Hae
Queen of Eve

Tsekeistä kotiuduttu ja Praha oli ihana!

Mä rakastan reissaamista ja jos olisi mahdollista, haluisin käydä kerran kuukaudessa aina tekemässä jonkun mini getawayn, tyyliin pitkä viikonloppu Pariisissa, Lontoossa, Edinburghissa, Roomassa, Venetsiassa, Wienissä, Münchenissä, Nizzassa, Juan-Les-Pinsissä, Monacossa, Cannesissa, Antibesissä, Barcelonassa, Madridissa, Ateenassa, Lissabonissa, kuinka kauan jatkan vielä tätä listaa? Tuo lista nimittäin jatkuisi loputtomiin! Mä haluaisin pitkien viikonloppureissujen lisäksi käydä useasti vuodessa jollain rantalomalla, ainakin 2-3 kertaa, mieluiten jopa neljä. Lomailu jossain muualla kuin kotona on paras irtiotto arjesta, sillä täällä kotona tosiaan kökötetään se 300+ päivää vuodesta muutenkin, niin on ihan hyvä välillä olla muuallakin.

Joka tapauksessa alustuksesta huolimatta voin todeta että on ihanaa olla taas kotona! Nyt on vuoden ensimmäinen reissu korkattu ja Tsekki tsekattu. Prahasta 1/10 on nähty pienellä kolmen päivän pikalomalla ja nälkä jäi. Joskus on ehdottomasti mentävä uusiksi (halpoja lentotarjouksia odotellessa), mieluiten kesällä ja ainakin vaikka viideksi päiväksi. Paljon jäi näkemättä ja tykästyin kaupunkiin kovasti!

IMG_20150330_163751Ensimmäinen selfie Helsinki-Vantaan lentokentällä odotellessa rakasta ystävääni Jaanikaa saapuvaksi

Hyvän ystäväni ja henkisen pikkusiskoni Jaanikan kanssa tosiaan oltiin matkalla kolmisen päivää, ja oli tosi mukava reissu. Ajatuksissa olisi reissata vielä vähän enemmänkin, kenties jonnekin lämpimämpään paikkaan, mutta nähtäväksi jää mitä saadaan aikaiseksi. Joku halpa reissu kelpaisi kyllä, ja Jaanika on hyvää matkaseuraa kun se on sellainen ihana ja huoleton höntti mikä ei pienistä pingota :)

IMG_20150330_190746Mun ja ”pikkusiskon” ero rusketuksessa on samat kaksitoista astetta mitä ikävuodet meitä erottaa…

Lennot oltiin varattu Norwegianilta ja halvalla saatiin menopaluu käsimatkatavaroilla, noin 100e luokkaa oli lippujen hinta. Lento oli ihanan lyhyt, vain reilu pari tuntia ja aika meni kirjaimellisesti kuin siivillä. Ihme ja kumma mua ei myöskään jännittänyt yhtään vaikka olin ekaa kertaa kaverin kanssa lentokoneessa, diapamit toimivat siis kiitettävästi, tai sitten mä tosiaan alan taas tottumaan tuohon lentämiseen vuosi vuodelta paremmin. Jos tarkemmin miettii niin ainakin rauhoittavien jälkeen mä suorastaan rakastan lentämistä, ja mitään parempaa ei olekaan kuin pilvien katseleminen, auringonlaskut ja eri maat ja niiden kaupungit linnun silmin.

20150330_200918_resizedEi mennyt pelikaanit turbiiniin mutta yks Bart Simpson siellä näytti olevan…

20150330_205555_resizedEn koskaan kyllästy näihin näkymiin. Auringonlaskut pilvien yläpuolella on jotain hienointa ikinä.

Hotellina meillä oli neljän tähden Don Giovanni mistä otettiin 40 neliöinen sviitti (kaksi huonetta, oleskelutila, makuuhuone, kaksi televisiota, erillinen kylpyamme ja suihku, erillinen wc). Huone sijaitsi 10-kerroksessa ja hotelli itse oli hieman sivummalla ja kauempana keskustasta Zelivskehossa, mutta tällä ei ollut merkitystä sillä A-linjan metron sisäänkäynti oli 50m hotellilta. Erittäin helppo kulkea, ja julkinen liikenne oli halpaa! 24h lippu jolla sai matkustaa rajattomasti maksoi reilu 3 euroa. Hotellilla oli ihana Spa-osasto porealtaineen ja hoitoineen, ja mä kävin hotellin kauneushoitolassa ottamassa jalkahoidon, ja vielä erikseen spassa ottamassa puolen tunnin jalkahieronnan, ah mitä luksusta! Hotelli maksoi vain 160e kahdelta ja jalkahoito sekä jalkahieronta noin 15-20 euroa (eli halpaa kuin saippua).

20150331_093529_resizedHotellin aula oli todella näyttävä…

IMG_20150330_224534Huoneessa oli kiva työpöytä kahdella tuolilla. Tuossa oli hyvä meikata päivänvalossa (mä en koskaan meikkaa vessassa).

Praha oli kaunis ja täynnä vanhoja rakennuksia, mun silmiin Tallinnan ja Milanon risteytys (Italia tuli tosi paljon mieleen, myös hieman kielenkin osalta, ihan kuin ois puhuttu venäjää ja italiaa sekaisin), ja Jaanikan mielestä paikka muistutti Sveitsiä. Kaunista oli kaikkialla ja kaikenlaisia rakennuksia tulikin sitten kuvattua ihan kyllästymiseen asti, ei kuitenkaan niin paljon mitä japskituristit, ne kun tuntuivat ottavan kuvia kaikesta mikä liikkuu ja ei liiku, hyvä kun eivät roskapönttöjäkin kuvanneet :D

20150331_134229_resized 20150331_150339_resized
Sää Prahassa oli tosi ailahteleva ja saatiin kokea kaikki mahdolliset sääilmiöt mitä olla voi. Aamuisin saattoi sataa lunta ja räntää, ja paristi tuli jopa raekuuro. Pääasiassa oli kuitenkin poutaa ja puolipilvistä. Kun aurinko paistoi eikä tuullut oli todella lämmin, arviolta +13-15 astetta ja tuli kuuma, mutta samantien kun aurinko meni pilveen tuli jäätävän kylmä. Välillä tuuli niin rajusti etten vastaavaa tuulta ole koskaan Suomessa kokenut, suorastaan mielettömiä syöksyvirtauksia taivaasta maahan ja letti lepatti vaakasuorassa eikä eteenpäin meinannu päästä. Onneksi nuo tuulenpuuskat ja sateet kestivät vain tovin, joten ulkona pystyi ihan hyvin käppäilemään.

20150331_150822_resized20150331_150445_resized
Ruoka Prahassa oli naurettavan halpaa, ja jopa hotellin ravintolassa kalleimmat annokset olivat noin 15e luokkaa. Pääasiassa ruoka-annokset maksoivat 6-12 euroa, ja vaikka olenkin aikamoinen syöppö niin mulla jäi ihan joka ikinen annos puoliksi lautaselle ja jouduttiin usein tarjoilijoille vakuuttelemaan että oli hyvää mutta ei vaan jaksanut syödä loppuun. Lihaa oli tarjolla tosi paljon ja erilaisia perunaruokia ja kasviksia. Oikein hyvät ruoat mielestäni.

20150331_135110_resized 20150331_140534_resized
Koska tästä postauksesta tulee jo nyt kilometrin mittainen niin jatkan Prahareissun turinoita vielä toisessa postissa. Kuvia on paljon enemmänkin joten palatkaamme siis asiaan :)

14 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Oli pakko tulla heti lukemaan sun matkakertomusta, kun tän bongasin, koska Praha <3
  Oon niin tykästynyt myös tuohon kaupunkiin, kaksi kertaa käyneenä haluan vieläkin uudelleen :)
  Kiva kuulla, että säkin tykkäsit :)

  http://outikarita.fitfashion.fi/

 2. Clarissa kirjoitti:

  Olin itse kuukausi sitten Prahassa muutaman päivän kaverini kanssa. Oli tosi kiva ja kaunis kaupunki ja voisi mennä uudestaan.
  Halpa reissu ja lennettiin myös Norwegianilla. :) Kuulostaa aika prameelta toi teidän hotelli, minkä hintanen oli? Mua aina kiinnostaa kuulla toisten reissuista, etenkin jos itse olen käynyt kohteessa. Tottakai tulevia reissuja varten aina luen mielelläni muistakin.
  Jos kiinnostaa mun reissusta voi lukasta http://inmytinyworld.blogspot.fi/2015/03/rento-ja-kaunis-praha.html

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hotelli maksoi siis 160e (kirjoitin sen kyllä), arkena oli huomattavasti halvempi ja muutenkin Prahassa näyttää hotellit olevan edullisia. Ei kuitenkaan ollut mikään viiden tähden luksus, vaan ihan sellainen perushyvä/siisti neljä tähteä :)

 3. Clarissa kirjoitti:

  Niin se vielä unohtui, että harmi etten nää muita kuvia kuin kaksi ensimmäistä… :(

 4. Jaanaba kirjoitti:

  Matkustaminen on ihanaa, elämän parhaimpia asioita ja reissuista jää hyvät sekä tarpeelliset kokemukset ja muistot. Kiva, että sulla oli mukava reissu.

 5. Sanna kirjoitti:

  Kerro toki lisää! Itse menossa ekaa kertaa prahaan kuun vika viikonloppu,jos jo olisi vielä keväisempää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *