Hae
Queen of Eve

Hippeilyä luomukosmetiikan parissa

20150406_142733

Mä rakastan kosmetiikkaa ja tutustun mielelläni uusiin tuotteisiin. Useimmiten ne mua kiinnostavat jutut on lähinnä selektiivistä kosmetiikkaa tai jotain mikä on todella IN ja trendikästä (kyllä, muoti-, ja kauneuslehdet vaikuttavat muhun muiden bloggaajien valinnoista puhumattakaan), mutta tällä kertaa päätin antaa elämäni ensimmäistä kertaa mahdollisuuden luomukosmetiikalle, ja voin todeta että hyvä että kokeilin!

Urtekramin tuotteiden valmistuksessa ei käytetä mitään keinotekoisia aineita tai menetelmiä – ruiskutusta, säteilytystä, geenitekniikkaa tai keinolannoitusta. Urtekram noudattaa luomuviljelyä koskevia tiukkoja sääntöjä ja tuotteet ovat siten puhtaita luomutuotteita. Urtekramille myönnettiin vuonna 2000 ISO 14001-ympäristöstandardin mukainen sertifiointi ensimmäisenä luomutuotteita valmistavana yrityksenä maailmassa. Tää kaikki kuulostaa mun korvaan hieman hipiltä mutta tässä kohtaa hippeys on hyvä asia, ja munkin tulisi enemmän kiinnittää huomiota tuotteiden taustoihin.

20150406_142844
Olen nyt ollut kolmisen viikkoa Anna&Ellit -sivuston Urtekram-testiryhmässä ja testaillut Urtekramin ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Sain itselleni Urtekramin Aloe Vera -sarjan tuotteita, suihkugeeliä, käsisaippuaa niin pala-, kuin nestemäisenä versiona, roll-on deodorantin, käsivoiteen, vartalovoiteen sekä shampoon ja hoitoaineen.

Tässä ajassa on ihan kivasti saanut tatsia siitä millaisia nuo oikeasti ovat, ja osaan jo jonkinlaisen mielipiteen näistä muodostaa.

20150406_142914_resized
Nestemäinen käsisaippua ja suihkugeeli olivat mielestäni täysin samanlaisia tuotteita enkä huomannut näissä eroa. Näidenkin piti tuoksua appelsiinille mutten huomannut oikeastaan minkäänlaista tuoksua, eli se oli todella mieto. Palasaippua sen sijaan oli muuten ihana yllätys, sillä normaalisti en palasaippuoita käytä. Tämä ei kuitenkaan kuivattanut ihoa lainkaan ja sillä oli tosi mukava saippuoida kädet käsienpesun yhteydessä. Yleensäkin vaikkei nämä pesevät tuotteet olleet erityisesti mieleeni, olivat ne oikeastikin kosteuttavia. Näiden käytön jälkeen iho tuntui todella hyvältä sen lisäksi että tuli puhdasta.

20150406_142955_resized

Urtekram Aloe Vera shampoo ja hoitoaine olivat mielestäni myös todella mietoja ja tuoksuttomia, vaikka näissäkin piti olla se ihana auringon polttaman appelsiinin tuoksu. Itse en haistanut juuri mitään ja pesuaineet olivat aika neutraaleja. Normaaleille hiuksille nämä ovat varmasti hyviä tuotteita, etenkin sellaiselle kuka ei halua mitään kovin voimakasta tuoksua shampooseen ja hoitoaineeseen. Itselleni pesuteho oli riittävä sillä pesen vain päänahan ja päällishiukset, mutta hoitoaineen hoitavuus ei ollut riittävä voimakkaampaa kosteutusta vaativalle luonnonkiharalle ja karhealle latvalleni.

Mutta sitten… mun lempituotteet! Urtekram Aloe Vera käsivoide, vartalovoide ja kristallideodorantti. Nämä olivat todella hyviä tuotteita ja pitivät lupauksensa. Ne tuoksuivat sille mitä luvattiin, ihanalle raikkaalle sitruksiselle appelsiinille mutta eivät liian hyökkäävästi.

20150406_143137_resized
Mainostekstin mukaan ”Urtekram Aloe Vera Käsivoide antaa käsillesi uuden elämän.” ja kyllä vaan, käsivoidetta tuli käytettyä ihan kiitettävästi ja pidin siitä kovasti. Nyt alkaa olemaan kuivat kynsinauhatkin paremmassa kunnossa joten tuote on toimiva.

Keskiverrosti kainaloista hikoilevana ihmisenä yllätyin kristallideodorantin tehoon, ja se toimi todella hyvin. Ei itselläni päästänyt hienhajua läpi lainkaan ja vaikken roll-oneja käytä normaalisti ollenkaan, tykästyin tähän. Kristallideodorantin lupauksen mukaan se ehkäisee bakteerien ja hajujen syntymistä mineraalisuolan avulla, ja omalla kohdallani tämä toteutui juuri niin kuin pitikin.

20150406_143105_resized

Urtekram Aloe Vera vartalovoide  oli tosi kiva. Tässä tuotteessa on selkeästi paras tuoksu koska mä pidän tuoksuista. Vartalovoide on ihanan raikas ja tuoksuu voimakkaimmin niille auringon kypsyttämille appelsiineille, eikä tuoksua tarvitse etsiä. Tästä jäi iho ihanan raikkaaksi ja pehmeäksi!

Omat fiilikseni ovat tämän testaamisen jälkeen hyvät. Jatkossa voisin käyttää kristallideodoranttia, vartalovoidetta ja käsivoidetta, ja ehkä myös tuota palasaippuaa ja nestemäistä käsisaippuaa. Sen sijaan suihkugeeli ja shampoo hoitoaineineen eivät olleet ihan mun mieluisia tuotteita, mutta uskon että monelle muulle ne ovat just ei melkeen, tai vähintäänkin aivan passeleita valintoja.

Ootteko te käyttäneet luomukosmetiikkaa minkä verran? Itselleni tämä alue on ihan uusi ja tässä oli ensimmäiset luomutestailuni.

6 kommenttia

 1. Emmah kirjoitti:

  Itse käytän sekaisin luomukosmetiikkaa ja tavallista, mut enenevässä määrin luomua, koska etenkin kosteuttavat tuotteet omasta mielestäni peittoaa ”tavalliset”. Toi Urtekramin Aloe Vera vartalovoide on munkin suosikki – hyvä tuoksu, imeytyy hyvin, kosteuttaa ja pehmentää ja vielä passeli hinta marketissa!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Itselle kanssa juuri toi voide oli ihana. Tosi hyvä tuoksu, semmonen raikas ja muutenkin tosi freesi! Voi kyllä rehellisesti kehua :) Ja joo, ei kauhean pahan hintaisiakaan.

 2. veera kirjoitti:

  Oi kiva kun kerroit tosta dödöstä, olen suunnitellut pitkään kokeilevani, mutta hinnan takia jäänyt hyllylle. Nyt voinki testata kun on vähän tietoa tehosta:)

 3. Outi Karita kirjoitti:

  Tuo dödö kiinnostaa kyllä, mä kun tarviin oikeasti hyvän dödön…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *