Hae
Queen of Eve

Lontoo – Huonoa ruokaa ja rumia ihmisiä?

Lontoo matkakohteena ja mitä mieltä siitä olen?

Sitä sai odotella, sillä jatkuvasta matkakuumeestani huolimatta en koskaan aiemmin eksynyt Lontooseen. Syitä ei ole vaikea hakea, sillä mielikuvani Lontoosta sateisena ja kylmänä huonon sään kaupunkina rajoitti matkustushalua aika paljon, minä kun olen lämmön ja auringon ystävä.

Kun ystäväni ja henkisen pikkusiskoni Jaanikan kanssa päätimme varata reissun Lontooseen 19e lentolippujen houkuttelemana (miettikää, menopaluu 38 euroa, aivan hullun halpaa!) ei sää ollut ongelma. Me matkustettiin maaliskuussa, joten eipä juuri kesäkelejä ollut missään lähistöllä tarjolla joten ei ollut odotuksetkaan korkealla.

Lontoon säät olivat kuitenkin huomattavasti paremmat kuin Helsingin, ja Englannissa kevätkin oli huomattavasti pidemmällä kuin Suomessa. Kolmen päivän reissun aikana saimme kuitenkin kokea kaikki mahdolliset sääilmiöt aina kirkkaasta auringonpaisteesta harmauteen, vesisateeseen ja kovaan tuuleen, joka lienee varsin perinteistä englantimeininkiä.

Oli tosi kiva kulkea kevyissä vaatteissa kaupungilla ja välillä tuli hetkellisesti jopa kuuma auringonpaisteessa. Nurtsit viheriöi ja ulkona oli paljon kukkia. Aika eri meininki oli Suomen räntäsateisiin verrattuna.

Ruoka oli pahaa ja ihmiset rumia?

No ei vaan, oikein kiva maa on kaikkineen, tai ainakin melkein… Oli shoppailtavaa, nähtävää ja ennen kaikkea hyvä irtautuminen arjesta. Mä mieluusti lähden Lontooseen uudelleenkin ja kesäinen Englanti olisi hauska kokea. Nyt puistoissa istuskelu ja piknikit kun jäivät kokematta, ja sellaiseen Lontoo näytti olevan varsin hyvä ympäristö.

Englantilainen ruokakulttuuri ei ole kovinkaan kuuluisa eikä sen puolesta hyvääkään, mutta monien muiden maiden keittiöitä sieltä kyllä löytyy ja saatiin ihan hyvää apetta. Ei tarvinut nälkää nähdä vaikkei perus-englantilainen mättö oikein uponnutkaan.

Sekoilua metrotunneleissa

Jos joku asia oli hankalaa Lontoossa niin kyllä se oli tuo metrosekoilu. Vaikka mulla oli monia kertoja Lontoossa matkustellut Jaanika, me silti mentiin hukkaan ja jouduttiin kerran ajelemaan melkein puolitoista tuntia Lontoon maanalaisissa eestaas kunnes päästiin takaisin sinne minne piti.

Lontoossa sattui samaan aikaan myös terrori-isku joka hidasti liikennettä huomattavasti kun teitä suljettiin ja oli hieman yleistä hässäkkää, joten oltiin aika onnellisia kun päästiin väsyneinä mutta ehjinä takaisin hotellille.


Oxford street – Paddington – Westminster

Hotellin lähialue Paddington ja Westminster oli tosi eläväistä iltaisinkin, ja alueella oli paljon pikkukauppoja sekä erilaisia ravintoloita ja pubeja. Oxford Streetillä oli ihana shoppailla ja ihan vaan kävellä ja katsella katutaiteilijoita ja yleistä menoa, ja kaukana keskustasta (metrolla pääsee kätevästi) Stratfordissa sijaitsi Westfieldin ostoskeskus josta tuli tehtyä parhaat shoppailut reissun aikana. Primark sekä Boots tuli koluttua moneen kertaan, ja kyllähän se oli hieman vaikea olla vain käsimatkatavaroilla reissussa kun ei meinanneet ostokset mahtua mukaan.

Olis ollut niin paljon kaikkea ihanaa ostettavaa!

Pakko palata!

Paddingtonin alue oli tosi kiva ja siellä oli mukava seikkailla. Halu palata Lontooseen jäi, ja se halu on oikeastaan aika kova. Uskon että Lontoossa riittää joka reissulle paljon nähtävää ja nyt ei ehditty edes tehdä mitään. Kolme päivää on lyhyt aika ja terrori-isku kun söi yhden päivän illan kokonaan niin vielä jäi paljon hampaankoloon.

Mun pitää seuraavalla kerralla ajella kaksikerroksisella bussilla, käydä siinä London Eyessä ym. Kaikenlaista hommaa on laidasta laitaan, enkä mä nähnyt Buckinghamin palatsiakaan tällä kertaa. Noh, ens kerralla sitten!

Mitä maksaa?

Lontoon lennot maksoivat 38e menopaluu, hotelli 150e kahdelta yöltä eli 75e per nokka (Ascot Hyde Park Hotel*), Gatwick Express junalippu lentokentältä Victorian asemalle noin 40e menopaluu ja parit taksimatkat kotoa kentälle ja Lontoossa, sekä kolmen päivän metrolippu n. 20e. Matka kotoa Britteihin lentokoneella ja matkustaminen Lontoossa kustansi yhteensä vain noin 100e, ja koko potti majoituksineen oli 200e luokkaa. Mielestäni aika edullista matkustamista vaikkei millään säästökuurilla oltukaan. Toki sitä rahaa saa sitten uppoamaan reippaasti syömisiin ja ostoksiin, mutta selkeästi Lontoo sopii monenlaiselle kukkarolle.

Myöhemmin postailen vielä shoppailuista, joten Lontoon postit kannattaa tsekata!

Aiemmat postaukset Lontooseen liittyen löytyvät tästä: Terrori-isku Lontoon lomalla ja Hotellihelvetistä selviytyminen Lontoossa

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

4 kommenttia

 1. Jade-Yolanda kirjoitti:

  Hei mistä olit noin edulliset liput Lontooseen bongannut? Itse tulin muutama päivä sitten Lontoon matkalta takaisin koto-Suomeen ja tuli suuri hinku päästä heti takaisin :D

  – Jade // https://jadeyolanda.fi/

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Norwegianilta ostin. Mä tilaan niiden uutiskirjettä joten kerran viikkoon saa hyviä tarjouksia meiliin. Aina välillä on ihan sikahalpoja lentoja niin ostan sitten heti :)

 2. London kirjoitti:

  Moikka,
  Westfield London sijaitsee noin 3 mailin päästä Paddingtonista (Shepherd’s Bush) – se on kyllä shoppailijan unelmapaikka:))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *