Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Kaupallinen yhteistyö: Gyyli

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Mustasta vaaleaksi projekti lähti käyntiin yhteistyössä Kampaamo Gyylin kanssa, kun perjantaina 18.08 istuin syntymäpäivieni kunniaksi aamupäivällä Jennan tuoliin. En ole vuosikausiin käynyt kampaajalla, koska hiusten mustaksi värjääminen ja tyvikasvun peittäminen on viimeisen parinkymmenen vuoden ajan sujunut kätevästi ihan markettiväreillä. Kyllästyin mustiin hiuksiin parisen viikkoa sitten ja kirjoitinkin siitä jutun ”Mustien hiusten vaalentaminen”. Nyt oli siis aika luovuttaa homma ammattilaisille ja laittaa lappu luukulle Eveliinan kotikampaamoon.

Mustasta vaaleaksi

Vaikka itse olenkin värjäillyt hiuksiani niin tiesin, että vaalennusprojekti on hieman eri asia kuin yhdellä värillä puljaaminen omassa kylppäriin pystytetyssä kotikampaamossa. Yhden kamalan kotitekoisen vaalennuksen aikanaan koettuani, päätin olla fiksu ja pyysin apua ystävältäni Amalta joka työskentelee kampaajana Gyylissä. Heillä on siellä aivan superhyvä tiimi ja Gyyli onkin hyvämaineinen kampaamo Helsingissä Kalevankatu 26:ssa. Ama suositteli minulle kolleegaansa Jennaa joka on erikoistunut hiusten suurimpiin muutoksiin, pidennyksiin ja vaalennuksiin, joten sovimme että lähdemme yhdessä toteuttamaan tätä vaalennusprojektia.

Realistiset odotukset

Jennalle mulla ei ollut oikeastaan kuin kaksi toivetta: se etten lähtisi kampaamosta samoilla mustilla hiuksilla, ja ettei tulos olisi punainen/oranssi. Siinä kaikki. Annoin siis hyvin vapaat kädet ammattilaiselle ja mulla oli myös ymmärryksessä se, ettei pikimustasta tukastani tulla saamaan kerralla vitivalkoista, tosin se nyt ei ole tarkoituksenakaan.

Lähtötilanne oli siis se, että olin 2-3 viikon välein viimeiset parikymmentä vuotta värjännyt hiuksiani markettivärillä mustaksi tai sinimustaksi, levitellen väriä usein reippaasti myös pituuksiin. Tämä tarkoittaa sitä että väriä on kerrostunut paljon ajan saatossa verrattuna siihen että olisin värjännyt vain tyven, ja värin poistaminen hiuksesta voi olla haastavaa.

Lähtötilanne: hiukseni ovat pitkät, pörröiset ja luonnonkiharat

Miten vaalennusprojekti lähti käyntiin?

Hiuksiini tehtiin ensin yksi vaalennus Schwartzkopfin Blond Me sarjan värillä käyttäen samalla Olaplexin suojaa. Väri oli hiuksissani tosi tiukasti, ja ensin meinasi näyttää siltä ettei musta väri ole lähdössä yhtään mihinkään. Parikymmentä vuotta markettimustaa tukkaan sudittuna oli siis tehnyt tehtävänsä, tiukassa oli!

Sain siis tovin istuskella ja odoteltiin rauhassa mitä tuleman pitää, Jennan aina välillä tarkastaessa tilannetta ja kysellen ettei vaan kuumota, kirvele tai mitään muutakaan. Tärkeää oli että vaalennusprosessi tehdään niin paljon hiusta säästäen kuin mahdollista, ettei tuloksena olisi pelkkää hamppua ja purkkaa. Kukaan kun ei varmasti halua joutua leikkaamaan hiuksiaan siiliksi liian rasittavan käsittelyn takia, tai en ainakaan minä. Mentiin siis hiusten hyvinvoinnin ehdoilla.

Vaalennus eteni kakkoskierroksella

Ensimmäisen vaalennuksen jälkeen oli vuorossa kierros numero kaksi, sillä ekalla setillä hiuksia ei saatu vielä tarpeeksi vaaleaksi. Edellinen vaalennusväri pestiin siis pois hiuksista, lisättiin taas uudet vaikuttavat aineet Olaplexin kanssa ja sitten homma alusta. Ei muuta kuin jännityksellä odottamaan mitä on aikeissa tapahtua…

Kyllähän se tiukassa ollut musta alkoi sieltä hiuksesta sitten purkautumaan ja katoamaan, hitaasti mutta varmasti. Kahden kerran vaalennus paljasti altansa varsin kirjavan kuontalon joka oli tarkoitus peittää värillä odottamaan seuraavaa kertaa, niin että välissä annetaan hiusten hetken levätä.

Kaunis, eikö? Olisiko pitänyt jättää ihan vain näin? :D

Kolmas työvaihe

Parin vaalennuskierroksen ja Olaplexin suojan jälkeen olikin vuorossa hiusten sävyttäminen uudella värillä, niin että kirjavuus saaataisiin peittoon ja tulos olisi siisti. Vaaleampi kuin musta, mutta ei vielä vaalea, vaan mustasta useampi aste vähemmän, siis ruskea.

Jenna levitteli väriä useassa eri kerroksessa aloittaen latvasta, ja sitä mukaa sekoitteli värejä että saadaan kaunis lopputulos. Tyveen tuli tummempaa ja latvaan vaaleampaa, sen mukaan mentiin mitä alla oleva vaalennuksen väliaikatulos vaati.

Mikä oli lopputulos ensimmäisen kampaamokäyntini jälkeen?

Hiukseni ovat nyt siis kahdesti vaalennetut Olaplexin suojalla, ja myös värjätty Olaplexia käyttäen. Niihin on myös lisätty Olaplex-hoito, ja ensi kerralla jotain vastaavaa on varmasti luvassa, riippuen siitä miten hius taas reagoi ja mitä saadaan aikaan. Turvallisesti, hiusten hyvinvoinnin ehdoilla.

Seuraava aika minulla on kuukauden päästä, ja silloin on tavoite taas vaalentua reippaasti. Lupasin keräillä Jennalle tavoitehiuksista kuvia näytettäväksi, koska nyt jo jonkinlaista toivetta lienee olevan mahdollisuus toteuttaa kun päästään tästä vaaleammaksi.

Hiukset Gyyli / Jenna

Mä olen todella tyytyväinen uuteen lookkiini ja on ihana olla parinkymmenen vuoden jälkeen jotain muutakin kuin mustalla tukalla. Vaihtelu tosiaan virkistää ja musta on piristävä ajatus että tämän vaalennusprojektin aikana tulen kokemaan erilaisia hiusvärejä ja vaiheita, kerrankin oikein kunnolla vaihtelua!

Tämä ammattilaisen käsissä vaalentaminen antoi kyllä hyvän vahvistuksen sille, ettei missään nimessä olisikaan kannattanut alkaa tätä mustasta vaaleaksi projektia suorittamaan koti-oloissa. Fakta on se että mun hiukset olisi kärsineet ihan hirvittävästi ja todennäköisesti katkeilleet ja tuhoutuneet täysin jos olisin alkanut itse säveltämään. Nyt on huoletonta hoitaa tätä projektia eteenpäin kun on ammattilainen tekemässä duuninsa.

Kampaamopalvelut sponsoroi Gyyli

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Gyyli

22 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Oli kiva lukea! Jatkoa odotellessa ja onnea vielä!

 2. Anniina kirjoitti:

  Todella hyvä lopputulos! Tuo kasvoillesi lämpöä ja silmien väri tulee erilailla esiin :)

 3. Leila kirjoitti:

  Mä haluaisin toteuttaa tuon saman!!
  Mitähän tuo kustantaa?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hinta riippuu varmasti paljon siitä mitä kaikkea joudutaan tekemään ja mitä haluaa. Kannattaa kysyä hinta-arvio omille hiuksille kampaajalta niin tietää mihin varautua :)

 4. Marianne kirjoitti:

  Todella siisti ja tasainen lopputulos! Antaa rohkeutta omaankin mahdolliseen muutokseen.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Niin on, ei olis kotikampaamossa päästy tällaiseen, ja varmaan olisi lähtenyt puolet tukasta irti… :D Uskalla vaan, jo tämä pieni muutos tuntuu raikastavan todella paljon!

 5. Anja kirjoitti:

  Niin paljon kauniimpi kuin jyrkkä musta! Tosi hyvä sävy :)

 6. Jaaana kirjoitti:

  Apua kuin ihana tukka jo nyt! ??? Vaaleampi sopii sulle ihanasti ja pehmentää ilmettä ? Innolla jään odottamaan ”jatkokertomusta” ??

 7. Nella kirjoitti:

  Siis toi uusi tukka on tuhat kertaa parempi kuin musta. Musta ei vaan ole suomalaiselle pukeva väri. Tosi hyvä ratkaisu vaalentaa! Näyttää hyvältä

 8. Emilia kirjoitti:

  Vau, tosi kaunis väri ja sopii sulle kuin nenä päähän. Kuinka vaaleaksi aiot vielä vaalentaa? :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos :) En tiedä tarkalleen, mutta kyllä mä lähelle omaa väriä haluaisin, eli aika vaalea/maantienharmaa. Sellainen ettei tarvisi aina murehtia tiukasta tyvikasvusta vaan sointuisi paremmin kokonaisuuteen ja voisi enemmän leikitellä esim. sävytteillä.

 9. Maikku kirjoitti:

  Tosi kaunis lopputulos! Voisit melkein pysyä tuollaisessa sävyssä :) jos kuitenkin haluat jatkaa vaaleammaksi, joku tummanvaalea varmaan sopis sulle vähän kivemmin kuin ihan platinablondi

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos :) Joo en mä miksikään superblondiksi halaja, mutta tääkin väri on mulle todella tumma verrattuna aitoon väriini, ja haluan päästä eroon siitä tiukasta juurikasvurajasta. Varmaankin joku tummanvaalea on mun juttu. Saa nähdä mitä tässä saadaan aikaan :)

 10. Anile kirjoitti:

  Hyvä tuli :) Jatkoon !!

 11. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Oi että kyllä käy siulle tosi hyvin tuo väri :)! Jännä nähdä millainen on lopputulos (:
  Miehän vaalensin viime vuonna olaplexin avulla ; http://fitfatmama.fitfashion.fi/hiusten-muutos-olaplexilla/
  tuosta vaalensin vielä lisää kunnes syksyllä tummensin taas :D.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kävin katsomassa sun kirjoituksen, nyt muistin itsekin että sulla oli tuo prosessi. Olaplexiä on kyllä hölvätty :D Jännityksellä odotan itsekin mitä tuleman pitää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *