Hae
Queen of Eve

Huono ilmapiiri FitFashionin blogiportaalissa?

Huono ilmapiiri FitFashionin blogiportaalissa?

Lähtiessäni Suomesta mä jätin taakseni stressin ja arjen murheet, sekä kylmän, kolean ja harmaan sään. Olen ollut täällä ihanassa lämmössä ja auringossa, rentoutuen ja positiivista energiaa imien. Eilen vietettiin ensimmäinen kunnon biitsipäivä, tai puolikas sellainen kun olimme nelisen tuntia rannalla. Mä aloin lukemaan Laurent Gounellen Matka yli onnen esteiden kirjaa ja mulla on mukana myös yksi toinen henkisen hyvinvoinnin kirja, sellainen vapaudu stressistä opus. Nämä onkin tarkoitus täällä kahlailla läpi ja päästä hyvään moodiin ja hoitaa itseään henkisesti.

Vaikka mä itse lähdin Suomesta ja arkisista kuvioista pois, seuraa aika moni juttu mua tänne Espanjaan internetin välityksellä. Tämä mun kuukauden matkani ei ole pelkkää lomailua vaan teen töitä täältä käsin melkein samalla tavalla kuin kotoakin (hieman rennommalla otteella kylläkin) ja seuraan sitä mukaa myös mitä täällä blogiskenessä tapahtuu. Eilen Pauliina Olivia Health’s Kitchen blogista ilmoitti hyvin yllättäen lopettavansa ja kertoi useita erilaisia syitä perusteena lähtöönsä, yksi niistä oli huono ilmapiiri FitFashionin blogiportaalissa ja se, että hänen näkemyksensä mukaan jotkut hyvin erilaiset bloggaajat dominoi portaalin yleisilmettä.

Onko FitFashionilla huono ilmapiiri?

Mä itse olen tykännyt Pauliinasta ja lukenut aina suurella mielenkiinnolla hänen blogiaan joten onkin todella harmillista kuulla, että tilanne on mikä on ja tämä portaali ja sen jotkut bloggaajat ovat osasyitä blogin loppumiselle ainakin FitFashionin puolella. Jokaisella on oikeus omiin tunteisiinsa ja kyllähän se aina kolahtaa jos yksi porukasta kokee jonkinlaista vääryyttä tai tunnetta kiusaamisesta ja syrjinnästä. Vaikkei siihen olisi itse sotkeutunut sen kummemmin niin sitä kuitenkin miettii, että olisiko voinut tehdä jotain toisin. Olisiko näitä asioita voinut mitenkään puhua ja selvittää hyvässä hengessä, vai onko tämä tilanne sellainen, että sen on ollut pakko eskaloitua tähän pisteeseen?

Mietin myös, voiko koskaan edes olla niin hyvää tilannetta, että kaikki olisivat samaa mieltä asioista? Onnistuuko sellainen unelmien työyhteisö missä kaikilla on kivaa ja kaikki on aina samaa mieltä asioista eikä kenelläkään koskaan ole mitään nokan kopauttamista mihinkään asiaan? Varmaan mahdoton ajatus, mutta olisihan se hieno kuvitella tuollainen harmoninen ympäristö.

Jos me kaikki muut koetaan, että meillä on tosi hyvä ilmapiiri FitFashionilla niin onko se sittenkään, jos yksi on eri mieltä?

Itse olen näiden vuosien aikana kokenut, että meillä täällä Fitfashionin blogiportaalissa on todella hyvä yhteishenki. Mä olen aina tullut hyvin toimeen blogikollegoiden kanssa vaikkei kaikista asioista aina ollakkaan samaa mieltä ja saatamme olla tyylillisesti täysin erilaisia. Joskus joidenkin kirjoituksille saatan pyöritellä silmiäni ja olla ihan eri mieltä, muttei se muuta tilannetta. Blogikollegoiden kanssa jutellessa ja yhteyttä pitäessä (mitä teemme aktiivisesti lähes päivittäin isolla porukalla) tunne vain korostuu, puhumattakaan siitä kun ollaan livenä tekemissä.

Omaa aktiivisuutta se on kuitenkin vaatinut ja sitä, että haluaa puhaltaa yhteen hiileen. Itse olen joskus hieman erakkoluonne ja siksi olenkin viimeisen vuoden aikana pakottanut itseäni erilaisiin blogitapahtumiin, miitteihin, pr-päiville ym jotta voin verkostoitua ja bondata kollegoiden kanssa. Bloggaaminen on hyvin yksinäistä työtä, mutta ei pidä unohtaa joukon voimaa ja sitä kuinka tärkeä on luoda kontakteja. Ja tietty, onhan se kiva kun on hyvissä väleissä ihmisten kanssa, ihan muutenkin. Itseäni tämä oma aktiivisuus ja aloitteellisuus on auttanut tosi paljon. Yritän rohkeasti puhua asioista kollegoiden kanssa ja antaa suoraa palautetta. Tähän mennessä se on toiminut oikein hyvin.

Jos yksikin on eri mieltä, sitä ei voi viitata kintaalla

Vaikken itse koe että meillä olisi huono ilmapiiri FitFashionin blogiportaalissa ja bloggaajakollegani nyökyttelisivät yhdessä kuorossa kanssani, että ei ole ei, hyvin meillä menee, niin silti jotain vikaahan jossain on jos edes yksikin on eriävää mieltä. Toki täytyy muistaa se, että mahdolliset henkilökohtaiset erimielisyydet voivat myös peilata paljon niitä tuntemuksia ja sitä kautta voi syntyä kokemus, että kyse olisi ihan yleisestä ilmapiiristä. Nämä on vaikeita asioita.

Mä koen pelkästään positiiviseksi sen, että ollaan erilaisia. On hienoa ettei me olla samasta puusta veistettyjä ja itse koen, että täällä FitFashion blogiportaalissa on tilaa monenlaisille bloggaajille, koska niinhän meillä on myös monenlaisia lukijoita ja hyvä niin. Jokaiselle jotakin!

Mutta tässä tullaan taas siihen, että nää on tosiaan mun kokemuksia asiasta. Mä koen näin ja tunnen tällä tavalla, mutta en voi vaikuttaa siihen miten joku toinen kokee ja tuntee asiat. Pieni peiliin katsominen lienee kuitenkin paikoillaan ihan jokaisella, vaikkapa vain siitä syystä että tällaiset vältettäisi jatkossa. Täydellisiä ei olla kukaan ja virheitä tehdän kaikki, mutta aina sitä toivoisi, että jokaiselle jäisi hyvät fiilikset. Pauliinalle toivon kaikkea hyvää jatkoon!

Jos haluat seurata matkaani ja meininkiä niin pysy kuulolla blogissa ja siirry virtuaalisesti Espanjaan mun Instagram Storyissä. Eli laitappa queenofeve seurantaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

12 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Mä taas ymmärrän tosi hyvin, mistä Pauliina kirjoittaa. Täällä on muutama pyhimys, jonka mielestä on ok arvostella kaikkia muita ihmisryhmiä julkisesti. Juuri oli pari postausta siitä, että pitäiskö näyttää tissejä ja olla jonkun runkkumatskua että sais lisää seuraajia VAI pitäiskö olla omien, äärettömän korkeiden arvojen mukainen ja jättää heruttelu muille epävarmoille ei-äiti-ihmisille.

  Kyllä se nyky-yhteiskunnassa on outoa, että naiset itse leimaa toisia naisia tyrkkyhuoriksi jos insta ei ole täynnä jotain poolopaitakuvia, ettei vaan vilahda paljasta pintaa. Joku ihminen kokee olevansa muita niin paljon ylempänä, että juuri hänellä on oikeus määritellä sen tyrkkyhuoran ja aidon, oikean ihmisen ero. Mun mielestä on upeaa ja rohkeaa että Pauliina on thick fit ja laittaa itsestään realistisia, vähäpukeisia kuvia, jotta ihmiset näkee että kaikki kropat on ihan ok ja jos itsestä tuntuu siltä että sitä kroppaa haluaa esitellä, se on sallittu ihan kaiken kokoisille. Monesti ihmiset ovat ihan fiiliksissä kun vaikka joku +30kg ylipainoinen pistää nakukuvan julkiseksi, mutta se sama on ”kielletty” normaalipainoiselta nuorelta naiselta, koska se on tyrkkyilyä ja ainoastaan seuraajien keräämistä (jotka vieläpä ovat arvottomia, säälittäviä keski-ikäisiä miehiä kuola poskella vetämässä hanskaan niille kuville – ei ”oikeita ja arvokkaita” seuraajia). Samoin raskauden jälkeen on ihan ok esitellä kroppaa joka kulmasta, mutta lapsettomalta se on taas vaan huomiohuoraamista. Näin tuntuu osa ajattelevan täälläkin ja se on ihan perseestä. Aina kun naiset lyttää toisiaan, se on ihan perseestä.

  Mä haen inspiraatiota lihavista, hoikista, fitnessmalleista ja thick fiteistä. Äideistä, lapsettomista, nuorista ja vanhemmista. Tummista ja vaaleista, itsevarmoista naisista. Sellaisista en hae, jotka arvostelevat jatkuvasti muiden tekemistä ja katsovat alaspäin muiden elämää ja valintoja. Mun mielestä on ok esitellä raskauden ja synnytyksen jälkeistä kroppaa, mut ihan yhtä jees on esitellä äärimmilleen timmissä kunnossa olevaa fitnesskroppaa. Molemmat on jees, eikä kumpikaan ole toista ylempänä.

  Jos joku saa kuviensa alle asiattomia kommentteja, on se vika siinä kommentin lähettäjässä. Se vika on siinä, että se kommentoija ei tajua missä raja kulkee. Ei meidän naisten kuulu ajatella että minkälaisia kuvia viitsii laittaa ettei ällöttävät pervot ukot kommentoi, vaan se kuva on niissä pervoissa ukoissa ja niiden typerässä ulosannissa. Tämän kun oppisi ne korkeat arvot omaavat äiti-ihmisetkin, niin maailma olisi taas vähän parempi paikka ihan jokaiselle!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mun mielestä jokainen tehköön omaa juttuaan ja omalla tyylillään, mua ei häiritse enkä moralisoi ketään vaikka hyppisi alasti. Mulla on nyt tunne, että moniakaan asioita (puolin ja toisin) ei ole tarkoitettu ihan niin kärkkäiksi kuin ne on käsitetty. Niin tai näin niin tunteita kuumentavia tilanteitahan nämä mitä ilmeisemmin on.

   Mä varmaan luen muiden blogikirjoituksia vähän silleen rivi sieltå, rivi täältä enkä ihan kaikkea tulkitse suoraan sana sanasta ja esim. En koe että kaikki ylipainosta puhuminen olisi just mun dissaamista. Yritän jonkun verran suodattaa myös erilaisia mielipiteitä tai muuten saisin olla koko ajan palko nokassa.

 2. Mirja kirjoitti:

  HEI! Komppaan edellistä komentojaa! Pauliina kirjoitti asiaa!!!! HYVÄ että hän aloitti keskustelun koko BLOGIYHTEISÖN tarpeellisuudeesta! Kiitos Pauliina!!! Esinnäkin tämä on FITFASHION-blogi; miksi ihmeessä tänne ylipäätään kirjoitetaan jotain VAUVA, KOIRANPENTU ja 7 KUVAA OLOHUONEESTA SAMASTA KUVAKULMASTA- juttuja???? FITFASHIONIN YLLPITÄJÄT HUOM!!! LUKEKAA TÄMÄ!!! Jos henkilö tulee Fitfashionin sivuille, hyvin todennäköisesti hän haluaa lukea treeniin liittyviä asioita, kuten niminkin antaa odottaa: siirtyköön sitten VAUVA-asioista kirjoittavat vaikka suoraan kommentaattoreiksi Vauva.fi- sivustolle. Tänne he eivät siis kuulu!!! Ja kaiken kauhuksi HE näköjään dominoivat täällä!!!! Nyt sanon kuin nuoriso: HEI HALOOOO!!! Karsikaa bloggarit!!! Itseasiassa ”Queen of everything” ei kuulu Fitfashioniin; Ei mitään Fitiä eikä Fashionia! Sisältö täyttä diibadaabaa. Tämä blogi kuuluu muualle! Niin ja kirjoitan ylpeästi anonyyminä edustaen MONIA samaa mieltä olevia.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei Mirja, kiitos tästä palautteestasi, harmi vain että näiltä sinun hölinöiltä katoaa kyllä kaikki uskottavuus kun käyt tuolla JohanOnFitness ja OutiKaritankin blogeissa möykkäämässä. Sinun jos kenen kirjoitukset on tällä hetkellä ihan diipadaapaa enkä ymmärrä vihamielistä ja epäasiallista kommentointiasi alkuunkaan. Koska kuitenkin kerroit että puhut monen suulla niin pidän tässä ihan ilmaiseksi pienen opetustuokion, joten nyt tarkkana: FitFashion on monipuolinen blogiyhteisö ja meidän aihealueet on eritelty etusivulle yläpalkkiin. FitFashionin aihealueet ovat RUOKA / TREENI / HYVINVOINTI / PERHE JA SUHTEET / KAUNEUS JA TYYLI ja meillä on bloggaajia jokaiseen kategoriaan. Jotkut kirjoittaa vain yhden tai kahden aiheen parissa, osa meistä (esim. allekirjoittanut) monipuolisesti lifestyleä. Minun blogini sisältö on hyvinvointi, perhe ja suhteet, kauneus ja tyyli jonka lisäksi kirjoitan myös ajankohtaisista asioista, matkustelusta ym. Mun kontribuutio fit-aiheelle on juurikin kokonaisvaltaista niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointia koskevat kirjoitukset sekä muu terveyteen ja liikuntaan liittyvä pohdinta, mutta se on vain 1/10 sisällöstä. Me bloggaajat ja portaalin johtohahmot kyllä tiedämme tasan tarkkaan mitkä aiheet ovat luetuimpia ja mitkä toimivat kenenkin blogeissa, joten hakuammuntana emme kirjoittele. Jos sinua tai jotain muuta ei joku vauva-aihe tai minun blogini sisältö kiinnosta niin älkää lukeko. Voin vakuuttaa että kymmeniätuhansia muita kiinnostaa, ja sen mukaan täällä kukin bloggaa ja aiheensa valitsee: oman lukijakuntansa mukaan.

 3. 1sbe kirjoitti:

  Tiiäks en oo varmaan koskaan kommentoinu. Tällä tekstillä ja tuolla yllä olevalla kommenttiboksin vastauksellasi sait mut tekeen sen.

  Aina välillä oon lukenu näitä sun juttuja, satunnaisesti täällä FitFashionilla käydessä. En oo kans kaikesta samaa mieltä aina (ketkäpä kaks ihmistä oiskaan) mutta pääosin nautin kyllä sun tekstien lukemisesta. En tiedä nyt oikein miks tätä ees alotin kirjottaa mut varmaan halusin vaan sanoa kaikista niistä teksteistä Kiitos. Kiitos laadukkaasta blogisisällöstä ja on upea rohkea askel tehdä tätä työksensä, ja toivon sulle vilpittömästi mahtavaa menestystä!!! Arvostan työtäsi.

  Nauti lämmöstä!!

 4. H kirjoitti:

  Mun mielestä provosoivan mielipidetekstin kirjoittaminen ei ole kenenkään kiusaamista, ellei tekstissä viitata kyseiseen henkilöön. Jokainen tietää, että provoklikkitekstejä kirjoitetaan osittain rahan takia. Itse oon lukenut tätä portaalia vuosia eikä täällä koskaan ole kukaan näin lukijan näkökulmasta mitään dominoinut. Jokainen kirjoittaa siitä mistä haluaa ja jokainen lukija lukee vain haluamansa tekstit.

  Esim tuo teksti nuorista tytöistä laittamassa herutuskuvia someen niin sehän herättää vahvoja mielipiteitä joka suuntaan. Toisaalta jos joku henkilö kokee että kaikki ovat jokaisessa koulu- ja työyhteisössä häntä vastaan niin ehkä kannattaisi myös vähän katsoa peiliin ja miettiä omaa käytöstä. Lähinnä voiko aiemmat kiusaamiskokemukset saada kuvittelemaan kiusaamista ja kritiikkiä sielläkin, missä sitä ei ole. Tai voiko tiedostamattaan omalla käytöksellään ajaa itsensä samanlaisiin tilanteisiin.

  Täällä on useita kauniita ja muodokkaita vähäpukeisia kuvia julkaisevia bloggaajia, joilla ei tunnu olevan ongelmaa ”vihaajien” kanssa. Kyse ei aina ole kateudesta. Tietenkään en voi tietää onko jotain kummempaa sattunut ns.kulissien takana.

  Itse olen tykännyt todella paljon Pauliinasta ja hänen tavasta kirjoittaa, mutta tuo viimeisin blogiteksti valitettavasti muutti mielikuvaani negatiivisempaan suuntaan.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Niin siinä oot kyllä oikeessa, että joskus voi olla ihmisillä tuntosarvet liian herkillä ja oletetaan että kaikki on itselleen osoitettua ”if the shoe fits” niin sanotusti. Moni asia taustalla voi aina vaikuttaa, siitä ei pääse mihinkään.

 5. Oona kirjoitti:

  Hei Eve!
  Mun kommenttini ei liity sitten mitenkään sun postaukseen, mutta ajattelin, että teen tän kommentin helpoiten huomattavaksi jos lisään sen uusimman postauksen alle.

  Haluan kiittä sua sun ihanasta ja kivasta blogista! Oot mun lempibloggaajani kaikista, koska sun blogissas on todellista asiaa aina! Kirjoitat hyvin monesta erilaisesta aiheesta ja tänne on aina kiva tulla kurkkaamaan mitä oot postaillut. Olet ihanan aidon ja rehellisen oloinen ihminen, juuri sellainen mitä arvostan eniten! Olisit tosi hyvä roolimalli monelle muullekin kun mulle itselleni (:

  Toivottavasti saadaan seurata sun blogia vielä piiiiiitkäääään!

  Kiitos sulle <3

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ihan uskomattoman kiva saada tällainen palaute. Kiitos tosi paljon, sait mut iloiselle mielelle ja hymyilemään. Hienoa jos saan tällä blogilla ihmisille kivaa mieltä, vertaistukea tai jotain annettua :)

 6. Sussu kirjoitti:

  Moi!
  Oon aina tykännyt sun blogista, vaikka harvoin kommentoin! Sun kirjoitukset on selkeästi aina mietitty monelta kantilta, etkä vaikuta kirjoittavan ikinä liian tunteet päällä, jolloin tekstitkään eivät tule liian kärkkääksi. Vaikutat just sellaselta, kenen kanssa henkilökemiat kohtais varmaan tosielämässäkin! Ja sulla on todellakin paikkasi tässä yhteisössä, monilta on tainnut mennä ohi, että tässäkin portaalissa on monia blogikategorioita, ei vain fitness.

  Itse tekstiin liittyen, jos jotain huonoa ilmapiiriä on ollut, ei se kyllä ole välittynyt lukijoille asti. Toki joskus blogaajat saattavat kirjoittaa samasta asiasta hyvinkin eriävät mielipidekirjoitukset, mutta en näe sitä huonona ilmapiirinä tai v*ttuiluna toiselle blogaajalle. Voi olla, että pauliina-casessa taustalla on jotain draamaa ja kiusaamista, mistä me lukijat emme tiedä mitään. Mutta enempää tietämättä Pauliinan teksti oli kyllä silmissäni oli aika erikoinen. Olen aina pitänyt hänen teksteistään, mutta tämän tekstin näin kyllä täysin uhriutumisena. En käsitä, miten hän on ottanut tuosta monnan ja umpun tissivakojutusta itseensä ja lukenut tekstin niin, että he äiti-ihmisinä ovat jotenkin parempia. Kyllä melkosilla uhriutumislaseilla on saanut tekstin lukea (ellei tosiaan kulisseissa ole tapahtunut jotain mistä emme tiedä). Itse ainakin näin tekstissä enenmän itseironiaa, monna ei haluaisi tisseillä lisää lukijoita, mutta tadaa, kolme katsotuinta kuvaa sisältävät tissivakoa. Lisäksi hän puhui omista arvoistaan. Tarkoittaako se, että kaikkien muiden arvot ovat huonoja? Eikö oman blogin idea ole tuoda esille omia ideoitaan ja ajatuksia? ? pitäisikö minunkin korvikeäitinä uhriutua outin imetyspostauksista. Tai ylipainoisena ihmisenä ylipainoa koskevista postauksista. Ei mielestäni, ne on kyseisten blogaajien omia mielipiteitä. Mutta nykyään porukka vetää kyllä herneen nenään mistä vaan.

  Ja mikä harmitti itseäni lukijana, on se, että blogaaja sanoo tekstissään, että näistä asioista pitäs keskustella enemmän, mutta tekstistä on kommentointi suljettu..helppo keskustella aiheesta ? mutta siispä keskustelen täällä sun tekstin alla ?✌

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos Sussu hyvin kattavasta kommentista, vastaan sulle näin osioissa :)

   – Kiva, että tykkäät mun blogista. Ilo kuulla! Sen verran täytyy kuitenkin sanoa, että mä olen ollut aika mustavalkoinen tyyppi ja olen ehkä edelleen, mutta oon yrittänyt tässä vuosien aikana hieman pehmentää tyyliäni ihan itsenikin vuoksi. Mä joskus ärsyynnyn ja kirjoittelen näppis sauhuten jotain mielipiteitäni, mutta oon yrittänyt lukea tekstin useasti läpi ja jos suinkin mahdollista, odottaa sen pahimman tunneryöpyn ohi ennen julkaisemista. Näin ei ole ihan kauhean monia tekstejä lähivuosina tullut kaduttua, mutta trust me, niitäkin on kun on oikein tunteissaan pannut tuulemaan :D

   – Huono ilmapiiri ei ollut välittynyt myöskään muulle porukalle, eli yllättyneitä varmaan tässä oli kaikki, mutta kuten itsekin totesin ja sinäkin sen tuossa sanoit: Se ei tarkoita etteikö se olisi totta. Huono ilmapiiri on varmasti aito kokemus ja siihen on oltava syynsä, mutta todennäköisesti sellaisia mitä ei koko kansalle sitten kerrota (ainakaan tässä vaiheessa). Moni asiahan voi olla myös osittain väärinkäsitystä tms, koska kuten kirjoitit niin meillä voi täällä olla useampikakin kirjoituksia samasta aiheesta eri mielipiteillä. Minä olen joskus esim. kirjoitellut Umpun kirjoituksiin ja kannanottoihin täysin päinvastaisia mielipiteenilmaisuja ja ihan kavereita ollaan siltikin :) Kaikkea mikä sopii itseensä tai on omien arvojen tai ajatusten vastaista ei kannata ottaa henkilökohtaisesti, muuten on aika raskasta tämä elo.

   – Avoin keskustelu olisi kaikista tärkeintä. Valitettavasti siihen ei taida olla enää mahdollisuutta ja tosiaan kommentointimahdollisuus estettynä keskustelu siirtyy lähinnä muille forumeille jne, ei suinkaan lopu. Omasta mielestäni tällaiset asiat kannattaisi käydä läpi ihan asianomaisten kesken tai vaikka isommalla porukalla jos siihen on syytä, mutta tällä kertaa meni nyt näin ja se oikeus jokaisella toki on. Eri asia on sitten se, miten ulkopuoliset tämän ottaa. Blogikommenttien ja nettikeskustelujen perusteella vastaanotto on ollut hyvin huono, ja tämän tyyppinen asioiden hoito aiheuttaa paljon lisäongelmia myös ihmisille jotka eivät näihin kuvioihin liity välttämättä millään tavalla. Se on harmillista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *