Hae
Queen of Eve

Kauneus ei katso kokoa

bty*Adlinks

Sain joku aika sitten blogiini kommentin mitä en julkaissut. Kommentin ei ollut tarkoitus olla ilkeä, tai niin ainakin sen jättänyt henkilö sanoi, mutta jokin siinä särähti hieman korvaani ja päätin olla julkaisematta sitä kokonaisuudessaan. Loppuosa kommentista liittyi erääseen entiseen parisuhteeseen enkä halunnut kovin syvällisesti avata asioita joihin liittyy entisiä kumppaneitani, joten jätin sen sikseen.

Päätin kuitenkin vastata kommenttiin näin julkisesti, joten mennään kommentin pääsisältöön ja siihen että koenko epävarmuutta, onko minulla ulkonäköpaineita, miksi en ole käy bloggaajatapahtumissa?

Adtractionin ja Elloksen* bloggaajille järjestetyissä kesäjuhlissa sain kuvaavan emojin nimikylttiin!

Adtractionin ja Elloksen* bloggaajille järjestetyissä kesäjuhlissa sain kuvaavan emojin nimikylttiin!

Niin. No nyt mä itseasiassa osallistuin tälläiseen blogitapaamiseen jonka perään lukija kyseli. Olin keskiviikkona yhteistyökumppaneideni Adtractionin ja Elloksen* järjestämissä bloggaajien kesäjuhlissa, sillä tapahtuma oli sopivasti järjestetty työpäiväni ulkopuolella niin että mulla oli aikaa sinne osallistua (aina näin ei todellakaan ole ja en ole päätoiminen bloggaaja vaan käyn päivätöissä kirjoitustyön lisäksi). Tämä blogitapaaminen kiinnosti mua erityisesti siksi että Adtraction on mun tärkein kanava blogin suhteen ja  Ellos on suurin yhteistyökumppanini jonka kanssa olen tehnyt ja haluan jatkossakin tehdä paljon blogiyhteistyötä, olenhan ollut heidän uskollinen asiakkaansa jo parinkymmenen vuoden ajan, pitkälti ennen blogimaailmaakin.

Juhlat järjestettiin Kampin Sauna2 tiloissa ja paikalla oli kymmenkunta bloggaajaa eri saiteilta, Fitfashionin puolelta minun lisäkseni Jonna ja Minna. Oli kiva tutustua muihin bloggaajiin ja keskustella erilaisista asioista yhteistyökumppaneiden kanssa. Alunperin ajatuksena oli viipyä lyhyemmän aikaa paikan päällä, mutta hyvässä seurassa ilta vierähti aika pitkälle ja istuttiinkin siellä skumppalasit kauniissa kätösissämme tuntikausia koska juttua ja naurua riitti.

sdrdavsdrsdr
Noh, mennään nyt sitten siihen epävarmuus-aspektiin.

Vaikka mua pidetään hyvin itsevarmana persoonana ja itsekin mieluusti esittäydyn sellaisena, uskon että jokaisella ihmisellä on epävarmuuksia. En suinkaan ole aina ja kaikesta kaikkialla itsevarma, vaan enemmänkin tilanteissa jotka tiedän hallitsevani, missä olen hyvä. Olen rohkea ihminen ja voitan pelkoni suhteellisen helposti, mutta voin silti tuntea epävarmuutta tilanteissa ja paikoissa jotka eivät ole minulle luontaisia ympäristöjä, tai jotka jollain tavalla korostavat omia heikkouksiani,

Blogitapaamiset ja muut ryhmämiitit eivät oikein koskaan ole ollut juttuni, riippumatta siitä millaisessa kunnossa olen milloinkin ollut. Vaikka olen kaiken maailman tutkimusten mukaan ekstrovertti, niin kyllä mussa silti asuu jonkinlainen kotilo joka helposti vetäytyy omaan kuoreensa neljän seinän sisälle ja sosiaalistaa itseään vain netin välityksellä, omilla ehdoillaan. Olen kuitenkin huomannut tässä viimeisen vuoden aikana että se fyysinen kanssakäyminen ihmisten (ja eläinten) kanssa on myöskin tärkeää, ja olen laajentanut niin ystäväpiiriäni kuin sosiaalista verkostoani, ja lupaan kaivautua ulos siitä unesta missä esimerkiksi viimeisen vuoden olen viettänyt. Hello world, täältä tullaan!

davdavdav
Itselleni on toisinaan huonoina päivinä haastavaa hyväksyä oma ulkonäköni sellaisena kuin se juuri nyt on. Peilistä katsoo vieras ihminen, mä en ole sellainen. On päiviä jolloin välttelen kokovartalopeilejä, koska se näky heijastaa omaa saamattomuuttani, laiskuuttani ja nautinnonhaluisuuttani. Mulle on tärkeää olla terve ja olla edes lähellä normaalipainoa. Haluan voida hyvin. Se mitä olen sisimmässäni ei kuitenkaan valitettavasti juuri tällä hetkellä näy ulospäin, ja omat demonini ovat ahminnan ja vuosikausien jojolaihduttamisen paholaisia.

Practise what you preach on tärkeä ohje mitä mun pitäisi noudattaa. Puhun paljon siitä kuinka pitäisi hyväksyä itensä sellaisena kuin on ja arvostaa itseään, mutta sitten en aina kuitenkaan tee niin itse. Olen päättänyt lopettaa sen, sillä tällainen toiminta ei vie mua elämässä mitenkään eteenpäin eikä edesauta mun elämäntapamuutosta ja hyvinvoinnin sekä normaalipainon tavoittelua. Mun on oltava ns. out there, kaikesta huolimatta, ja siitäkin syystä mä olin nyt reippaasti blogitapahtumaan osallistumassa.

dav davdavdavdav

Ihanat kesäiset tarjoilut, ja nämä valkosuklaalla kuorrutetut mansikka-vaahtokarkkivartaat oli ihan huippuja!

Ihanat kesäiset tarjoilut, ja nämä valkosuklaalla kuorrutetut mansikka-vaahtokarkkivartaat oli ihan huippuja!

Vaikka haluan laihtua, niin mä haluan hyväksyä itseni myös nyt, näinä huonompina aikoina. Mä olen ollut hyvässä kunnossa ja kamalassa kunnossa lähes kahdessasadassa kilossa, joten tiedän miltä missäkin painossa ja olomuodossa tuntuu olla. Normaalipainon ja terveellisten elämäntapojen tavoittelua ei kuitenkaan auta itsesäälissä ja itseinhossa kieriskely, joten itse olen sitä mieltä että tietynlainen fat acceptance on hyvä juttu ja body shaming saisi loppua.

En todellakaan kannusta ketään lihomaan tai pysyttelemään tahallisesti ylipainoisena, vaan ennemminkin siihen ajatusmalliin että kaiken kokoiset ihmiset ovat ihmisiä ja heidät tulisi hyväksyä ennakkoluuloitta väriin, kokoon, taustoihin ym katsomatta, ja kaikki he voivat olla kauniita eikä ulkonäköön liittyvien paineiden takia pitäisi pilata elämäänsä vain siksi ettei istu kulloinkin muodissa olevaan figuuriin.

davsdr
Yksi syy miksi mä olen aina rakastanut Ellosta on se että Ellos rakastaa kaikenlaisia naisia. Kaikissa ikäluokissa, kaikissa kokoluokissa. Elloksen vaatevalikoimat ovat miesten ja lasten lisäksi suunnattu todella laajalla skaalalla naisille, aina koosta 34 kokoon 60. Pienet ja sirot, sekä isot ja suurenmoiset naiset saavat shopata, ja Elloksen omassa vaatevalikoimassa kokotaulukko menee samoissa vaatteissa kokoon 52 asti, jota monet eivät ole välttämättä tajunneetkaan.

Elloksella on monelaisia eri mallistoja ja merkkituotteita laidasta laitaan, ja vaatteiden lisäksi myös kodin ja kauneuden osastot joita itse hyödynnän aktiivisesti. Meillähän on kotona mm. olohuone maalattu Elloksen maalilla* (super-alennuksessa juuri nyt), Elloksen matto* (meillä isommassa koossa, alennuksessa enää tuo pienempi malli) ja jalkavalaisin* (ostin käyttäen alennuskoodia) olkkarissa, mun lakanoista ja muista makuuhuoneen tekstiileistä 80% mistäs muualtakaan kuin Ellokselta ja paljon myös kylpyhuoneen tekstiilejä ja muuta pientä sisustustavaraa aina Gant Home mallistosta Odd Mollyyn ja By Rydensiin.

davdavdav
Jojolaihdutukseen taipuvaiset voivat tietävät varmasti kokemuksesta että ulkonäkö voi vaihdella aikakausittain paljonkin, jopa useita kymmeniä kiloja: muiden ihmisten sanatonkin hämmästely näkyy kyllä läpi ja väsyttää. ”Taas se on lihonut”, ”No nyt se on onnistunut laihtumaan, saa nähdä kauanko menee ennenkuin retkahtaa”. Sen voi lukea ihmisten katseista tuijotuksesta: ylipaino ja laihdutus tuntuvat olevan kaikkien yhteisiä asioita ja yksilönrajat rikotaan usein ihan ääneenkin toisen vartaloon, painoon ja ulkonäköön puuttumalla, ja se lisää entisestään ulkonäköpaineita.

Vaikka on suotavaa pyrkiä laihduttamaan ihan terveydellisten seikkojen takia, on myös erittäin toivottavaa pystyä rakastamaan itseään ja hyväksymään itsensä kaiken kokoisena ja näköisenä. Uiminen, auringon ottaminen, kesästä nauttiminen, vaatteeseen X pukeutuminen ei saisi olla ulkonäöstä kiinni. Elämä vilisee ohi jos miettii vain että sitten kun olen laihtunut tiettyyn painoon voin tehdä näitä asioita. Tehkää ja eläkää nyt, ei sitten kun!

sale
Elloksella alkoi ihan mieletön kesäale jossa tuotteita jopa 50% alessa, ihan kaiken kokoisista vaatteista kodin-, ja kauneuden tavaroihin. Tsekkaa ale TÄÄLTÄ*

Normihintaisiin tuotteisiin tarjoan vielä lisäkoodin!

Koodilla 335403 saatte 30% alennusta tilauksesta! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 30.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin

summerellos
Edit: Tänä vuonna olen ollut Herkuttelun himo -ahmintakirjan julkaisutilaisuudessa, Ivana Helsinki Affe-kirjanjulkkareissa, Kummit Ry ja  Angry Birds leffan kutsuvierastilaisuudessa sekä Adtractionin ja Elloksen bloggaajajuhlissa joista jokaisesta olen kirjoitellut blogissa. Lista ei ole vielä pitkä mutta yritän aktivoitua entistä enemmän jatkossa ;)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. Jonna1983 kirjoitti:

  Olipas kiva tavata sut vihdoin ja viimein ihan livenä. Kiitos hauskasta seurasta! Mä okei täällä kuola valuen tsekkaillut Ellokselta niitä uikkareita ja tänään varmaan saan jo tilauksen tehtyä ;)

 2. Maikkis kirjoitti:

  Ihana kun oot just tollanen! Aurinkoista kesän jatkoa!

 3. Sanna kirjoitti:

  Olen seuraillut blogiasi jokusen vuoden ja joskus kommentoinutkin. Mielikuvani sinusta on muuttunut aikojen saatossa. Aluksi olit mielestäni ylimielinen ja itseensä täynnä oleva, mutta nyt se mielikuva on jo menneisyyttä. Nyt vaikutat mukavalta ihmiseltä. ☺

  Olen joskus tilannut Ellokselta paljonkin vaatteita, mutta viime vuosien aikana harvemmin.

 4. S kirjoitti:

  Joo tuttu tunne, ihmisten katseet pystyy lukemaan. Ja oon saanut ihan suoraa vittuilua siitä, että oonko raskaana, pelätään puolestani diabeteksen syntyä, jos syön terveellisesti niin sitä ihmetellään ja sitten jos syön jotain epäterveellistä niin sitäkin päivitellään. Katsotaan lihonutta keskikroppaa siihen malliin että ompas siihen kertynyt ja sanotaan, että sä kun käyt siellä salilla noin ahkerasti ja oot hoikka (ja en todellakaan ole hoikka, sen näen minä peilistä ja vaa’asta joka näyttää +20kg kiloa) ja otan tämänkin kommentin ihan vittuiluna, koska se ihminenkin näkee sen ihan hyvin, että ruoka on maistunut ja nimenomaan se ei kovinkaan terveellinen ja paino on täyttä ihraa eikä lihaksesta tietoakaan. Ja nämä kaikki kommentit sukulaisilta sekä työkavereilta.

  Nekin ihmiset, jotka eivät varsinaisesti sano minulle mitään, niin en halua olla heidän kanssaan tekemisissä, koska tiedän heidän ajatusmaailmansa; ”ylipainoiset on laiskoja, miten se voi olla niin vaikeaa syödä oikein, miten se on voinut lihoa ton näköseks” heidän suusta tulleita kommentteja. Miksi haluaisin nähdä sellaista ihmistä lihavimmillani, koska tiedän hänen tuomitsevan minut tietämättään tilanteestani sen syvemmin. Hän näkee vain kuoren, ei sitä paskaa oloa sisälläni miksi tähän on tultu. Ja vaikka olisi huolissaan toisesta, niin sen asian voi jättää ilmaisematta, yleensä se ihminen on jo tietoinen omasta tilastaan ja haluaa ehkä sitä muuttaakin, on jo saattanut yrittää tuhottomia kertoja. Voimavarat eivät aina vain riitä, jos henkinen jaksaminen on jossain syvässä kuopassa. Tämä kommentointi saattaa vain lisätä sitä ahdistusta ja epätoivoa. Samalla tavalla voi ihmetellä miksi on narkkareita tai alkoholisteja, heilläkin on ihan samalla tavalla ongelma siinä missä syömishäiriöisellä, aine vain on eri.

  Itse olen juuri siinä pisteessä, etten halua nähdä ketään koska en kestä sitä paskaa kommentointia mitä muiden suusta tulee. Ihmiset on niin ajattelemattomia, ei kenenkään ulkonäköä saisi arvostella tai kommentoida, oli se sitte tuttu tai turha julkkis. Ja oman terveyden kannalta haluan kyllä laihtua (taas kerran), koska tiedostan riskit mitä ylipaino aiheuttaa ja olohan on fyysisesti sekä henkisesti paska, mutta voimavaroja ei näytä vain olevan riittävästä. Uskon sen päivän koittavan toivottavasti pian. Mutta siihen mennessä muiden ihmisten kommentit ei todellakaan auta asiaa.

  Ja oon samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, enne susta sai vähän ylimielisen kuvan, mutta nykyään vaikutat tosi hyvältä tyypiltä! Kiitos, että oot avautunut näin kipeestä aiheesta omilla kasvoilla :) Ja kirjankin luin, se kannatti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *