Hae
Queen of Eve

Kel onni on se onnen kätkeköön

*Sisältää mainoslinkkejä

Häpeilemättä onnellinen

”Kell´onni on, se onnen kätkeköön”

Eino Leinon Laulu onnesta -runon ensimmäinen säe on jo vuosikymmeniä sitten muodostunut suomalaisten yhdeksi suurimmaksi elämänohjeeksi. Tämä on yksi sellainen vanha viisaus joka ei mielestäni ole viisautta nähnytkään. Ei sen enempää kuin muutkaan olemassa oloaan anteeksi pyytelevät, itseään väheksyvät, nöyrät ja vaatimattomat sananlaskut. Mä en varmasti ole tässä suhteessa tarpeeksi suomalainen, vaan olen perinyt jostain jotain mysteerisiä geenejä joissa ollaan oltu aina ylpeitä omista saavutuksistaan eikä ole häpeilty onnea tai menestystä.

Mun onni on ollut todella näkyvää viime aikoina, enkä ole mitenkään voinut salata onnellisuuttani. Enkä kyllä ole edes halunnut. Onni on ollut mun jokaisessa päivässä läsnä ja tehnyt arjesta normaalia parempaa. On ihanaa olla ihastunut ja rakastunut. On ihanaa, kun tunne on molemminpuolinen ja tuntuu siltä, kuin toinen osaisi vastata lähestulkoon kaikkiin toiveisiin mitä olen uskaltanut toivoa. Niihinkin joita en ole edes tajunnut toivoa. Nekin olen saanut, ja sen mä haluan näyttää muillekin.

Mikä mut tekee onnelliseksi? Mitä kaikkea mun onni sisältää?

Mun onnellisuus perustuu tällä hetkellä todella pitkälle siihen ihastumisen ja rakastumisen tunteeseen, mutta myös moneen muuhun asiaan. Koen olevani henkisesti hyvinvoiva, mulla on mahdollisuus tehdä itselleni tärkeää ja mielekästä työtä, terveyteni on olosuhteisiin nähden henkisellä ja fyysisellä tasolla hyvä ja saan viettää paljon aikaa minulle läheisten ihmisten kanssa. Mun kaikkia päiviä ilostuttaa ihana mies ja kaksi ihanaa pientä koiraa, muutama kourallinen luottoystäviä ja kavereita sekä lämmin suhde rakastaviin vanhempiin. Se on jo tosi paljon.

Mä ajattelen niin, että onni on vähän kuin se miten katsoo lasia joka on puolillaan. Onko se puoliksi tyhjä vai täynnä? Saman ajatusmallin kanssa sitä omaa onneaan voi tarkastella, kuinka onnekas tai onnellinen sitä oikeasti onkaan? Jos haluaisin, voisin minäkin nyt surkutella monia asioita itsessäni ja ympärilläni, mutta olen valinnut toisin. Haluan ruokkia hyviä fiiliksiä ja kasvattaa onneani sen myötä, enkä velloa negatiivisissa tuntemuksissa.

Mä oon ollut aina aika onnellinen ihminen

Mietin myös sitä, ettei kaikkien asiat ole yhtä hyvin kuin mulla. Olen varmasti jossain määrin syntynyt hyvin onnellisten tähtien alla ja mulla on paljon etuisuuksia. Olen monissa asioissa selvästi etuoikeutettu muihin verrattuna, joten ehkä mun on vain helppo olla onnellinen?

Toisaalta, olen myös kokenut elämäni aikana paljon pettymyksiä, menetyksiä ja erilaisia riittämättömyyden ja hylätyksi tulemisen tunteita. Mulla on monissa asioissa noussut seinä vastaan, olen sairastunut syömishäiriöön, olen ollut ahdistunut ja burn outissa. Olen joutunut vaikka mihin ongelmiin ja väittäisin, että mutkin on monessa liemessä liotettu.

Silti, mä olen oikeastaan aina ollut iloinen ja onnellinen.

Onni on tässä ja nyt

Olen ottanut riskin ja huutanut onneani kaikkien silmät ja suut täyteen. Mulla on vain ollut niin hyvä olla, että olen halunnut ottaa tästä onnestani kaiken irti. Olen näyttänyt mitä mun onni on ja kuka siinä on osallisena. Siitäkin riskistä huolimatta, että tämä onni olisi jostain syystä vain ohimenevää.

Mä haluan nauttia ja iloita tästä täysin sydämin!

KUVIEN ASU
Bikertakki*
Vaaleanpunainen kietaisupaita*
Kynähame*
Clutch*
Sukkahousut*
Mokkaiset rusettitennarit*

KUVAT
Tuomas Hämäläinen / Vestigevisions

LUE MYÖS
Niin onnellinen että pelottaa

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Kukkanen kirjoitti:

    Kuvistasi huokuu onnellisuus, jännä miten sen vaan näkee ihmisestä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.