Hae
Queen of Eve

Kuinka paljon hiukset kärsii vaalennuksesta?

Kuinka paljon hiukset kärsii vaalennuksesta?

Mustasta vaaleaksi hiustenvaalennusprojekti on ollut blogissa esillä nyt pariinkin otteeseen ja taas olisi aika päivitellä missä mennään. Projekti aloitettiin elokuussa jolloin parinkymmenen vuoden ajan markettiväreillä mustaksi värjätty hiuspehkoni koko ensimmäiset vaalennuskäsittelyt. Hiusprojekti mustasta vaaleaksi oli ensimmäinen askel. Hiusten vaalennusprojekti sai jatkoa syyskuussa, jolloin hiuksiani käsiteltiin jälleen. Tällä kertaa karhea ja kuiva luonnonkihara hiuslaatuni otti todella pahasti nokkiinsa eikä vaurioilta vältytty.

Vertailukuva toisella kampaamokerrallani lupasi parempaa kuin mitä totuudeksi myöhemmin paljastui. Huomasimme kyllä heti että foliot takaosassa alkoivat kuumenemaan ja ne poistettiin pikaisesti. Hiuksia katkeili takaosasta jonkin verran jo kampaamokäynnin yhteydessä. Varsinaiset ongelmat paljastuivat kuitenkin vasta kotona ensimmäisen pesun yhteydessä, kun hiukseni kirjaimellisesti tippuivat viemäriin ja kaikki murtuneet hiukset katkesivat lopullisesti täyttäen viemäriritilän kahdeksalla pesäpallon kokoisella hiustupolla.

Auttaako hoidot?

Vaalennusprosessissani käytettiin miedompaa hapetetta ja oli kaikki OlaPlexit ja FibrePlexit mukana, sekä vaalennus toteutettiin Blond Me -sarjalla. Kotihoidossakaan Fibre Force ei kuitenkaan pystynyt tilannetta pelastamaan sillä hiukseni ottivat niin pahasti nokkiinsa.

Otimme pikakorjauskeikan kampaamossa heti seuraavalla viikolla, teimme pari tehohoitoa ja samalla leikattiin reilusti pois pituudesta. Mitäpä sitä hamppua väkisin kuljettamaan mukana kun hiusten laatu oli kärsinyt niin paljon. Parempi vaan vetää mahdollisimman lyhyeksi jotta tilannetta pääsee korjaamaan.

Tukkakatastrofi

Viimeisimmän kampaamoreissun jälkeen hiukseni ovat superkarheaa haperoa ja kuten kuvasta näkyykin, takaosa koki aikamoisen kemiallisen leikkauksen. Riskit vaalentamisessa ovat aina olemassa eikä kokeneet ammattilaisetkaan pysty aina ennustamaan mitä tulee tapahtumaan.

Tämä ainakin vahvistaa sen ettei hiuksia kannata alkaa vaalentamaan mustasta kotikonstein. Jos itse olisin tehnyt tämän markettivaalennuksella ilman Plex-suojia ym tehohoitoja, olisi hiukseni katkenneet 5cm tyvestä ihan kauttaaltaan koko pään alueelta ja olisin tällä hetkellä täysin lyhythiuksinen.

What to do about it?

Koska hiukseni lyhenivät parin kuukauden takaisesta pituudesta arviolta 30cm ja katkeilivat takaosasta reippaasti on lookkini hieman erilainen. Tällä hetkellä unelma kylmänvaaleista pitkistä luonnonkiharoista on todellakin pelkkää unelmaa ja sen voi toteuttaa ehkä joskus myöhemmin hiuspidennysten avulla. Omaa hiusta pitää nyt kasvatella takaisin ihan kaikessa rauhassa ja hoitaa hiuksia uskollisesti.

Mulla onkin käytössä kaiken maailman tökötit kärsineelle/värjätylle/vaalennetulle hiukselle (niistä lisää toisessa postauksessa) ja vaalennusprojekti on nyt hetken tauolla. Hiukseni ovat nyt sen verran huokoiset ettei niissä värikään kovin hyvin pysy ja edellinenkin oranssisuutta peittämään laitettu sävyte katosi aika nopeasti parin pesun aikana.

Missä mennään nyt?

Nyt fiilikset hiuksistani ovat taas hyvät ja vaalennuksen sijaan oranssisuutta taitettiin kylmemmällä sävyllä. Perjantaisella kampaamoreissullani Gyyliin hiuksiini lisättiin värin ohella myös teippipidennyksiä korjaamaan katkeillutta takaosaa ja sain nätin kampauksenkin illan Blog Awardseja varten.

Tämä vaalennusprojekti on kyllä vahvistanut sen ajatuksen, että hiusten värjäämiseen ja hoitoon kannattaa oikeasti panostaa ja suosia ammattilaisia. Ehkä korkeintaan jokin latvojen tasaaminen tai se mustaksi värjääminen on ainoita asioita joita voin ajatella kotona tehtäväksi. Kaikki muut erikoistyöt, monivärit, vaalentaminen ym kannattaa tehdä ammattilaisella, sillä tämä omakin hiuslaatuni paljastui niin hankalaksi että pulassa olisin ollut ilman kampaamon apua.

Nyt odotan mielenkiinnolla miten tämä sävy pysyy hiuksessa ja peittää oranssisuutta, seuraava kampaaja on sitten kuukauden päästä. Tällä välin hiuksiin liittyen laitan vielä postausta tuotteista joita suosittelen kärsineelle hiuslaadulle, eli palataan sen postauksen puitteissa myöhemmin asiaan!

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

5 kommenttia

 1. Mariem kirjoitti:

  Sun hiukset näytti ainakin gaalassa tosi upeilta, luulin et lyhennys oli ihan suunniteltu :) Mitäs sitä ”kuollutta rottaa” kantamaan päässä mukana ja aina hiukset kasvaa udelleen, kiva seurata miten projekti etenee :)
  Innolla myös odottelen liikunta/ruokapäiviksiä!
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   No voi kiitos :) Ja osittain oli tarkoituksella lyhennetty, sillä mä sanoin kampaajalle että reilusti vaan nyt saksia ja kampaaja joutui varmistelemaan että haluanko todella. Kyllä mä ennemmin olen lyhyemmällä tukalla kuin tosiaan jollain kuivalla hamppupehkolla koka näyttää rotan hännältä. En ymmärrä sitä että pakkomielteisesti pitää siitä pitkästä tukasta kiinni vaikkei kuntonsa puolesta näytä hyvältä.

   Ruokapäivis tulossa next!

 2. Tiia kirjoitti:

  Olipas mukava lukea teksti, missä et syyllistänyt kampaajaa ”hiusten pilaamisesta” vaan ymmärrät itsekin ettei ammattilaisetkaan ihmeitä pysty tehdä. Vaalennus on aina radikaali muutos hiuksille ja toisten hiukset kärsii tästä pahemmin. Tuntuu että osa porukasta tätä ei tajua ja sitten haukutaan kampaajat lyttyyn…

  Tsemppiä vaalennusprojektiin! :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kyllä mä luotan kampaajaani ja siellä tykkään käydä. Mulla on sillä tapaa kuitenkin realistinen käsitys että kampaamossakin voi käydä joskus ennalta arvaamattomia reaktioita eikä nyt ollut osaamisesta kiinni. Mun hiuslaatu on vaan haastava ja pääasiahan on että tehdään kuitenkin niin että lopputuloksesta jää hyvä mieli. Itse olen nyt tyytyväinen ja tykkään hiuksista vaikka tie on ollut välillä hieman kivinen :)

 3. Krista kirjoitti:

  Vaalensin hiuksiani monta vuotta luonnonvaaleasta platinanlondiksi. Vasta nyt kun oon antanut oman värin kasvaa, oon tajunnut miten paljon vaalennus rasittu hiuksia. Mustasta vaaleaan on kyllä iso operaatio, mutta jos on ennestään vahvat hiukset ja kun on osaava kampaaja, niin varmasti lopputuloksesta tulee hyvä. :)

  -Krista
  https://vuorellakasvavapuu.blogspot.fi/2017/10/lievasti-lihava.html?m=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *