Hae
Queen of Eve

Näitä elokuvia ei olis kannattanut katsoa

Yleensi jengi aina suosittelee mitä elokuvia kannattaa katsoa, mutta mä ajattelin toimia nyt päinvastoin ja listata kaksi aivan uskomattoman huonoa ja raivostuttavaa elokuvaa joiden katsomista kadun. Paljon on tullut katsottua huonoja elokuvia, mutta koska nämä nyt sattuu olemaan samalta ohjaajalta ja suuren yleisön suosikkeja niin ajattelin kertoa eroavan näkemykseni. Käytän aika paljon erilaisia suoratoistopalveluja ja multa löytyy niin Netflix, Viaplay, HBONordic kuin Cmorekin. Sen lisäksi on kaiken maailman Yle Areenat ja Ruutu + käytössä. Tv-sarjoja ja elokuvia on siis aika paljon tarjolla kunhan vaan viitsii läppärin ja internetyhteyden avata.

Nämä kaksi esimerkkileffaa ovat vaan mun makuun niin uskomattoman karseita ja omituisen tylsiä ja sekopäisiä taidepläjäyksiä etten voi niitä sen takia sietää. Toki nämäkin ovat makuasioita eikä näistä leffoista pitäminen tee susta outoa, ehkä mä oonkin se outo? Eniveis, tässä kaksi huonoa leffaa sunnuntain kunniaksi. Masokistit tosin voi tykätä!

The Lobster

The Lobster on vuonna 2015 ensi-iltansa saanut dystopinen draamakomedia, jonka on ohjannut Giórgos Lánthimos. Elokuva kertoo yhteiskunnasta, jossa yksinolo on kielletty ja ihmisellä on 45 päivää aikaa löytää kumppani tai hänet muutetaan valitsemakseen eläimeksi. Pääosassa olevan Davidin (Colin Farrell) vaimo jättää hänet toisen likinäköisen miehen vuoksi. Koska yksineläminen ei ole sallittua, niin David ja hänen koiraksi muutettu veljensä siirretään hotelliin, jossa hänellä on 45 päivää aikaa löytää uusi kumppani. Jos kumppanin löytäminen ei onnistu tavoiteajassa, David haluaa että hänet muutetaan hummeriksi, sillä ne elävät yli 100-vuotiaaksi ja ovat siniverisiä. Jos tämä alku yksinään ei kuulosta tarpeeksi sekopäiseltä ja tykkäät taiteellisista leffoista joissa on kaikenlaista outoa haahuilua niin tämä voi olla sun juttu.

Mun mielestä tämä elokuva oli ihan täyttä sekoilua. Pääosin leffassa oltiin aika hiljakseen eikä hirveästi keskustelua saati tapahtumia ollut. Todella jumittava ja hidas. Outoja asioita, ilmeitä ja eleitä. Kaiken huipuksi jengiä tosiaan muutettiin joiksikin poneiksi ym. Aivan älytön ja surkuhupaisa elokuva. Kaduin koko ajan sen katsomista mutta jostain syystä katsoin sen kokonaan. Kai ihan vaan uteliaisuudesta että voiko leffa vielä siitä huonontua? Kyllä se voi. Huononi tasaisesti loppua kohti ja oli yhtä kidutusta. Ehkä en vaan ymmärrä tämän tyyppisiä leffoja.

The Killing of a Sacred Deer

The Lobsterin ystäviä hemmotellaan yhtä vinksahtaneella ja absurdilla maailmalla, mutta viedään vielä pidemmälle kauhun ja ahdistavuuden rajamaille. Ohjaajana on taas Yorgos Lanthimos joten olisi pitänyt tästä jo tajuta, että vaikka leffassa on Colin Farrel niin tämä ei vaan ole mun juttuni. Siis taas aivan uskomattoman kamala elokuva, mutta erilailla huono kuin The Lobster.

Tämä ei ollut tylsä, vaan aivan helvetin ahdistava ja raivostuttava. Olisi tehnyt mieli leffan aikana huutaa monta kertaa komentoja ja käskeä elokuvassa olevia henkilöitä toimimaan toisella tavalla. Siltä osin jos asiaa tarkastelee niin elokuvahan oli onnistunut. Se todellakin herätti mussa tunteita. Mutta joo, taas mentiin sillä liian taiteellisuuden ja sekoilun saralla. Ei mun juttu.

The Killing of a Sacred Deer keskittyy sydänkirurgi Steveniin ja hänen perheeseensä. Hänen vaimonsa on menestyvä silmälääkäri, heillä on kaksi lasta ja elämä hienostoalueen omakotitalossa on suoranaista yläluokkaista unelmaa. Steven hengailee hieman erikoislaatuisen 16-vuotiaan Martinin kanssa ostaen tälle muun muassa kalliita lahjoja. Isänsä menettänyt poika on löytänyt Stevenistä isähahmonsa. Kun Steven päättää esitellä Martinin perheelleen, alkaa hyytävä tapahtumien sarja. Martin tahtoo vastavuoroisesti esitellä Stevenin yksinäiselle äidilleen toivoen, että heistä kolmesta tulisi uusi perhe. Steven ei halua tätä, joten Martin uhkaa Stevenin perheelle tapahtuvan pahoja, yliluonnollisia asioita mikäli häntä ei totella. Pian Steven huomaa olevansa mahdottomien päätösten edessä.

Jo koko tämä aikuisen miehen ja pikkupojan hengailu oli niiiiiiin outoa ettei tosikaan, ja taas jälleen kerran ilmeet, eleet, käytös ym ihan käsittämätöntä. Mun oma moka kun alan edes katselemaan tällaisia elokuvia. Itseäni siis saan syyttää, haha.

Molemmat näistä elokuvista on suuren yleisön suosiossa ja suorastaan ylistettyjä, joten ehkä se vika tosiaan taitaa olla minussa. Ootteko te nähneet näitä ja jos ootte, tykkäättekö vai ette?

Psst! Tänään on Superviikon alennusten viimeinen päivä. Kannattaa käydä siis tsekkaamassa alet postauksesta Superviikko on täällä

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

10 kommenttia

 1. Gene kirjoitti:

  Mulla täsmälleen sama mielipide ko. leffoista, aivan hirveitä ja aivan turhia!

 2. Ninni kirjoitti:

  Oon nähny ton Lobsterin ja se oli niiiiiiin sysipaska!!! eli samaa mieltä sun kanssa.

 3. mt kirjoitti:

  Itse yleensä selvitän aika tarkkaan ennen kuin alan edes kattoo leffaa, että tulenhan tykkäämään siitä. Mikään ei nimittäin kyllä ota enemmän leffa-ihmistä päähän kuin se että istuu leffateatterissa ja miettii vaan, että pitäiskö lähteä kesken kaiken pois kun meinaa hajota pää siitä mitä joutuu isolta screeniltä kattelemaan. Olen alkanut toteuttamaan tätä etukäteen skannausta erityisesti Lost in Translationin jälkeen koska sen aikana meinasin tulla täysin hulluksi…:0)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mäkin kyllä yritän, mutta sitten myös uteliaisuudesta katselen joitain tiettyjä leffoja. Kotona katsoessa on se hyvä puoli että voi vaikka kelata :D Lost in Translationissa mulla oli myös ongelmia. Pidän sitä leffaa hyvin tylsänä enkä tajua hehkutusta.

 4. chandelierhome kirjoitti:

  Mä oon niin outolintu mut heti mielenkiintoni herätti nämä ja vieläpä molemmat ? eriasia tykkäänkö sitten loppupeleissä mut toi eka on pakko katsoa ainakin.

 5. Jenna kirjoitti:

  Haha. Nää on molemmat mulla katsonta listalla. Odottaa sellaista päivää et on vaan semmonen tunne et pitää kattua. :D
  Eri asia sitten tykkäänkö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *