Hae
Queen of Eve

Lomareissu peruttu

Niin siinä sitten kävi että lomamatkan toteutumiseksi ja sen toivomiseksi ettei kesken kaiken lähetettäisi reissusta takaisin kotia peruimme elokuisen Turkin matkamme. Ulkoministeriön mukaan matkailua ei enää tarvitse välttää, mutta onhan tuo Turkin tilanne hyvin ikävä tällä hetkellä, ja vaikkei rantalomakohteissa ongelmia ole ollut, on mahdollista että jotain siihen liittyvää kuitenkin tapahtuisi ja pilaisi loman viime tipassa tai jopa kesken kaiken.

cy1006_2_53
Itse olen aika huoleton tämän asian suhteen, mutta tottahan se on että Turkki on nyt hieman kysymysmerkki, joten ystäväni pyynnöstä lomakohde lähti vaihtoon. Onneksi koko lomamatka ei sentään peruuntunut, vaan pienellä lisämaksulla saimme vaihdettua kohdemaata ihan kätevästi ja poistaa tämä nyt vähintääkin sen stressin että pääseekö reissuun lähtemään lainkaan sitten kun se hetki koittaa, vai taasko on joku vallankaappausyritys menossa ja lennot peruttu ja lentokentät suljettu.

cy1015_2_53

Onneksi vain Turkin matka on peruttu eikä koko lomaa ole menetetty, ja tilalle on varattu matka Kyprokselle! Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Kypros on mulle ihan uusi kohdemaa jossa en olekaan koskaan ennen käynyt ja odotukset ovat innokkaat. Kyprosta mainostetaan yhdeksi Välimeren aurinkovarmimmaksi kohteeksi, vedet ovat kirkkaita ja rannat hyviä. Kyproksen kulttuurikin on ihan mielenkiintoinen, halukkaille löytyy shoppailtavaa ja ruokien pitäisi olla oikein maistuvia. Sää ja meri on kuitenkin tuon paikan valttikortteja, ja hellettä mä kaipaankin ja meressä kellumista. Ainakin Accuweather lupailee hyvää sen puolesta, sillä nyt heinäkuussa lämpötilat näyttävät olleen +30-40 asteen välillä joka on oikein sopiva, ja merivettäkään ei voi kylmäksi sanoa noin +30 asteella.

lcapro2011_2_34

Meidän kohteeksi valikoitui Protaras josta Tjäreborgin ensimmäinen mainoslause on ”rauhallisempi lomakohde, jossa on hyvät rannat, kristallinkirkasta vettä”, sopii mulle! Innolla odotan loman alkamista ja all inclusivessa rentoutumista. Kohteessa varmasti pääsee nauttimaan siitä tärkeimmästä eli auringosta, lämmöstä ja uimisesta, kaikki muu siihen päälle on vain plussaa.

lcapro2012_2_34

Onko mun lukijoissa ketään Kyproksella (Protaras) käyneita? Hyvät matkavinkit ja matkakertomukset otetaan vastaan. Tykkäsittekö? Millaista oli?

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

15 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Käyty on muttei mitään muistikuvia? Ehkä siksi että alle 2v oli mukana ?

 2. Sandra kirjoitti:

  Mun mielestä Protaras oli tosi tylsä; ei mitään nähtävää ja iltaisin aivan kuollut paikka. Mutta tietenkin jos kaipaa vaan aurinkoa ja jos teillä on vielä All Inclusive, eli ravintoloita ette varmaan hirveästi kaipaa, on varmaan mukava kohde :) Itse tottunut Alanyan vilinään ja tuhansiin ravintolamahdollisuuksiin ja historiallisiin nähtävyyksiin, niin ehkä siksi toi tuntui niin kuolleelta paikalta :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo no se on tarkoituskin: olla rauhallisessa paikassa kun ei olla bilettäjiä. Jos biletys kiinnostaa niin voidaanhan me mennä bussilla/taksilla 10km päähän Kyproksen bilemekkaan eli Aya Napaan, sinnehän on tosi lyhyt matka. Ravintoloita ei kaivata kun on toi AI, mut varmasti jossain rannalla tms kaupassa ostellaan jtn snacksia jos ollaan rantsussa jne. Nähtävyyksiä ei kaivata, että toi helle, aurinko ja meri on ne mitä haetaan ja siihen paikka ilmeisesti sopii :)

 3. ansu kirjoitti:

  Me käytiin mun miehen kans siellä 2-3 vuotta sitte. Haluttiin just rauhalliseen paikkaan. Se tais olla elo tai syyskuu. Oli todella kuumaa, joka päivä +40 ja tuuli vähän, mut äkkiä siihen tottui. Asuttiin n. 2-3 km keskustasta ja aina päiväksi käveltiin keskustaan syömään. Käytiin siellä esim. semmosessa valoshowssa, googlettamalla löytyy.

  Yks päivä ajettiin bussilla Aya Napaan, se oli täynnä kännisiä teinejä. Syötiin siellä ja varjoliideltiin meren yllä.

  Yhtenä päivänä myös ajettiin järjestetylle retkelle pääkaupunkiin. Siellä keskellä kaupunkia kulkee Kyproksen ja Turkin raja. Kävästiin myös Turkin puolella kävellen siis :)

  Käytiin myös järjestetyllä veneretkellä, jolla kierreltiin saaria ja snorklailtiin ja auringolaskun aikaan palattiin rantaan, suosittelen!

  Meillä meni niin, että ensin aamupala, sit vähän makoilee altaalle, aamupäivällä keskustaan ja/tai rannalle ja illalla hotelliin. Hotellia vastapäätä oli market, sieltä sai kätevästi iltanaposteltavaa. Ravintola-annos maksoi n. 10-15€.

  Toivottavasti tämä auttaa :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitti ansu, tosi hyviä juttuja kerroit :) Mä rakastan kuumuutta ja oon tosiaan viimeiset kolme kesälomaa viettänyt eri puolilla Turkkia, ja siellä on ollut +35 ja sen yli, usein myös +40 astetta. Kuuma on ja kamalaa mutta samalla myös tosi ihanaa. Sellaiseen rantaelämään ja uimiseen just passeli sää!

   Valoshow täytyy googlata, kuulostaa mielenkiintoiselta. Ajattelin myös että Aya Napaan voitaisi bussilla päräyttää, ja tietojeni mukaan se on juuri tuollainen kännisiä teinejä täynnä oleva paikka, ja nuoremmat tuttuni hehkuttavatkin sitä upeana örvellys-, ja biletyspaikkana (vaikka siellä varmasti on myös rauhallisempia hotelleja eikä yöelämään ole pakko osallistua jos ei halua). Tommonen järjestetty retki voisi olla myös ihan mielenkiintoinen, ja venereissukin :)

   Muistatko missä hotellissa olitte?

   • ansu kirjoitti:

    Joo hotelli oli Maistros hotel apartments and bungalow suites. Se on semmoinen ihan perushotelli, ei mitään luksusta. Rantaan 100m ja keskustaan sen pari kilsaa.

 4. Katti kirjoitti:

  Moi, haluaisin kysyä, että miten saitte vaihdettua matkan pienellä lisämaksulla? Meillä on myös matka varattuna Turkkiin, lähtö 1,5 viikon päästä. Tjären asiakaspalvelusta kerrottiin, että matkakohteen vaihtamisesta menee peruutusmaksu 200€ / hlö ja sen lisäksi uuden matkan hinta kokonaisuudessaan.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   28 päivää on rajana, sitä ennen on se 100e, ja sen jälkeen 200e. Oletteko aiemmin ollut Turkissa, minne sinne menossa? Mä en peruisi jos olisi noin lyhyt aika (enkä olisi perunut muutenkaan ellei ystäväni olisi halunnut). Ihan hyvillä mielin olisin Turkkiin mennyt koska rantalomakohteissa tuota hässäkkää eikä kyllä huomaa mitenkään (pari tuttua ja sukulaista on siellä nytkin ja vanhempieni perhetutut ja viestitelleet että ihan normi meininki).

   • Katti kirjoitti:

    Kiitos vastauksestasi! Eniten itseänikin harmittaisi se, että mikäli sitä hässäkkää tulee niin saattaa jäädä koko reissu väliin ja sen vuoksi nimenomaan olisimme halunneet vaihtaa matkakohdetta. Lomaa on vain hieman reilu viikko, joten jos niin huono tuuri kävisi, että juuri nuo meidän lähdöt peruuntuisivat niin matkalle lähteminen jäisi todennäköisesti kokonaan välistä. Ihan hyvillä mielin tässä kuitenkin lähdössä ollaan ja rantakohteissa todennäköisesti onkin hyvin rauhallista. Turkki on uusi kohde molemmille ja Alanyaan ollaan menossa. Normaalisti taivun enemmän aktiivilomien puolelle mutta nyt tosiaan ihan auringon ja rentoutumisen merkeissä lähdetään vaihteeksi tälläiselle reissulle.

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Toivotaan että pääsette matkaan. Ihanat ilmat ja hyvät ruoat siellä ainakin on, joten oon teidän puolesta sormet kyynerpäitä myöten ristissä että lomamatka (edes jonnekin) toteutuu :)

 5. Terhi kirjoitti:

  Olin äitini kans viime syyskuussa Ayia Napassa.
  Me mentiin aina jo kasin aikaan eli illallisen jälkeen hotellille, joten yöelämää ei oikeestaan huomattukaan. Paitsi aamulla ku oltiin jo lenkillä samaan aikaan ku bilettäjiä vielä kömpi kohti omia majapaikkojaan. :D
  Ruoka Kyproksella on todellakin ihan superhyvää.
  Jos jotain retkee huvittaa tehdä, niin Napan satamassa on kojuja jotka myy erilaisia meriretkiä. ;)

 6. Anna kirjoitti:

  Mä olisin kans vaihtanut, tai melkeinpä jo valinnut alunperin toisen kohteen kun on nuo kolme mukeloa. Mutta loistavaa, että pääsette reissuun! Kypros on varmasti ihana ja ainakin kuuma mistä pidät! :) Me oltiin siellä muutama vuosi sitten, juuri Protaraksessa ja blogista löytyy tämä postaus. Myös yksi juttu aikaisemmin ja yksi tuon jälkeen ovat lomatunnelmia:

  http://toobigtobeme.fitfashion.fi/2012/07/30/tunnelmia-protaraksesta/

  Ihanaa reissua teille!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ymmärrän hyvin että jos on lapsia niin vaihtaa. Mäkään en ehkä lapsia lähtisi raijaamaan kohteeseen missä voi olla jotain levottomuuksia. Kävin tsekkaamassa parikin sun Kypros postia, hauska huomata samalla kuinka blogiajat (etenkin kuvat) on ajan varrella muuttuneet :D (Siis parempaan suuntaan!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.