Hae
Queen of Eve

Haastavien hiusten vaalentaminen

Hiusten vaalentaminen

Haastavien hiusten vaalentaminen on mun akilleen kantapää tässä aloittamassani vaalennusprosessissa. Hiusten vaalentaminen yleensäkin on aina kohtalaisen haastavaa, mutta sen lisäksi oma hiuslaatuni on paljastunut jokseenkin haastavaksi tässä projektissa.

Jo etukäteen tiedossa oli, että hiukseni on karheaa ja helposti pörrööntyvää luonnonkiharaa. Pituudet ovat kuivia ja hiusten vaalentaminen kuivattaa hiusta entisestään. Vuosikausien mustaksi värjääminen markettiväreillä ja varmaan sataan kertaan kerrostunut musta väri hiuksessa asettivat vielä omat extrakertoimensa, mutta homma on silti edennyt kiitettävän hyvin.

Perjantaina viiletinkin taas tapani mukaan luottokampaajalleni Jennalle Gyyliin ja koiratkin oli tällä kertaa mukana. Ei muuta kuin peppu penkkiin ja antamaan Jennalle vapaat kädet luottavaisin mielin. Mitähän nyt saadaan aikaan?

Punaista pukkaa

Olen jo aiemmissa vaalennusprojektia käsittelevissä postauksissa kertonut aktiivisesti siitä missä mennään ja tällä hetkellä punertavaa pigmenttiä puskee koko ajan hiuksesta läpi. On vaikeaa pysyä neutraalin/kylmän sävyisenä, sillä hiukseni eivät kovinkaan hyvin pidä väriä vaan huokoisuutensa takia luovuttavat sitä koko ajan. Hiuksia pesemällä väri siis kuluu todella nopeasti ja oranssiin taittavaa väriä alkaa tulemaan esille.

Olen myöskin hieman laiska muotoilemaan hiuksiani. Suoristusraudan käyttö tekisi huomattavasti sileämmän lookin, mutta en aina oikein jaksa. Tunnollisesti olen kuitenkin uittanut hiuksiani kaikenlaisilla maskeilla ja naamioilla ja tällä hetkellä hiusteni hoitoon on varattu aikamoinen arsenaali ettei tämä reuhka vahingoittuisi tämän enempää.

Vaalennusprosessi tauolla

Kampaajani Jenna onkin nyt keskittynyt lähinnä sävyttämään ja neutralisoimaan pituuksieni väriä emmekä tällä hetkellä vaalentaneet hiusta yhtään enempää, kuten emme ole tehneet parilla viime kerrallakaan… Perjantaina taas Gyylissä käydessäni tyveä värjättiin tummemmaksi ja pituuksiin laitettiin reilusti harmaan sävyistä väriä niin, että hiukseni ovat tällä hetkellä aika tuhkaisen sävyiset.

Itse tykkään hiuksista aina heti kampaajan jälkeen tosi paljon ja olen tyytyväinen siihen miten ollaan päästy eteenpäin, mutta aina kun punertavaa pigmenttiä alkaa puskemaan läpi alan kuumeisesti odottamaan seuraavaa kampaamoaikaani.

Ilman suoristamista ja siloittavia aineita omat hiukseni ovat kunnon pörrökasa (mitä ne ovat osittain olleet jo ennen tätä vaalennusprosessiakin), joten aikamoinen peikko-look on taas noissa kuvissa jotka on otettu ennen kampaamokäyntiä, haha. Ennen kampaajaa en kuitenkaan halunnut tehdä mitään sen ihmeempää hiuksille jotta saataisi taas hyvä ja realistinen before-kuva mun hiuksista ennen kaikenmaailman käsittelyjä, aineita ja viimeistelyjä.

Tämä on kuitenkin se todellisuus missä kunnossa omat hiukseni ovat vaikka ammattilaisella niitä vaalennetaan ja tämä on hyvä painotus sille, että tosiaankin se vaalennusprosessi kannattaa tehdä ihan kampaajalla eikä kotona. Ties mitä olisi tapahtunut jos itse olisin alkanut säätämään, en uskalla edes ajatella.

Seuraava kampaamokäynti on taas neljän viikon kuluttua eli juuri ennen joulua, katsotaanpa mitä silloin keksitään!

Ihanan freesi tukka taas!

Aiemmat hiusteni vaalennusprojektia koskevat blogipostaukset löydät tästä:

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Hiusten vaalennusprosessi sai jatkoa

Kuinka paljon hiukset kärsii vaalennuksesta

Gyylin saa varattua aikoja ajanvarauskalenterista jonka löydät täältä!

Btw, Black Fridayn ja Black Weekendin kunniaksi pakko vielä vinkata kahdesta hyvästä tarjouksesta jotka kannattaa hyödyntää!

House of Brandon

House of Brandonilla 50% ale valikoiduista naisten tuotteista sekä 50% ale valikoiduista kosmetiikkatuotteista, eli todella hyviä etuja tarjolla. HoB:lle pääset shoppailemaan suoraan tästä!

Bette Box

Paljon hehkuttamani Bette Boxin saa nyt tilattua itselleen tai esim. joululahjaksi 20% alennuksella jos käytät alennuskoodia blackweekend ja tilaat boksin itsellesi 25-27.11 välisenä aikana suoraan tästä!

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

3 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Ihanaa kun en oo ainut kenellä on hiusongelmia. Tahtoo suorat ja sileät hiukset :) Kiitos ihanasta ja aidosta blogista. <3

 2. Lilli kirjoitti:

  Luin kaikki nämä vaalennuspostaukset ja pakko sanoa että eihän toi olaplex mitään tee! Olaplexin väitetään suojaavan hiusta värjäyksen aikana, korjaavan rikkisiltoja ja hiusten kunnon olisi jopa tarkoitus parantua Olaplexiä käyttämällä. Olaplexiä on mainostettu nimenomaan radikaaleja vaalennuksia varten ja nyt ei oo tuote kyllä tehnyt tehtäväänsä.. vaikka tuhoja ei voi etukäteen ennustaa niin Olaplexin pitäisi silti olla pomminvarma ja toimiva ihmeaine.
  Anna palautetta kampaajallesi tuhoutuneista hiuksistasi ja toivottavasti et joutunut maksamaan mitään.

  Löytyy myös omakohtainen kokemus olaplex-blondauksesta jossa hiukseni ohenivat ja lyhenivät yli puolella ja kyseessä ei todellakaan ollut mustasta vaaleaksi värjäys..
  Voisiko olla että kampaajat sokeasti luottavat tuotteeseen ja käyttävät liian vahvoja aineita..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *