Hae
Queen of Eve

Hiki laiskan syödessä ja muutenkin koko ajan!

Hiki on läsnä 24/7

Hiki laiskan syödessä sanonta toteutui kirjaimellisesti viimeksi perjantaina, tosin mulla on hiki muutenkin ihan koko ajan. Olin perjantaina illallisristeilyllä ja kolmen ruokalajin illallista syödessä vaatteet liimaantuivat kroppaan kiinni. Oli ns. vissyinen olo, haha. Tulin myös helposti täyteen, kuumalla ei samanlailla ruoka maistu, ei minullekaan vaikka sitä voi olla vaikea uskoa. Tulee syötyä huonommin, ainakin raskaita tai lämpimiä ruokia. Ei vaan jaksa kun on nuutunut olo ja koko ajan ihan soijassa.

Nestehukan pelossa, vaikka vesimyrkytyksestäkin varoitellaan…

Onneksi en ollut ainoa eikä tarvinut hävetä. Meidän seurueesta useampi muukin oli kuin näkymättömän suihkun alla ja pää, kasvot, kaula, rintakehä ja selkä valuivat hikeä, puhumattakaan siitä kuinka housut liimaantuivat takareisiin istuessa. Laskin, että perjantain aikana join pelkkään kuumuuteen ja janooni seuraavat juomat: 4 litraa vettä, 1 litra Pepsi Maxia, 1 litra sokeroitua päärynämehua, 330cl limesoodaa, 3 lasia valkoviiniä ja 1 lasin kuohuviiniä. Nesteytys oli siis ihan ok ja suolojakin sain ruoista, mutta silti meinasi yöllä vetää suonta varpaista. Helteiden ja nestetasapainon aiheuttamia juttuja.

Hikinen look

Tajusin juuri, että olen ollut jo useamman viikon hikinen 24/7, välillä ihan litimärkä alusvaatteita myöten, eikä samoja päällysvaatteita ole pystynyt käyttämään kuin kerran. Ne on ollut pakko pestä! En ole meikannut yli kuukauteen. Mulla ei näillä helteillä pysy meikit naamassa. Ei edes sitä aikaa, että saisin ne kiinnittymään. Ei vaan pysty kun naama kirjaimellisesti sulaa.

Mä kuitenkin rakastan hellettä ja lämmintä kesää, tämä on ollut säiden puolesta ihan mahtavaa aikaa. Ainoa vaan, ettei me suomalaiset olla totuttu tällaiseen ja se näkyy sitten monessa asiassa joiden takia joudumme valittamaan. Helteitä rakastavana olen tottunut tällaisissa lämpötiloissa vain lomailemaan, makoilemaan palmupuun katveessa meren rannalla varjoni alla ja nautiskellen alkoholittomia jäähileisiä drinkkejä, aina välillä vähintään puoleksi tunniksi meren aaltoihin pulahtaen ja ulapalla poijuna kelluen. Tai sitten olen kuunnellut musiikkia tai lukenut kirjaa uima-altaalla jonka vedessä olen vilvoitellut ja sukellellut. En ole tottunut pukeutumaan ja liikkumaan paahteisessa kaupungissa, vaan olen aina tämmöisillä säillä ollut koko päivän uikkareissa ja max jossain rantahuitulassa. Olen tottunut siihen, että kaikkialla sisätiloissa on viileää, joskus jopa kylmää. Ei missään tapauksessa yli +23 astetta, sillä ilmastointi ja jäähdytys pelaa kaikkialla. Niin, paitsi Suomessa.

Sisällä paistuu, täytyy karata vaikka merelle viilentymään

Siitä tuo perjantainen risteilykin oli ihana, että merellä oli muutamia asteita viileämpi tuulen takia. Meillä kotona, etenkin mulla makuuhuoneessa on ollut +30 koko ajan. Niin, etten ole kuukauteen käyttänyt peittoa vaan pelkkää pussilakanaa ja viimeisen kahden viikon ajan olen nukkunut jopa ilman sitä lakanaa. En ikinä olisi uskonut, että pystyn nukkumaan ihan ilman mitään mihin kääriytyä, mutta niin olen tehnyt. En vain kykene menemään peiton alle koska olen koko ajan muutenkin ihan nihkeä ja nahkea. Ällöttävä tunne.

Tätä tunnetta ei olisi, jos Suomessa tilanne olisi sama kuin etelän lomakohteissa. Sisällä olisi ihanan viileää ja siitä lämmöstä ja paahteesta pääsisi aina ulos nauttimaan. Niin ja siitä uima-altaasta pihalla. Meillä ei sellaista ole ja se on piiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä miinus näillä säillä. Silloin pysyisi toimintakunto ja vireystaso paljon paremmalla tasolla, nyt sitä on vain nuutunut lähmäkasa.

Mutta joo. En valita, mä vain totean. Ilmastointiin ja viilennykseen täytynee panostaa jatkossa jos tällaisia kesiä vielä tulee. Ehkä sitten on vähän helpompaa. Pitää yrittää nauttia niistä hyvistä puolista ja siitä, että ulkona tarkenee vähillä vaatteilla ja puistossa voi istua varjossakin palelematta.


Psst! Offerillan kaikki diilit kaupungista riippumatta saa heinäkuun loppuun 10% alella käyttämällä alekoodia eve10. Diileihin pääset suoraan tästä*!

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *