten ja sosiaalisten tekijöiden yhtälö: Ylipainoisuutta ei voi vähentää yksinkertaisella tavalla joka sopisi kaikille. Olemme yksilöitä ja taustamme ja toimintamallimme ovat erilaiset. Sinuun on toiminut tietyt jutut, minuun jotkut toiset, ja kolmanteen tyyppiin kolmannet. Ymmärrän 100% terveyden merkityksen ja ajattelen sitä lähes joka päivä. On harvoja päiviä kun en ole huolissani terveydestäni ja teen koko ajan asioita sen eteen. Silti, olisin kuinka terve tai sairas tahansa, minulla on oikeus olla hyväksytty juuri näin eikä ulkopuolisilla ole oikeutta huolitrollata ja tehdä ennusteita sairauksista/kuolemasta. Niistä keskustelu kuuluu hoitavalle taholle lääkärissä jos se on potilaan kannalta oleellista. Jos ajattelet että houkutuksille alttiina olo on sitä, että syö ravintolassa ulkona tai nauttii tarjoiluista tilaisuuksissa niin ne eivät ole minulle mitään kiellettyjä houkutuksia mitä minun tulisi vältellä. Ahmimiskohtaukseni ovat olleet kurissa pitkään lääkityksen (ja terapian) ansiosta kuten olen blogissakin kertonut. Niistä kieltäytyminen tosin voisi laukaista ahmintaa myöhemmin, mutta muiden ihmisten tavoin normaalisti syöminen tilaisuuksissa ei lisää syömistäni, oikeastaan päinvastoin: silloin en syö niitä omia riskiherkkujani niin paljoa (sipsit ym roskaruoka).

   Toivottavasti ymmärrät olla jatkossa varovaisempi tämän kaltaisten mielipiteen ilmaisujen kanssa. Ne voivat oikeasti olla kohtalokkaita, ja joku enemmän asioita häpeävä ja vähemmän suorapuheinen tyyppi ei olisi tehnyt kaltaistani avautumista vaan pahimmassa tapauksessa romahtanut täysin ja tämän tyyppisestä olotilasta voisi seurata viikkojen tai kuukausien ahmintakierre ja sosiaalinen eristäytyminen. Me emme koskaan tiedä täysin toisten tilannetta ja mitä he elävät, kokevat ja tuntevat. Tällainen kommentointi voi katkaista kamelin selän kun kyse on syömishäiriöisestä ja mahdollisesti ahdistuneesta tai masentuneesta ihmisestä. Itse pääsin jo jaloilleni koska olen nopeasti toipuvaa tyyppiä ja pahin tunnekuohuni meni jo ohi. En jää tässä vellomaan vaan yritän unohtaa asian ja jatkaa hyvien asioiden miettimistä ja oman elämänlaatuni parantamista porkkanoiden, en piiskan kera.

   Hyvää tietoa kehopositiivisuuteen löytyy monesta paikasta. Hyvä paikka aloittaa on vaikka https://www.bodyposisuomi.fi

 4. Saara kirjoitti:

  Elämästä nauttiminen on myös terveellistä. Varsinkin tässä nykyajan kiireisessä, kieltoja ja velvollisuuksia, ulkonäkö- ja terveyspaineta pursuavassa elämässä. Lukijana näen vain osan Even elämästä, eikä sen perusteella ketään voi tuomita kuolemansairaaksi tai epäterveeksi tai ylipäätään yhtään miksikään. Miksi edes pitäisi tuomita ja arvostella, ketä se sitten palvelee.. Minä pidän blogin sisällöstä, siksi täällä olen säännöllisesti piipahtanutkin jo pidemmän aikaa. Netti on pullollaan erilaisia terveysblogeja, ja niistä voi valikoida omaan makuunsa sopivimmat, jos tämä blogi ei miellytä.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Saara niin, ja vaikka olisikin kuolemansairas ja epäterve niin mulla on myös lupa olla sellainen ja saan silti iloita asioista :) Kiitos fiksusta kommentista. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *