Hae
Queen of Eve

Millainen on köyhän joulu?

Lauantaina istuessani vanhemmillani kivasti katetun pöydän ääressä nauttimassa herkullista ruokaa nousi mieleeni se, ettei lähestyvä joulu tule olemaan yhtä rauhallinen ja onnellinen kaikille. Vaikka mulle joulu onkin aina ollut vuoden paras juhla ja lapsuudestani asti joulumuistot ovat niitä parhaimpia, niin tiedän ettei kaikilla ole näin.

Köyhän joulu ilman lahjoja – vai ilman ruokaakin?

Uutisoinnista päätellen joululalahjat eivät todellakaan ole se suurin murhe kaikilla, vaan se voi olla ihan se saako joulupyhien aikaan ruokittua perhettä kunnolla kun koulut ovat kiinni. Näin ollen lapsilta uupuu ne muualla kuin kotona saadut ateriat joiden varaan yllättävän monen köyhän arkiruokailu nojaa. Joillain ihmisillä rahat ovat niin tiukassa, että kyse voi olla ihan yksittäisistä aterioista. Miten siis loihdit siihen vielä maistuvia jouluherkkuja ja sen päälle lahjoja? Monella ei ole siihen mahdollisuutta.

Köyhän joulu voi olla myös turvaton

Vaikka moni sinisilmäisesti ehkä ajattelee, että köyhän ongelma on vain raha, niin usein ongelmia on paljon muillakin elämän osa-alueilla. Ei tietysti kaikilla, mutta monet ongelmat usein yhdistyvät ja kasaantuvat isommaksi kokonaisuudeksi. Onnellisia ovat ne vähävaraiset joiden ainoa huoli on rahattomuus, mutta harvoin se on niin. Monilla vyyhdissä vaikuttaa myös mielenterveysongelmat, päihdeongelmat, perheväkivalta ym. Lahjat ja ruokakaan eivät ole se suurin ongelma siinä vaiheessa jos lapset joutuvat elämään turvattomassa ympäristössä tai perheessä joku terrorisoi niin, että suunta aatto-iltana on hankeen pakoon.

Mä usein murehdin tällaisia asioita ja siksi lahjoitankin säännöllisesti mm. Helsinki Missiolle ja Suomen Pelastakaa Lapset Ry:lle. Nähdessäni erilaisia keräyksiä otan osaa myös niihin ja näin joulun alla Pelastusarmeijan patoja on monissa paikoissa. Jos et vielä ole ottanut osaa mihinkään joulukeräykseen tai esim. Joulupuuhun ostamalla lahjan lapselle, niin myös netissä voi auttaa lahjoittamalla pienen summan.

Helsinki Missio
Pelastakaa Lapset – joulukeräys

 

Kannattaa lukea myös edellinen kirjoitukseni VÄLTÄ JOULUN LAHJASTRESSI

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *