Hae
Queen of Eve

Mun jouluaatto

Ihanaa joulua kaikille lukijoilleni ketkä viettävät joulupyhiään myös internetin ihmeellisessä maailmassa rentoutuen. Kuten lupasinkin niin blogini päivittyy myös joulupyhien aikana, joten ajattelin hieman kertoilla miten täällä päässä joulua vietellään.

Mun jouluun kuuluu tällä hetkellä pari ylimääräistä pientä tonttua, kun vajaan kolmen viikon ajan minulla on kaksi pientä chihuahuaa, Wanda ja Vea omieni Ingridin ja Silvian lisäksi. Pienten tassujen tepsutusta saa siis kuunnella joulun pyhät ja uuden vuoden ajan, on vähän kuin viettäisi joulua lasten kanssa. Leikkimistä, telmimistä ja hauskaa höpsöteltävää.

Täällä Helsingissä aattoaamu valkeni ihanan aurinkoisena ja raikkaana. Oli mukava mennä koirien kanssa lenkille ja sen jälkeen vielä pikaisesti piipahtamassa Sokoksella ja S-marketissa aamuysin aikaan. Keskustassa oli rauhallista, muutamia turisteja ja viime hetken lahjashoppailijoita, muttei missään tungosta. Ainoa mitä olisin toivonut olisi ollut lunta.

Vanhempani tulivat mun luokse aamupäivällä ja katseltiin yhdessä perinteiden mukaan joulurauhan julistus Turusta, syötiin vähän suolaista piirakkaa ja katseltiin jouluohjelmia. Sen jälkeen pakattiin koirat mukaan, käytiin puistossa ja siitä suunnattiin autolla vanhempieni kyydissä Jätkäsaareen.

Oli tosi kivaa vain olla ilman sen kummempia suunnitelmia ja tiukkoja aikatauluja. Oltiin jo etukäteen päätetty, että hengaillaan fiiliksen mukaan ja mennään siten miten parhaimmalta tuntuu. Niinpä päiväsaika vietettiinkin vanhemmillani syöden ja herkutellen ja ihan vaan ollen ilman sen ihmeellisempiä velvotteita.

Mä otin itse niin rennosti, että päätin jättää turhan meikkailunkin väliin. Jo aamusta mulle tuli suihkun jälkeen tunne etten halua upottaa itseäni hirveän pakkelikerroksen alle ja hikoilla jouluna täydet maskit naamalla, joten päädyin sitten laittamaan ihan superkeveän ja freshin meikin. Jopa irtoripset jätin väliin ja ripsariakin laitoin vain yhden kerroksen, joka kyllä kostautuu niin etteivät ripset pysy taivutettuina, mutta väliäkö tuolla. Juuri noin oli ihan paras olla. Rennosti turhia koreilematta.

Alkupaloina meillä oli erilaisia kaloja ja kylmiä salaatteja. Jo ensimmäinen haarukallinen toi muistot vuoden takaa: Tämä on juuri sitä jouluista juhlaruokaa. Ihanaa!

Päätin, että syön rauhaisaan tahtiin ilman ähkyyn tankkaamista ja me pidettiin reilun pituinen, ainakin puolituntinen tauko alkupalojen ja pääruoan välissä. Ei kyllä välttämättä ihan niin hyvällä menestyksellä…

Tuo suunnitelma ähkyttömyydestä ei kyllä jostain syystä onnistunut ihan suunnitelmien mukaan, sillä tämän aterian jälkeen tunsin itseni pari kolme tuntia lähes toimintakyvyttömäksi ja oli pakko vetää vajaan tunnin tirsatkin. Oikeastaan kaikki oltiin ihan koomassa, niin isäntäväki kuin koiratkin ja kuorsattiin ja koristiin porukalla jokunen tovi, haha.

Aika perinteistä jouluna, närästys iskee vähintään jos ei joku muu!

Myöhemmin illalla lähdettiin sitten koko konkkaronkka takaisin Töölön residenssiin odottelemaan pukkia. Minä kävin koirien kanssa puistossa ulkoilemassa ja sitten nautiskeltiin kylmää colajuomaa. Ihan oikeasti mitään muuta ei toviin voinut kuvitellakaan, niin täysi olo tuli jouluateriasta! Juustolautasen esiin nostaminenkin venyi varmasti parilla tunnilla. Niin oltiin kurkkua myöten täynnä jouluruoista.

Oltiin ilmeisesti kaikki oltu tosi kilttejä koska paketteja oli aika monta. Koiratkin sai pari yhteispakettia ja heti ne avattiinkin, mm. sydämenmuotoiset ”kalkkunapiparit” teki hyvin kauppansa ja karvanelikko torkkui koko illan pienet mahat pullollaan onnesta soikeana.

Tänään lähden koirien kanssa viettämään joulupäivää Jätkäsaareen vanhempieni luo. Rentoa joululöhöilyä on siis edelleen luvassa.

Instagram Stories päivittyy koko joulun ajan, joten kannattaa olla siellä mukana seuraamassa meidän puuhia!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.