Hae
Queen of Eve

Nytkö tää jo loppuu?

Kohta kaikki on taas ohi

Uutisia lukiessa on saanut kuulla kuinka hyvin (ja samalla huonosti) muualla maailmassa menee. Olen ollut ehkä vähän kateellinen ja katkera, toisaalta tämähän on täysin oma valinta. En tietenkään ole kateellinen siitä että suihkulähteet on kiinni ja veden kanssa ongelmia, saati että ihmiset pyörtyilee helleaallossa ja kärsii ilman tuuletusta, mutta niistä hyvistä puolista mä olen kateellinen. Haluisin olla vähintään +25 asteessa jatkuvasti, mutta ei, mun tuurilla juuri nyt on Suomen kylmä ja lyhyt kesä parhaimmillaan.

Tietysti se on oma syy mutta mä en ole halunnut lähteä yksin reissuun ja matkakavereita ei ole nyt oikein ollut alkukesää lukuunottamatta. Itsehän voisin töiden puolesta viilettää nykyään vaikka vähän väliä tuolla maailmalla. No, ehkäpä jatkossa?

Välimeren alueella ja keski-Euroopassa on ollut mielettömiä helleaaltoja, mutta ei vaan täällä kotimaassa. Tiedän että sää on aihe josta puhuminen on mielikuvituksetonta, mutta toisaalta ainakin aihe on aina ajankohtainen. Tällä kertaa se on se että Suomen kesän kuluneet kaksi kuukautta olivat ihan p*skoja, eikä mitään älyttömän hyvää ole loppukesäänkään luvassa. Eilisestä lähtien on tuntunut ihan syyskuulle, vaikka elokuun pitäisi olla ihanan lämmintä aikaa (ainakin mun unelmissa).

Oi miksi, miksi ne kaikki helteet menee ihan muualle?

Just nyt vettä sataa kuin Esterin… ja mua palelee hulluna kun ei ole sukkia jaloissa ja ikkuna on auki. Ulkoa tulee niin kamalan kylmää ilmaa. Siis sitä kesäistä ilmaa. Suomen lyhyt ja kylmä kesä antaa parastaan. Kaiholla katselen Italian reissun kuvia jossa monessa mulla on pää märkänä ja hikikarpalot otsalla. Kaupunkilomaillessa helle ei ehkä ihan parasta, mutta mä haluaisinkin olla meren ja uima-altaan äärellä varjon alla siitä nauttimassa.

Possunpunaisia ja palaneita hikinaamoja

Mutta samaan aikaan tosi onnellisia. Vaikka helle aina välillä ärsyttää niin kokonaisuudessaan se on aika ihanaa. On ihanaa kun varjossa ei tarvi palella ja sisälle on kiva mennä viilentymään. On mahtavaa voida olla ulkona vähissä vaatteissa ja mikä parasta, uida.

Kaupungissa se voi olla aika tuskaista, mutta kun Suomessa on keskimäärin 11,5 kuukautta kylmää ja ehkä kokonaisen kahden viikon ajan lämpimiä päiviä, on pakko todeta että se ei riitä. Jossain olikin jotain juttua että tämä on huonoin kesä sitten 40-60 vuoteen, en edes muista miten se meni. Kuitenkaan niitä lämpimiä päiviä ei ole ollut kuin muutama, ehkä joku kolme kappaletta.

Kohtuutonta valitusta

Tiedän että tämä on jo hieman pikkumaista, mutta on vaikea olla purkamatta harmitusta. Pettymys tähän kesään on ollut karvas, mutta lupaan kyllä vahingosta viisastuneena pyrkiä parempaan etukäteissuunnitteluun ensi vuonna. Mä en halua että mun kohtalona on taas Suomen kylmä ja lyhyt kesä.

En halua jäädä nuolemaan näppejäni matkojen tai matkakavereiden puutteessa. Tähän asiaan pitääkin takertua jo nyt, hyvissä ajoin. Nyt alkaakin se oman uima-altaallisen huvilan vuokraaminen Espanjasta kiinnostaa ihan todella. Mä olisin valmis asumaan siellä vaikka kokonaisen kuukauden. Vielä kun saisi porukkaa mukaan haalittua (ainakin osaksi ajasta). Täytyy alkaa siis hyvissä ajoin pommittamaan kaveripiiriä ja kasaamaan porukkaa.

Nyt lupaan etten valita elokuun aikana huonosta säästä kuin maksimissaan kerran viikossa. Sitten loppuu kesän surkuttelu ja voidaan taputella tämä ohi taas tältä vuodelta, haha.

Onni onnettomuudessa on kuitenkin se että ainakin kerran pääsi reissussa käymään ja kokemaan tänä vuonna lämpöä. Katsotaan mitä tässä saa aikaan myöhemmin, on se syksyllä/talvella/keväällä johonkin paettava. Ei jaksa odotella taas vuotta.

Suomen kylmä ja lyhyt kesä

Mitä tässä nyt sanoisi ja päättelisi tämän positiivishenkisen postauksen? Hei hei ihana Italia ja tervetuloa sateinen ja kylmä Suomen syksy. Kesää ei ollut ja se meni jo!

Lue myös Rannalle kaupunkilomalla, suosittelen! sekä Jos suinkin voit niin matkusta!

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

8 kommenttia

 1. Huhhuh kirjoitti:

  Voin kertoa, että voit olla todella onnellinen; jos Suomen sää on suurin huolesi, ei ongelmasi ole kovinkaan suuria. Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Voin kertoa ettei ole suurin huoli eikä edes lähelläkään sitä. Mun suurimpia huolia on mm. läheisten menettäminen, jokin hirveä sairaus, ydinsota jne, mutta juuri tänään ja tänä kesänä tämä sää on ollut ikävä juttu. Toki noista muistakin asioista on tullut kirjoitettua, paitsi ydinsodasta vaikka se nyt on varmasti hyvin ajankohtaista sekin. Ja kiitos kesätoivotuksista, sitä samaa sinulle :)

 2. Anna kirjoitti:

  Kyllähän lämmöllä on suuri vaikutus ainakin omaan mielialaan. Pitkän synkän ja loskaisen talven varalle tarvitaan sitä valoa ja lämpöä paljon. Ei se lämmin kesä ainakaan lisää syysmasennusta.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Itselleni se valo, aurinko ja lämpö on tosi tärkeitä asioita, etenkin kun sitä lämpöä on Suomessa niin vähän tarjolla. Mua ahdistaa oikein ajatus kuukausien sisällä istumisesta taas, tuntuu että happi loppuu (pitänee käydä talven aikana ulkomailla haukkaamassa happea) :D

 3. Johan kirjoitti:

  Suomen Lapissa on ollut kuiva ja helteinen kesä! Stadi saa mitä tilaa eli paskaa.. ”Suomen kesän kuluneet kaksi kuukautta olivat ihan p*skoja”

 4. Ava kirjoitti:

  Ei hittolainen. Mä just tänään ajattelin että perkele kun alkaa lomat nyt ja tekis mieli vaan ottaa ja lähtee kun kaikki ottaa täällä päähän, mut ei ole ketään seuraksi, ja kävin mielessä läpi kavereita joista kukaan ei pääse, ja sit jostain ihmeestä tulit mieleen sinä kun oon blogias lukenut, että oispa hullua vaan heittää tuntemattomalle että hei lähdetkö matkaseuraksi. Ja sit tulen lukemaan tän postauksen. Ihan kun jotain kohtalon johdatusta :D

 5. Pepe kirjoitti:

  Hei! Luin iltalehdestä sinusta kirjoitetun jutun ja pakko sanoa, että oli mukavaa tässä ”tinderdeittailubuumin” keskellä lukea sellainenkin kirjoitus!

  Olen nuori, 20-vuotias mies ja välillä jopa ahdistaa kun koko ajan saa lukea kuinka pitäisi deittailla, tavata ihmisiä, harrastaa satunnaista seksiä ja olla koko ajan joku kiikarissa. Epänormaaliksi minua myös poikaporukoissa tituleerataan, kun en ole seksistä ilman parisuhdetta ja tunteita kiinnostunut, enkä katsele joka ikistä naista silmät kiiluen ja kuola valuen. En ymmärrä, miksi nykyään yksin olemisesta on tullut niin epätoivottava asia. Yksinään voi vapaasti kehittää itseään paremmaksi, eikä kukaan ole kahlitsemassa mihinkään. Eikä se seksikään niin ihmiselle välttämätöntä ole, että sitä pitäisi ihan etsimällä etsiä. Ajatuksiasi oli todella samaistuttavaa lukea.

  Hienoa, että löytyy muitakin samalla tavalla ajattelevia. Olet hieno ihminen, hyvää syksynalkua sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *