Hae
Queen of Eve

Kontrolloimaton herkkuhimo on hiipunut

Mulla on tällä hetkellä ihan epätodellinen olo. Tuntuu välillä kuin mä en olisi mä, vaan ihan joku muu. Se kaikki johtuu siitä, että miten onkaan ollut niin helpon tuntuista pysytellä erossa jokapäiväisestä herkuttelusta? Kukakohan mut on kaapannut? Minne mun herkkuhimo on kadonnut? Jotenkin tämä on ihan ihmeellistä.

Herkkuhimo on hiipunut – vihdoinkin

Olen ollut herkuttelematta nyt jo useita viikkoja. Olen syönyt hieman karkkia, maistellut sipsejä ja elänyt kuin normaalit ihmiset, ilman mitään itkupotkuvinku-kohtauksia ja raivoamista. Ilman sivuoireita, hirveää riippuvuutta ja jatkuvaa himoa syödä juustonaksuja se megapussillinen, suklaalevy ja karkkipussi kaupan päälle. Kyydiksi pasteijoita ja pizzaa. Ja joka päivä se herkkuhimo oli läsnä.

Olen pystynyt nauttimaan normaalista ruoasta

Pari ensimmäistä viikkoa ruokahaluni oli kokonaan kadoksissa, mutta nyt olen alkanut välillä tuntemaan pientä nälkää. Silti voisin elää syömättä, mulla on ihan hyvä olla ilman että jatkuvasti olen mussuttamassa jotain. Se kalvava herkkuhimo ja jonkinlainen loppumaton nälkä on ainakin toistaiseksi poissa. Tällaista tunnetta en ole tuntenut vuosiin.

Nyt sitä tolkutonta himoa ei vaan ole. Lääkityksen aloittaminen uudelleen ja aito huoli omasta heikentyneestä terveydentilasta varmasti sai sen vuosia etsimäni motivaation palaamaan. Ehkä mua vaan pelottaa liikaa. En edes uskaltaisi syödä herkkuja joka päivä ja samoissa määrissä kuin ennen. Mä tiedän, että vaikka ne tekee mulle henkisesti hyvän olon hetkeksi ja tyydyttää tarpeeni, niin fyysisesti ne ei ole mulle hyväksi.

On ihana olla ajatelematta herkkuja koko ajan

On ihana voida kieltäytyä. On ihanaa kävellä kaupassa ilman älytöntä tarvetta ostaa jotain herkkua. Voin ostaa vain ihan normaaleja juttuja ja poistua kaupasta ilman herkkuja. Se on ennen ollut ihan ennenkuulumatonta. En tiedä kuinka kauan tämä tunne kestää, ehkä ei ikuisesti, mutta ainakin se auttaa tsemppaamaan ja kun saa näin hyvän alkubuustin niin pääsen vierottumaan siitä pahimmasta riippuvuudesta. Kontrolloimaton herkkuhimo saa luvan jäädä historiaan. Mä aion voittaa sen!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *