Hae
Queen of Eve

Elä unelmaasi tästä päivästä lähtien

Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi

Siinä on todella hieno sanoma ja motto jota kannattaa yrittää seurata. Mulla on ollut monia mottoja elämän aikana, osa vakavissaan, osa vitsillä. Aika monen nimeen kuitenkin vannon ja nyt tässä iässä alkaa olemaan jo kokemusta siitä, että ovatko nämä motot ja sanonnat kuinka järkeviä ja totuudenmukaisia ja sopiiko ne omaan persoonaan ja elämäntyyliin vai ei.

”Asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin Ellun kanat” sekä ”Älä tee sitä tänään minkä voit jättää tekemättä huomennakin” kuuluvat ehdottomasti näihin humoristisiin mottoihini, mutta nekin ihan aiheesta. Ei ole ollenkaan mitään tyhmiä juttuja ja helpottaa kummasti elämää kun ottaa rennolla otteella. ”Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä” on myös eräs lempisanonnoistani. Eikä suotta. Sillekin on paikkansa. Nämä ovat kuitenkin asioita jotka ärsyttävät monia. Näin ei saisi ajatella. Näin ei saisi olla eikä elää. Pitäisi tehdä asiat toisin, niin kuin jonkun toisen mielestä on hyvä. Pitää elää oravanpyörässä, kärsiä ja ahkeroida. Olla nöyrä ja raataa töissä.

Mä olen eri mieltä ja siinä kohdassa tullaankin erääseen jo 15 vuotta mukanani seuranneeseen sanontaan. ”The only way to avoid criticism is to do nothing, say nothing, be nothing”. Makes sense, right? Mä olen aina ihaillut ihmisiä ketkä on elänyt mun unelmaa, ja mä oon unelmoinut siitä elämästä vuosia. Mä en nyt tarkoita sitä, että unelmoisin jatkuvasti lottovoitosta ja huvipursista Puerto Banuksen satamassa tai siitä, että voisin elää miljonäärinä matkustellen ympäri maailmaa, mutta kyllähän mä sitä ihailen ja semmonen olis kivaa. Oon aina kummeksunut niitä ihmisiä ketkä eivät jättäisi päivätöitään voitettuaan lotossa, eivät matkustelisi, eivät keksisi uutta tekemistä, eivät haluaisi osallistua hyväntekeväisyyteen ja vapaaehtoistyöhön. Mutta niin, hekin varmaan ihmettelevät mua ja mun valintoja. Me ihmiset tosiaan ollaan kovin erilaisia.

Mun unelmat on kuitenkin pääasiallisesti toteutettavia asioita, eivätkä välttämättä edes sellaisia joiden eteen täytyisi hulluna ahkeroida ja raataa työelämässä ja suorittaa, vaan pikemminkin asioita jotka voin mahdollistaa itselleni jollain toisella tapaa, esim. tekemällä erilaisia valintoja ja olemalla rohkeampi elämässä.

Älä unelmoi elämääsi

Älä odottele sitä päivää sit kun, koska sitä sitku-päivää ei välttämättä tule. Tietyssä määrin on järkevää säästää tulevaisuuteen ja tehdä töitä jotta eläke kertyy, etenkin kun emme tiedä tulemmeko eläkettä koskaan saamaan. Mutta onko järkevää olla elämättä nyt, kituutella ja vain säästää? Olla tekemättä asioita siksi, koska nyt ei voi, vaan vasta sitten myöhemmin? Elä unelmaasi nyt ja pyri toteuttamaan sitä aktiivisesti koko ajan, eikä niin että se on mahdollista vasta joskus tulevaisuudessa.

Mitä jos sitä myöhemmin ei tule? Sairastuu vakavasti eikä pysty enää myöhemmin niitä unelmiaan toteuttamaan? Läheinen kuolee tai itse kuolee? Elämä voi muuttua koska tahansa joten itse suosittelen hetkessä elämistä. Toki jonkin verran kannattaa tulevaisuuteenkin katsoa, mutta sen varaan ei kannata rakentaa mahdottomia oletuksia ja toiveita mitä et voi edes varmuudella tietää tapahtuvan. Olet varma vain tästä hetkestä, et edes huomisesta, joten sen mukaan on elettävä.

Jos on lapseton sinkku, niin sitä suuremmalla syyllä kannustan mahdollisimman ”itsekkääseen” elämäntyyliin. Turha sitä on rahakirstun päällä istuskella jos ei ole ketään perimässäkään. Hautuumaalla ei jaeta palkintoja siitä kuka on rikkain vainaja ja ainoa joka niistäkin säästetyistä rahoista hyötyy on pahimmassa tapauksessa valtio. Itsellään jäi sitten elämä elämättä kun joka penni piti säästää ja kitsastella, ja omasta elämästä 2/3 tuli pyhitettyä töissä raatamiselle mistä kiitoksena on… noh, mitä kullakin.

Elä unelmaasi

Mä oikeesti kannustan kaikkia ihmisiä jahtaamaan niitä omia unelmia ja tekemään jotain konkreettista niiden eteen. Mulla meni monia vuosia hukkaan kun en tajunnut tätä, mutta nyt kun tajuan niin hyödynnän kyllä mahdollisuuden. Ehkä en vain aiemmin ollut tähän kaikkeen valmis ja tarpeeksi rohkea, mutta nyt olen. Mä en enää niin pelkää sitä riittääkö rahat enkä mieti kuinka paljon pitää tienata kun se raha ei määritä kaikkea. En myöskään pelkää työpaikkojen vaihtamista, itsenäistä yrittämistä, uusia mahdollisuuksia, ihmisiä ja paikkoja.

Ymmärrän joka päivä paremmin ja paremmin miten ne jotkut tosiaan vain jätti kaiken ja lähti muiden mussuttaessa kuinka ne ei voi kun on työt ja perheet ja talolainat. Jännä juttu, mutta maailma on täynnä myös reissaavia perheitä jotka elää unelmaansa. Ne on vaihtaneet töitä, hankkineet etähommia, ottaneet virkavapaata tai irtisanoutuneet kokonaan. Ne on myyneet talonsa tai pistäneet vuokralle, pakanneet kamansa ja lähteneet jahtaamaan sitä unelmaa ja tekemään elämästään sellaista kuin haluavat.

Sitä mä ihailen. Sitä, ettei unelmoi elämäänsä vaan elää unelmaansa. Siihen kannustan teistä ihan jokaista ja vaikka tässäkin kirjoituksessa on paljon juttuja jotka eivät päde kaikkiin, niin toivon että moni kuitenkin tajusi sen idean huolimatta siitä mikä se oma unelma on. Asiat ei aina oo niin helppoja, mutta usein ne ei kuitenkaan oo mahdottomuuksia missään muualla kuin meidän omissa ajatuksissa. Elä unelmaasi ja uskalla toteuttaa sitä sun juttua.

Malja sille, malja sulle, malja mulle ja malja kaikille mahdollisuuksille jotka vaan odottaa sitä, että me toteutetaan ne!

Psst! Muista tsekata arvonta Hehkuva Dermosil kesämeikki -postauksesta ja osallistu blogissa sekä Instagramissa. Koodilla eveliina18 koko tämän viikon Dermosilin nettikaupasta tilaukset ilman postikuluja!

Jos haluat seurata matkaani ja meininkiä niin pysy kuulolla blogissa ja siirry virtuaalisesti Espanjaan mun Instagram Storyissä. Eli laitappa queenofeve seurantaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. Jaaana kirjoitti:

  Hurjan kaunis olet kyllä näissä kuvissa <3

 2. kukka kirjoitti:

  Hyviä pointteja sulla. Itsekin unelmoin aina lottovoitoista ja suurista rahamääristä. Pidän materiasta ja haluaisin hankkia kaikkea kivaa kotiin, itselleni ja lapsilleni. Matkustelukin olisi kivaa ja omaan ulkonäköön panostaminen.

  Mutta. En ehkä lopettaisi töitäni kokonaan, koska pidän työstäni, kunhan vain palkka olisi kohdallaan. Motivaatiota hieman syö ala-arvoinen palkka raskaasta, vaativasta työstä. Olen sosiaali- ja terveysalalla ja arvostan suuresti kaikkia sellaisia ammatteja, joilla on jokin ”tarkoitus”, esimerkiksi nyt ihmisten auttaminen. Se tui sitä sisältöä elämään, en tiedä osaisinko vaan matkustella ja hengailla ilman sen suurempaa elämän sisältöä. En ikinä voisi olla esimerkiksi radiojuontaja joka vaan höpisee työkseen ja jonka höpinöiden puuttumisella ei ole mitään väliä.

  Tunnen yhden elämäntapaopiskelijan, joka on 40 eikä ole juurikaan elämänsä aikana tehnyt mitään työtä. Hän herättää minussa ärtyneisyyttä enkä oikein tiedä miksi.. ehkäpä olen kateellinen kun hän ei ole joutunut raatamaan oravanpyörässä?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   ”Olen sosiaali- ja terveysalalla ja arvostan suuresti kaikkia sellaisia ammatteja, joilla on jokin ”tarkoitus”, esimerkiksi nyt ihmisten auttaminen. Se tui sitä sisältöä elämään, en tiedä osaisinko vaan matkustella ja hengailla ilman sen suurempaa elämän sisältöä. En ikinä voisi olla esimerkiksi radiojuontaja joka vaan höpisee työkseen ja jonka höpinöiden puuttumisella ei ole mitään väliä.” Ymmärrän, mitä tarkoitat sillä, että työllä on ”tarkoitus”, mutta itse pidän myös muunlaisia ammatteja arvossa, kuten vaikka tuota radiojuontajaa. Heidän tehtävänsä on kuitenkin tuottaa viihdettä, ja se on todella tärkeää ihmisten arjessa ja jaksamisessa. Usein vaikkapa juuri radiojuontajalla ja jollain ohjelmalla voi olla suuri merkitys ihmisen arkipäivässä stressin poistajana ja hyvän mielen luojana, joten en väheksy näitä tehtäviä. Ne höpinät ovat monille tärkeitä, vaikkei ehkä elintärkeitä mutta kuitenkin :)

   Mitä mainitsit tuosta kateudesta niin varmaan se on osittain sitäkin. Vaikkei itse haluaisi opiskella, voi oma arki ja työ tuntua raskaalta ja sitä jollain tapaa kadehtii juuri sitä, että toinen on saanut viettää rennompaa ja vapaampaa elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *