Hae
Queen of Eve

Tajunnan räjäyttävä barbaarin kaalipata

Lauantain herkku

Barbaarin kaalipata nimitys tulee siitä, että tämä on erittäin lihaisa ja proteeinipitoinen ruoka. Ei siis laisinkaan mikään keventäjän tai vegaanin ruoka, eikä muutenkaan millään muotoa sellainen tylsä ja perinteinen kaalipata. Tästä ei makua puutu ja pata on herkullisista herkullisin. Vaarana on vain se, ettei kulhollinen riitä vaan haluaisi syödä kerralla koko kattilallisen!

Viikonloppuisin vierailen usein vanhempieni luona ja syömme silloin yhdessä päivällisen. Isäpuoleni on maan mainio kokki ja äitini toimii lähinnä statistina, kuten esim. pöydän kattaen ja lopuksi astianpesukoneen täyttäen. Roolit on jaettu hyvin.

Tällä kertaa minua odotti kaunis kattaus ja aivan huumaava tuoksu mun ehdottomasti yhdestä lemppariruoasta. Koska tämä ruoka on oikeasti niin mielettömän hyvää, pyysin voida jakaa reseptin blogissani. Jos pidätte kaaliruoista niin tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, lupaan että se vie kielen mennessään!

Barbaarin kaalipata

By Peter Miller aka isäpuoleni ”The Mylläri”

2 kpl varhaiskaalia
1 nippu porkkanoita
1 sipulinippu varsineen (noin 3 sipulia)
800g naudan jauhelihaa
1 pkt pekonia
Vapaaehtoinen lisä savuluista irrotettuja lihoja mauksi

Varhaiskaali pilkotaan kattilaan osissa ja haudutetaan. Kun kaali on hautunut niin että kattilaan mahtuu muutakin, lisätään pilkotut porkkanat ja sipuliniput varsineen. Jauheliha ja pekoni ruskistetaan yhdessä ja sen jälkeen sekoitetaan kaikki ainekset keskenään. Lisätään halutut mausteet kuten suola, pippuri ja vihannesmauste.

Haudutetaa pataa muutaman tunnin ajan riippuen nesteen määrästä. Mikäli nestettä on paljon tulee haudutus tehdä ilman kantta. Nautitaan sellaisenaan tai maustettuna sinapilla. Tämä kannattaa ehdottomasti testata, sillä sinapin lisääminen annokseen tuo todella kivan maun ruokaan.

Jos kaalipata on ollut inhokkiruokasi, on se jatkossa lempparisi!

Kamalat koulumuistot vetisestä kaalilootasta unohtuvat pian ja pääset aidosti herkullisen ja maukkaan kaalipadan makuun tämän ruoan myötä. Kuten ohjekin kertoi, periaatteessa ruoka on varsin yksinkertainen, mutta ei tietysti valmistu ihan minuuteissa.

Kannattaa kuitenkin kokeilla jonain rentona viikonloppuna kun on aikaa haudutella pataa ja puuhailla muuta. Tämä Barbaarin kaalipata tulee viemään sut makujen taivaisiin!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *