Hae
Queen of Eve

Mitäs mä sitten seuraavaksi söisin?


Napostelu. Se on selkeästi se mun paha tapa. Olen nyt ollut ilman sipsejä ja suklaata jo parikymmentä päivää (wuhuu!!!), ja se on ihan mahtava saavutus mulle ottaen huomioon ettei kaupan sipsihyllyllä ole nähty yhtään itqpotqvinq-raivokohtausta enkä ole syönyt salaa suklaapatukoita jossain sängyn alla. Sen sijaan huomaan että karkki ja jäätelö alkaisi maistumaan, ja jotain pitäisi koko ajan mussuttaa. Jos ei kerran suolaista, niin sitten se on makeaa.

Mä oon aiemmin ollut kymmenen vuotta syömättä jäätelöä lainkaan, jätski ei vaan oo mun juttu ollenkaan. Viimeisen muutaman vuoden aikana olen kuitenkin jäätelöä syönyt silloin tällöin, mutta nyt viikon sisällä kolme kertaa! Ohhoh. Näemmä jtn herkkua on saatava! Karkkihammastakaan ei niin erityisen usein kolota, ja karkkien syöminen on ollut mulla sen suolaisen ja makean vuorottelua ja makunautinnon täydentämistä, ja nyt olen huomannut että karkit sellaisenaan ilman suolaista vastustajaa eivät ole erityisemmin kiinnostavia. Jotain tylsiä hedelmäkarkkeja? Pthyiiii.

Mutta mitäs sitten? Vaikka donitsi? Jotain olisi kitusiin tungettava.


Tää kulunut sipsi-, ja suklaalakkoaika on ollut kyllä hyvin opettavaista. Sallivuus on avainsana. En todellakaan lähtenyt soitellen sotaan ja mustavalkoiseen tyyliin päättänyt että kaikki karkit, herkut tai naposteltavat on pannassa, vaan juuri sillä periaatteella että hyviä juttuja voi kyllä syödä, herkkujakin, mutta nyt on kokeiltava sitä rajoittamista.

Ahmimishäiriö on siitä hankala asia että syömistä ei voi lopettaa kokonaan, niin kuin vaikka alkoholin tai huumeiden käyttämisen. Ihmisen on pakko syödä elääkseen ja syömisestä kuuluukin saada nautintoa ja erilaisia kokemuksia, mutta se on opeteltava taito jossa ruoasta voi oikeasti nauttia ja pienetkin makuelämykset havaitsisi sen aivottoman mättämisen seasta.

Mun mielestä jo tämä parikymmentä päivää on ihan selkeästi tehnyt tehtävänsä, ainakin osittain. Se hullu himo ja halu, se jäätävä tarve ja konemainen syöminen ja ajattelematta jättäminen on loppunut. Harkitsen ja mietin tarkemmin ja kun jotain hyvää sitten syön, pyrin syömään kohtuudella ja saamaan siitä sen hetken nautinnon. On ollut ilo huomata että se tosiaan menee niin enkä edes ole kuollut vaikken saakkaan sipsiä ja suklaata. Ihan hengissä pysyy ilman niitäkin ja vielä olen jopa järissäni ;)


Se seikka johon mun mielestä nyt erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota on ruoan monipuolisuus. Ei se ravintoni sisältö ole mikään optimaalinen ollut pitkällä syötöllä aiemminkaan aina yksittäisiä onnistumisia lukuunottamatta, mutta nyt kun ne suurimmat herkut ovat kieltolistalla on jollain saatava korvattua puuttuvia mielihyvän tunteita syömisen suhteen.

Mä oon sitten ratkaissut sen pyrkimällä tekemään ja/tai syömään mahdollisimman monipuolisia ja värikkäitä ruokia jotka sisältää useita eri raaka-aineita. Eli joku harmaa lihaperunasoselaatikko valkoisella lautasella on nyt ihan out of question, se ei tyydytä silmää eikä vatsaa.

Vihannesdippiä voisi tehdä seuraavaksi sipsin korvikkeeksi, ehkä mä jatkan tätä rajoittamista sen 40 päivän ja yön jälkeenkin jollain mittapuulla, niin hyvä alku kun on nyt ollut ja suunta on oikea.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

7 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Vinkkinä et kurkku + holiday-dippi on ihan kybä!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kurkku, porkkana, kukkakaali ja ranch on ollu mun suosikki. Holiday-dippiä vois kokeilla, en muista sitä koskaan ees maistaneeni. Oliko siinä niitä värikkäitä pisteitä tms?

   • MArgharet kirjoitti:

    oma lemppari on sweet chili ja dippaan mieluiten herkkusieniä, porkkanaa ja parsakaalia! :P

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Kuulostaa hyvälle! Voisi tuotakin dippiä kokeilla. Kermaviiliinkö sekoitat? :)

     • Margareta kirjoitti:

      kyllä! niissäkin on eroja kevyt kermaviilissä on n. 130kcal koko 200g purkissa kun niissä normaaleissa on jo tuon verran 100g kohden, mutta molempiin tehtynä hyvää ja voi sitä hyvällä omalla tunnolla herkutella tuolla vähän tuhdimmallakin kermaviilillä kun dipattavat on vihanneksia!

 2. Moona kirjoitti:

  Moikka! En tiedä onko muilla lukijoilla ollut samoja ongelmia, mutta viimeisten viikkojen postauksissa kuvat eivät ole näkyneet (ainakaan minulle) kännykällä luettaessa. Onneksi kirjoitat mielenkiintoisia ja hyviä juttuja, niin kuvien puuttuminen ei edes häiritse :D Mutta ihan tiedoksi, jos muillakin on ollut samoja ongelmia, ja jos sen saa jotenkin korjattua :) Kaikkea hyvää kevääseen!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kokeilin puhelimella (android) ja toimi hyvin, eikä ole tullut vastaavaa palautetta joten vika ei liene yleinen, outoa silti. Toivottavasti kuvat alkaa pian toimimaan, sillä kyllähän ne aika iso osa postauksia ovat, olkoonkin teksti kuinka asiaa tai asiatonta tahansa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *