Hae
Queen of Eve

Kerron tarinani ahminnasta kirjassa Herkuttelun Himo

Tänään oli se päivä kun lumimyrskyä uhmaten matkasin Helsingin varmaan ainoassa vapaassa taksissa kohti Korkeavuorenkadun Kustantamoa, kun pitkän linjan toimittaja ja tietokirjailija Merja Asikainen, Readme.fi ja Bonnier julkaisi odotetun kirjan ”Herkuttelun Himo” joka käsittelee herkuttelua ja sitä milloin se on syömishäiriöistä ahmintaa.


Kirjassa herkuttelustaan puhuvat monet julkisuudesta tunnetut henkilöt kuten Mari Valosaari, Milana Misic, Kristiina Halttu, Aku Hirviniemi, Robin Packalen, Sipe Santapukki, Mert Otsamo, Satu Tuomisto, Tarja Turunen, Arttu Wiskari, Anssi Kela ja monet muut julkkikset… ja sitten minä! Kerron kirjassa omalla nimelläni viiden muun henkilön kanssa rehellisesti tarinani herkuttelun haitoista, siitä kun ei enää pysy kohtuudessa vaan lihotaan rajusti, sitten laihdutetaan rajusti, ja taas lihotaan rajusti, ja kaikkea tätä varjostaa ahmiminen ja syömishäiriöinen käyttäytyminen. Myös ahmimishäiriön hoitopuolen ihmisiä on haastateltu kirjaan ja he antavat oman näkemyksensä liittyen ylipainoisen syömishäiriöön.


Oma kertomukseni on sellainen kuten olen täällä blogissakin kirjoittanut: Diagnosoitu BED (Binge Eating Disorder), jatkuva enemmän tai vähemmän ylipainoisena oleminen ja se kuinka laihduttaminen eikä kauneusleikkauksetkaan ole minua ylipainolta pelastaneet sillä ahmimishäiriö on hyvin tunnepohjainen sairaus. Ei auta laihdutus, ihmedieetit eikä muut, vaan paras apu on vertaistuki ja laihduttamisesta kieltäytyminen. Uusi elämänasenne ja sisäinen rauha. Hoitoon hakeutuminen ja uusien elämäntapojen opetteleminen. Tuskallisen hitaasti mutta varmasti.


Julkaisutilaisuus oli mukava ja oli mielenkiintoista lukea parin kanssasisaren tarina pikaisesti. Niin sitä vaan huomaa yhtäläisyyksiä vaikka jokainen onkin oma yksilönsä, eikä se julkkiksillakaan aina välttämättä ole helppoa. Kaikkihan herkuttelevat ja joskus voi herkuttelu lähteä lapasesta, se on ihan normaalia. Satunnainen herkuttelu ja jouluähkyt ja muut kuuluvat monen ihmisen elämään ilman että ne ovat minkäänlaisia ongelmia, mutta silloin kun herkuttelusta alkaa kertymään ylipainoa jonka kasvamista ei saa pysäytettyä, (pahimmillaan painolukemat kertovat jo vaikeasta tai jopa sairaalloisesta ylipainosta) tai muuten vaan tuntuu ettei oma käytös ole normaalia eikä sitä saa lopetettua, on syytä hakea ammattiapua.


Vuosi sitten astuin ulos kaapista ja aloin rohkeasti julistamaan sanomaa tästä ”laiskan ja saamattoman läskin” vaivasta, eli ahmimishäiriöstä. Nyt vuosi myöhemmin tarinani on luettavissa kirjasta, ja mä toivon että syömishäiriöistä puhuttaessa jatkossakin kiinnitetään huomiota erityisesti ahmimishäiriöisiin ja heidän hoitoonsa. Toivon että kirja tavoittaa monet salasyöpöt ahmijat ja ylipainonsa kanssa vuosikausia taistelevat ihmiset ja huomaatte että kyllä meitä on muitakin. Ei tarvitse hävetä, hankitaan yhdessä apua.

Myyntipäällikkö Jussi Kiilamo, kirjailija ja toimittaja Merja Asikainen, kustantaja Ari Sahanen

Kiitokset Merja Asikainen, Readme.fi ja Bonnier tämän kirjan kirjoittamisesta ja julkaisemisesta sekä siitä että sain olla siinä mukana. Toivon teille ja kaikille kirjaan osallistuneille, sen ostaville ja blogini lukijoille onnellista vuotta 2016, ja paljon terveyttä ja nautinnollista elämää!

Ps: Tänään annoin nimmareita elämäni ensimmäisiä kertaa ;)

Yhteydenottopyynnöt voi lähettää osoitteeseeni evileve79 (at) hotmail.com

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

5 kommenttia

 1. Punttimimmi kirjoitti:

  Mahtava juttu että olet päässyt tällaiseen mukaan, onnittelut! :)

 2. Ammattilainen kirjoitti:

  Jos sinulla on ahmimishäiriö, kyseessä on bulimia. Jos taas sinulla on BED, olet ahmintahäiriöinen. Termit haltuun, vaikkakin tärkeästä asiasta puhut! :-)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä en ole huomannut noissa mitään eroa. Enpä ole tainnut kiinnittää huomiota, ja lääkärit, psykiatrit ym puhuu usein myös noin, ei ole koskaan ennen kukaan korjannut. Mutta kiitos valaisemisesta :) Häiriö tai häiriöinen, minulle silti ihan sama. BED on, bulimia ja anoreksia sitten erikseen :)

 3. Caro kirjoitti:

  Kiitos blogistasi, aitoudesta ja rehellisyydesyä! Blogisi on tuonut toivoa omaan tilanteeseeni syömiahäiriön suhteen! Uskon, että avoimuutesi BEDin suhteen on auttanut monia. Pakko lukea tuo kirja! Kaikkea hyvää sinulle!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *