Hae
Queen of Eve

Näissä asioissa olen kääntänyt takkini

*Sisältää mainoslinkkejä

Takinkääntötemppu

Oon joskus kirjoittanut mielipiteistä joissa oon muuttanut mieleni, mutta siitä on jo tosi kauan aikaa. Nää on kuitenkin tosi mielenkiintoisia juttuja joita luen ja kuulen mielelläni muiltakin ihmisiltä. Itseäni tutkiskelevana tyyppinä olen huomannut monissa asioissa muuttaneeni mieltä mitä vanhemmaksi olen tullut. Elämä opettaa. Idea tähän blogipostaukseen lähti siitä, kun lueskelin Oi mutsi mutsin blogia pari päivää sitten. Kannattaa käydä tsekkaamassa myös hänen takin kääntönsä.

Näin viittä vaille nelikymppisenä sitä tosiaan tajuaa, etten mä ollut aikuinen vielä kolkyt vuotiaanakaan. Tässä on ihan koko elämä aikaa oppia uutta ja muuttua. En usko, että tässä on koskaan valmis, ees sitten kuolinvuoteellaan. Mutta, mitä tässä nolostelemaan. Aika harva varmaan on kehdosta hautaan kaikista asioista samaa mieltä, tai jos on niin mun mielestä se jos mikä on huolestuttavaa. Silloin ei ainakaan ole oppinut mitään eikä kehittynyt ihmisenä.

PINNALLISET joissa olen kääntänyt takkini

SHEIVAAMATTOMUUS ON EPÄHYGIENISTÄ JA ÄLLÖÄ: Ennen ajattelin, että naiset jotka eivät ajele sääriään, kainaloitaan ja bikinirajojaan (mieluiten kokonaan) ovat jotenkin epähygienisiä ja itsestään huolehtimattomia tyyppejä. Myös muiden karvat ällötti todella paljon ja pidin huolen siitä, että oma ihoni oli kauttaaltaan siloinen kuin vauvan peppu. Viiimeisen kymmenen vuoden aikana olen kääntänyt takkini tässä asiassa täysin. Mulle on aivan sama kellä on minkäkin verran karvaa, laittakoot vaikka rastat nivusiin ja se on ihan cool. Jokainen päättää omista karvoistaan eikä mua ällötä muiden eikä omat karvat. Kaikki tyylit on hyviä.

VAIN PYÖREÄT RINNAT OVAT KELVOLLISIA: Ennen ajattelin, että rintojen tulee olla pystyt ja selvitä kynätestistä. Niiden tulee olla pyöreät, samanmuotoiset ja samanlaiset kuin aikuisviihdemaailmassa ja fitnesskisaajilla. Olen käynyt rintojen kohotuksessa ja se kieltämättä nosti itsetuntoani paljon ja sai mut pitämään enemmän rinnoistani. Kymmenen vuoden kuluessa, maan vetovoiman kohdatessa myös kirurgin muotoilemat ja implantin sisältävät rintani, olen tajunnut etten välitä pätkääkään siltä miltä ne näyttävät. Ne on oikein kelvolliset ja olisivat olleet hyvät ilman leikkaustakin. En kadu leikkausta, mutta jos nyt saisin entiset rintani kuin taikaiskusta en menisi leikkaukseen enkä kannusta siihen muitakaan. Rintojen ei tarvi olla jokaisella samasta muotista!

Vakavat asiat joissa olen kääntänyt takkini

MONIKULTTUURISET PARISUHTEET: Ennen ajattelin, ettei esim. mustien ja valkoisten tulisi perustaa perhettä ja hankkia jälkikasvua (kyllä, tämä on totta!). Perustin ajatusmaailmani pääasiallisesti siihen, että halusin jokaisen vaalivan enemmän perimäänsä ja juuriaan. Faktahan on, että sekoitumme yhdeksi massaksi eikä joskus enää ehkä ole valkoisia, mustia jne. Ihailen monenlaisia kulttuureja ja toivoin enemmänkin niiden säilyttämistä sellaisenaan kuin sekoittumista keskenään, mutta nykyään en ajattele enää näin. Toki olin hyvin nuori (15-25) kun tämä oli ajatusmaailmani, mutta enpä olisi uskonut olevani ihan päinvastaisella kannalla vanhempana.

TUNTEIDEN NÄYTTÄMINEN: Ennen ajattelin, että omat tunteet pitää aina näyttää kaikissa yhteyksissä. Olin aika reaktiivinen tyyppi ja sen perusteella monet leimasivatkin mut hyvin mustavalkoiseksi tyypiksi., ehkä jopa hieman pelottavaksi persoonaksi. Tapani suhtautua asioihin oli aika hyökkäävä, etenkin jos  aihe oli intohimoinen. Kannustan edelleen aitouteen ja tunteiden näyttämiseen tehden sitä itsekin avoimesti, mutta nykyään punnitsen tarkemmin ja käytän enemmän järkeä kuin tunteita ulostuloissani. Mietin aina sitä, mitä haluan sanomallani kertoa ja mitä haluan saada aikaan. Miltä sanomani vaikuttaa kuulijalle. Koen, että halu vaikuttaa asioihin tapahtuu paremmin pienemmällä riehumisella kuin ennen. Tämän perustan oman käyttäytymiseni muutokseen viimeisen seitsemän vuoden bloggaamisen ajalta.

YHTEISÖLLINEN ASUMINEN: Ennen ajattelin, etteivät aikuiset ihmiset voi asua yhdessä elleivät ole parisuhteessa tai jonkun sortin kommuunihippejä. Itse en koskaan nuorenakaan ole asunut mitenkään opiskelijasoluissa tai kaverien kanssa, mutta sitten käänsin takkini kolmevitosena. En varmastikaan haluaisi jakaa kotiani ventovieraiden kanssa enkä haluaisi asua kimppakämpässä jossa ei ole yhteisiä oleskelutiloja, mutta ystävän kanssa asuminen on ollut elämäni parasta aikaa. Koti on mulle koti ja tärkeässä merkityksessä, mutten enää koskaan haluaisi asua ihan ypöyksin. Jos en ole parisuhteessa, haluan asua vielä 100-vuotiaanakin jonkun toisen mummon kanssa.

HENKILÖKOHTAISET PREFERENSSIT JOISSA OLEN KÄÄNTÄNYT TAKKINI

MIESMAKU: Ennen ajattelin, etteivät muut miehet ole mitään kehonrakentajien ja voimailijoiden rinnalla. Saati että olisi hiukset eikä mies olisikaan kalju, hyi hitto! Ajan myötä miesmakuni on muuttunut erittäin rajoittuneesta aika rennoksi ja monentyyppiset miehet hivelevät silmääni. Lihakset eivät todellakaan ole se tärkein merkki miehekkyydestä.

SILMÄLASIEN KÄYTTÖ JULKISESTI: Ennen ajattelin, että silmälasit saa mut näyttämään ihan urpolta. Mulla on niin paljon miinusta, että kieltämättä silmien pieneneminen linssien takana harmittaa, mutta en mä nyt urpolta lasian takia näytä. Nykyään voin kulkea julkisesti tapahtumissa, ravintoloissa ym rillit päässä jos haluan. Saan ne kyllä istutettua lookkiini eikä ole aina pakko olla piilolinssit päässä.

Kuvaaja: Minna / Tyttö Sinä Olet Vahva

Pipo / AliExpress
Silmälasit / Ray Ban
Tekoturkis / Ellos*
Paita / H&M

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *