Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Probiootti turistiripulia kivempi matkakaveri

Kaupallinen yhteistyö: Bioteekki

Turistiripuli on ikävä reissukaveri – probiootti parempi

Turistiripuli on aika paska tyyppi, ihan kirjaimellisesti. Mä olen ollut nyt puolitoista viikkoa Espanjassa ja vielä vajaa kolme on jäljellä. Täällä on erilainen bakteerikanta kuin Suomessa ja muutenkin monissa paikoissa voi olla erilainen käsitys hygieniasta. Espanjaa pidän kuitenkin aika turvallisena maana, mutta yritän olla aina fiksu jo etukäteen näissä asioissa, koska sitten on turha murehtia kun on jo paskat housuissa näin ihan suoraan sanottuna.

Varmasti monella on joskus ollut vatsa sekaisin ulkomaanreissuilla, itselläni ei kertaakaan ellei jotain satunnaista löysempää vatsaa tms. lasketa. Kunnon turistiripulia en ole kuitenkaan potenut koskaan. Täytyy koputtaa puuta ja samalla kiittää hyvää tuuria ja sitä, että on ollut aina toimivat tuotteet ja niihin luotto on kova.

Bioteekin probiootti

Syön ympäri vuoden vatsan hyvinvointiin tarkoitettuja kapseleita, silloinkin kun en ole reissussa. Probiootti on mun vatsan paras kaveri koska se sopii myös kuuriluontoiseen käyttöön lääkekuurien ja ulkomaanmatkojen aikana. Matkojen ajaksi yleensä tehostan määrää ja otan kapseleita vahvempina kuureina ja se on toiminut tosi hyvin. Ei ole paljon ripuli raikunut vessassa.

Bioteekilla on useampi erilainen probiootti -valmiste tuotesarjassaan. Mulla on tällä hetkellä käytössä Probiootti Strong tämän reissun ajan joka on hieman vahvempi nieltävä kapseli. Tää probiootti strong sisältää kahta hyvin tutkittua maitohappobakteerikantaa Lactobacillus acidophilus LA-5 ja Bifidobacterium lactis Bb-12. Tarvittaessa kapselin voi myös avata ja käyttää jauheen sellaisenaan tai sekoittaa esim. kylmään jugurttiin jos se tuntuu miellyttävämmältä tavalta eikä halua nielaista kapselia. Yhdessä kapselissa on vähintään 25 miljardia aktiivista bakteeria.

Miten estää turistiripuli?

Etenkin Suomen kesällä (kesä-heinä-elokuussa) reissatessa voi etelän maissa olla todella kuuma, jopa yli +40 astetta. Riittävä veden juominen ja suolojen saanti on tärkeää, monella se nestehukka jo yksinään aiheuttaa pahoinvointia ja ripulin kaltaisia oireita. Ei ole hyvä olla jos siihen päälle syödään vielä normaalista poikkeavaa ruokaa, vatsa voi reagoida ärhäkästi. Käsihygienia on mun mielestä kuitenkin se kaikkein tärkein asia. Ruoan käsittelyn yhteydessä aina hyvä käsienpesu ennen ja jälkeen sekä vessassa asioidessa kunnollinen käsihygienia. Niillä pärjää jo pitkälle ja hitusella maalaisjärkeä.

Jos haluaa kirjaimellisesti noudattaa pelko persuksissa kaiken maailman ohjeita siitä mitä saa ja ei saa syödä, voi matkustelusta tulla hieman hankalaa. Silloin ei saisi syödä mitään salaatteja tai tuoreita kasviksia joita ei kuorita, ei jäätelöä, ei mitään missä majoneesia, kylmät lihatuotteet esim. leikkeleet, kananmunat, kylmät jälkiruoat, mehut ym. Aika suppeaksi jää ruokavalio jos välttelee reissuillaan näitä kaikkea ja kymmentä muuta riskialtista ruoka-ainesta. Jos liian pelokkaaksi ryhtyy niin ei ulkomailla uskalla syödä kuin leipää ja hyvin kypsennettyä lihaa jos sitäkään. Mun mielestä siinä ei ole järkeä. Ennemmin kannattaa syödä probiootti -valmisteita ja varmistaa, että vatsalla on tarpeeksi tehoa ja kykyä taistella muuttuvaa bakteerikantaa vastaan ja muutoin huolehtia käsihygieniasta ja riittävästä nesteen saamisesta. Niillä pärjää todella pitkälle ja liian tiukan vahtaamisen voi unohtaa kun perusasiat on kunnossa.

Mun oman vatsan hyvinvointi

Koska mä syön probiootti -valmisteita jatkuvasti, on mun vatsa hyvässä kunnossa ollut myös täällä reissussa, ja olen voinut rohkeasti syödä erilaisia asioita. Mm. irtojäätelöt, aiolit ja dipit, jugurtit sekä ilmakuivatut kinkut ja puoliraa’at kananmunat ovat maistuneet eikä niistä ole koitunut minkäänlaisia vatsanväänteitä, ei edes niitä pieniä.

Mä kuitenkin tiedän, että probiooteilla on tosi suuri merkitys mun vatsan hyvinvointiin, koska jos en näitä söisi niin kyllä mun vatsa voisi hieman reagoida. En nyt halua mennä tarkemmin yksityiskohtiin, mutta jokainen kyllä tietää millaista on jos vatsa reagoi herkästi muuttuviin tilanteisiin, ruokiin ym. Sitten on lurinaa ja plörinää vaikkei mitään sen pahempaa, mutta eihän se ole kiva sillälailla olla etenkään matkustaessa.

Probiootti on vatsan suojamuuri

Mä ajattelen asian niin, että probiootti on ikäänkuin suojamuuri mun vatsalle. Sellainen aita joka on aina sitä korkeampi mitä paremmin on valmistautunut ja hankkinut itselleen sopivat tuotteet, ja niiden ylitse pääsemiseksi joutuu vieraat bakteerit tekemään enemmän töitä.

Täällä meidän asuinalueella on paljon portteja ja aitoja talojen edessä ja turvallista olla ja asua, ja tavallaan samaa voisi ajatella sen oman vatsan hyvinvoinnin osalta. Mä teen parhaani oman vatsani hyvinvoinnin puolustamiseksi ja probiooteilla pyrin aitaamaan alueen turistiripulille hankalaksi kohteeksi, ihan niin kuin täällä aidataan talot ja pihat ja hankitaan se oma suoja ja turvallisuus rosvoja vastaan.

Bioteekin probiootti -sarja

Mulla on mukana myös Bioteekin Probiootti plus sekä Probiootti comp joka sopii erityisesti vaativiin elämäntilanteisiin monipuolisen ja vahvan koostumuksensa ansiosta. Se sisältää neljä tutkittua maitohappobakteerikantaa sekä glutamiinia ja suolen limakalvon hyvinvoinnille tärkeää biotiinia. Saatan siirtyä nyt tähän valmisteeseen kun lämpötilat on koko ajan nousussa ja se on koko ajan vaativampaa elimistölle. Tuo Bioteekin Probiootti comp sopii jatkuvaan käyttöön koko perheelle eli monipuolinen senkin osalta. Se sopii myös kuuriluontoiseen käyttöön lääkekuurien ja ulkomaanmatkojen aikana. Tämänkin kapselin voi tarvittaessa avata ja sekoittaa vaikka viileään ruokaan.

Tämä Bioteekin Probiootti comp on muuten valittu myöskin vuoden 2017 terveystuotteeksi. Valinnan on tehnyt Suomen Terveystuotekauppiaiden liitto, joka jakaa vuosittain tunnustuksia terveystuotteille neljässä tuotekategoriassa, eli todella suositusta ja toimivasta tuotteesta on kysymys.

Vatsa voi hyvin, lomalla menee hyvin!

Me vaihdetaan täällä juuri vesiä uima-altaaseen ja uudet kloorit ja puhdistusaineet sinne. Kohta on kiva polskia raikkaassa altaassa auringon lämmittäessä. Uima-altaat on muuten yksi sellainen paikka missä myös voi kuhista bakteereja, etenkin lastenaltaissa koska sinne voi sattua vahinkoja. Muistan kun joitain vuosia sitten Suomen lehdistössä uutisoitiin laajasti kun Turkissa eräässä all inclusive hotellissa oli massiivinen vatsatautiepidemia eikä sitä meinattu saada taltutettua millään. Lopulta selvisi, että joku vatsatautinen lapsi oli ollut vaipoissa lastenaltaassa ja siellä vahingon käydessä oli bakteerit ja virukset levinneet kuhisten. Yäk.

Mun vinkit turistiripulin ehkäisyyn

– Maihappobakteerivalmisteet on erinomainen keino auttaa vatsan tasapainottamiseen. Kuuri kannattaa aloittaa viimeistään paria päivää, mieluiten viikkoa ennen reissua ja jatkaa koko reissun ajan aina kotiinpaluuseen asti. Tsekkaa hyvät probiootit täältä!

– Pese kädet ennen ruokailua tai ruoan käsittelyä sekä aina vessareissun jälkeen. Myös käsidesi on hyvä apu liikkeellä ollessa. Käteisen rahan käsittely on usein hyvin likaista.

– Tarkista onko vesijohtovesi juotavaa vai ei. Mikäli ei ole, ei kannata pestä edes hampaita sillä vaan käyttää kaikkeen pullotettua vettä. Paikoissa joissa vesijohtovesi ei ole juomakelpoista kannattaa myös jääpalat jättää pois juomista.

– Jos olet herkkävatsainen, kannattaa suhtautua tiettyihin ruokiin hieman varauksella. Itse tunnet itsesi parhaiten, mutta terve maalaisjärki on hyvä olla mukana.

– Älä syö lämpimässä maissa ravintoloiden pöydissä olevista itse annosteltavista majoneesipurkeista ym. Ne kuhisee bakteereja.

Jos haluat seurata matkaani ja meininkiä niin pysy kuulolla blogissa ja siirry virtuaalisesti Espanjaan mun Instagram Storyissä. Eli laitappa queenofeve seurantaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Bioteekki

2 kommenttia

  1. Susa kirjoitti:

    Toivoisin postauksia ennemminkin jostain paikallisista nähtävyyksistä tai kivoista lomapuuhista, kun kerran Espanjassa asti olet. Kaupallisia turistiripulipostauksia voit varmaan postailla Suomestakin käsin. Eli nyt vähän lomatunnelmaa (kuvia maisemista!) tähän blogiin!

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

      Heippa Susa :) Mä en varmaankaan ihan missään perinteisillä nähtävyyksillä täällä kauheasti kiertele (tai no kuka sen mitenkin ottaa), mutta olen täällä vielä reilut pari viikkoa ja olemme tekemässä muutaman retken, mm. Mijaksen kylään, Puerto Banukseen ja Marbellaan, Malagaan ym. Kuvia ja juttuja on varmasti tulossa :) Kaupalliset yhteistyöt kuuluu työnkuvaani joten loogisesti myös niitä aina välillä täällä blogissa näkyy, ja tietysti teeman mukaan. Toivottavasti tulee myös sinua miellyttävää sisältöä jatkossa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *