Hae
Queen of Eve

Über-v*tutus vapun jälkeen

Über-v*tutus vapun jälkeen

Naama turvoksissa arkeen ankeaan ja karulla aloituksella. Aaaaaaaaaaiiiii jjjuuuuuumalavita kun ottaa hermoon! Vastustaa taas kaikki asiat niin maan perhanasti ja pinna on paukkunut eilisestä illasta lähtien ties mistä aiheesta, mutta tämän vapun jälkeisen arkipäivän kruunasi kyllä päätökseni kokeilla kovasti kehuttua überia.

Mä päätin siis kokeilla überia, kun sitä kaikki niin kovasti kehuu halvaksi ja helpoksi. Halpa ja helppo my ass sanon. Aivan karseeta kuraa ja ilmeisesti sittenkin myös laitonta? Tässä ei enää pysy perillä onko se laillista vai ei kun asiasta on uutisoitu useasti kumpaankin suuntaan, aina edelliset uutiset kumoten.

Kyllä oli todella sekava systeemi, apin ladattuani ja kyydin tilattuani en voinut olla täysin varma että sainko mä tilattua sitä vai en, enkä yhtään nähnyt kauanko sillä autolla kestää tulla hakemaan. Onneksi tein tilauksen ajoissa, sillä lopulta odotin kyytiä 25 hemmetin pitkää minuuttia aikamääreen vaihdellessa ruudulla ihan miten sattuu. Välillä se oli 10 minuuttia, sitten taas 11, sitten 3min, sitten 4. Ota nyt siitä selvää?

Miten meni noin niiku omasta mielestä?

Sitten kun se über vihdoin ja viimein tuli niin menin taakse istumaan mikä on mulle luonnollista, ja samalla tämä kuski alkoi meuhkaamaan et pitää istua eteen tai hän ei aja metriäkään ku on niin paljo poliiseja tms? Olin ihan wtf ja sanoin et #%¤&!?! nyt aja vauhdilla olen kohta tämän säädön takia myöhässä, mutta ei suostunut liikkumaan ennen kuin oikeesti kampesin sieltä takapenkiltä pois ja  vaihdoin eteen istumaan. Koko matkan peruutuksellakin ehti siinä uhkailla kun ihmettelin että mitä tässä oikein on meneillään ja tapahtumassa?

Kun lopulta saavuttiin perille mun neuvomana, oli matka loppujen lopuksi 2e kalliimpi kuin taksilla, että Sannin sanoin uudelleen: Mitähän v*ttua?

No, tulipahan maksettua oppirahat ja todettua että kyllä se suomalainen taksi vaan on paras ja luotettava.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

12 kommenttia

 1. Anna Niemi kirjoitti:

  Viimeinen lause ?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä olen aktiivinen taksin käyttäjä, ja tulen olemaan jatkossakin. Hairahdukseni überiin jää kyllä tähän, niin huono kuva on tuosta meiningistä.

   Sopii varmaan joillekin, mutta mulle ei koska haluan täsmällistä, nopeaa ja varmaa palvelua. En neuvoa kuskia, puhua englantia, olla rämässä autossa ja odotella sitä ikuisuuksia.

 2. aava kirjoitti:

  Siis mitä ihmettä, nyt ei kyllä kuulosta uberilta ollenkaan. :D Mä oon matkustanut uberilla aika monta kertaa ja koskaan mulla ei oo ajat heitelleet ja oon voinut katsoa reaaliaikaisesti missä kuski menee kunnes saapuu hakemaan mua. Lisäksi oon aina istunut takapenkillä ja matkustaminen on ollut paljon halvempaa kuin normaalilla taksilla. Eli nyt sulle on kyllä osunut joku ihan paska kuski, yhtä tähteä sille vaan.

  Tallinnassa varsinkin uberia tulee käytettyä tosi paljon ja siellähän hinnat on ihan naurettavan halpoja, usein oon päässyt minimimaksulla (olikohan se sen joku 4e per matka) ja kyyti on tullut muutaman minuutin sisällä tilauksesta. Tallinnassa ubereita nyt tietenkin on enempi kuin täällä.

  Laki uudistuu ja olikohan niin että jossain vaiheessa tänävuonna taksipalvelut vapautetaan eli käsittääkseni uberistakin tulee silloin laillista, korjatkaa joku jos oon väärässä. Eli kyllä, tällä hetkellä uberin toiminta suomesssa on laitonta. :)

  Tuli myös mieleen että oot varmaan sekoillut sen ubertilauksen kanssa, ite nimittäin tein ihan saman homman ekaa kertaa uberia käyttäessäni :D En ollut tajunnut pistää tilausta oikeesti päälle :<

  • Järki käteen. kirjoitti:

   Ala vapautuu kilpailulle ja kaikille alalle ryhtyville vaaditaan luvat. Tää tarkoittaaxsitä, että uudillekkin yrittäjille lankeaa kaikki yrittäjän velvoitteet, joka taas tarkoittaa sitä, että uberinkin hinnat nousee pauttiarallaa 40%, elleivät sitten jatka vanhaan tyyliin eri säännöillä, eli laittomasti. Aina, kun joku/jokin on selkeästi virallista halvempaa, on se todennäköisesti harmaata taloutta.

  • Veeti kirjoitti:

   Taksilain uudistuessa 1.7.2018 Uber on EDELLEEN LAITON! Silloinkin vaaditaan taksilupa, vaikka kiintiöistä luovutaan!

  • Lauri kirjoitti:

   01.07.2018 ei ole tänä vuonna, eikä Uberista tule suoraan laillista silloinkaan. Kuljettajat suorittavat silloinkin ammattiajoluvan ja autolle tarvitsee hommata liikennelupa, niiden määriä ei vaan enää rajoiteta niinkuin nykyisellään.

   Oletko oikeasti noin yksinkertainen, vai onko täytynyt ihan harjoitella?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Itseasiassa tämä mun überkokeilu lähti siitä käyntiin kun kaverien kanssa vappuna käytettiin überia kahdesti, tavallaan tää oli mun kolmas kerta, mutta eka kerta kun itse hommasin kyydin ja maksoin. Nuo vapun kyyditykset oli aikalailla samaa sekoilua mun mielestä, tai no ei se ensimmäinen, mutta toinen kyllä.

   Hakuaika vaihteli (kaverin puhelin), kesti aivan perhanan kauan (yli 20min silloinkin) ja kuski selitti jotain navigaattorinsa rikkoutumisesta. Ajoi vielä väärään paikkaan eikä tajunnut mistä piti tulla hakemaan. Todella ärsyttävää sekoilua oli jo silloin, mun hermot ei kestä yhtään tuollaista säätöä.

   Etupenkille komentavat kuulemma muitakin jos on yksin matkassa, FB-sivullani sain muiltakin überiä käyttäviltä tästä palautetta ja johtuu ihan siitä että pelkäävät poliiseja => takapenkillä istuva on selkeästi asiakas ja jos ovat jo seurannassa niin…

   Annoin kyllä palautetta etten ollut yhtään tyytyväinen, kuski kyllä pahoitteli siinä mutta silti. Mun mielestä ihan perseestä koko systeemi ainakin Suomessa. Oon tottunut että taksi tulee nopeasti (1-3min, max 5min keskustassa ja sekin on jo pitkä aika odottaa), ja mun ei tarvi neuvoa kuskia jne. Maksan mieluummin laadusta jatkossakin.

   Ulkomailla tuo ilmeisesti on ihan toimiva homma ja pelaa hyvin, joten varmaan siellä voin sitten sitä käyttää, ja sitä mulle tututkin on kehuneet että eri meininki kuin Suomessa.

 3. Mikke410 kirjoitti:

  Uber on laitonta Suomessa. Koska käytännössä kuskeilla ei ole taksilupaa eikä ammattiajolupaa. Ammattivakuutuksista puhumattakaan.
  Aava osaa varmaan kertoa miksi Uber on niin halpa? Minä voin auttaa:

  Uberin kuskit ovat lähes kaikki mamuja. Työttömiä sellaisia. Joten he saavat työttömyyskorvausta, asumistukea, erilaisia muita sosiaalitukia. Tämän vuoksi he eivät myöskään halua ilmoittaa tulojaan verottajalle, koska menettäisivät tuet.

  Eli käyttämällä uberiä tuet harmaata taloutta, mahdollistat sosiaalitukien väärinkäytön, ja sen lisäksi 20% kyydin hinnasta menee uberille, joka piilottaa voittonsa veroparatiisiin.
  Samalla se taksinkuljettaja istuu ilman kyytiä tolpalla, ja miettii miten ruokkii perheensä.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ton huomasin kyllä jo nyt, kolmesti kyydissä olleena ja kerran itse tilanneena: ovat erittäin huonosti suomea puhuvia maahanmuuttajia, ja kuulemma näin onkin suurin osa.

   Halvoilla hinnoilla on aina kääntöpuolensa, tosin minun kyytini ei ollut halpa vaan kaksi euroa taksia kalliimpi :D

 4. Diggy kirjoitti:

  Joo mä oon kyllä pitkään ihmetellyt miten jengi hehkuttaa sitä uberia ja innokkaasti käyttää, kun oon ymmärtänyt että se on laitonta kuitenkin. Että jotenkin ihmiset ei ymmärrä, että se on ihan yhtä väärin kuin vaikka varastaminen. Ja nyt vielä tuon edellisen avaavan kommentin jälkeen enemmän vaan vahvemmin sitä mieltä!

  Ite en astuis jalallanikaan moiseen. Ja ei se normitaksi nyt edes niin loputtoman kallis ole kyytiä vaille oleville, kun ottaa huomioon kuinka luxusta se on sillon kun oikeesti on tarve päästä jonnekin helposti ja nopeasti.

 5. Chrisis kirjoitti:

  Annoitko palautetta myös virallisesti tuon suoran palautteen lisäksi? Kuski tuskin vie tietoa eteenpäin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Annoin palautteen virallisesti applikaation kautta, kun tuli kysely kyydistä ym. Laitoin kyllä kaikki tiedoksi mikä matkassa mätti ja annoin huonot tähdet kuskille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *