Hae
Queen of Eve

Onnellisuus arjessa ja työssä, kuinka lisätä sitä?

heart-1809636_1280

”Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on.” — Demokritos

Kaikista mahdollisista vastoinkäymisistä ja arjen vaatimuksista huolimatta mulla on aina ollut yksi hieno ominaisuus: Onnellisuus. Taito olla stressaamatta liikaa ja huolehtimatta huomisesta. En elä täysin hetkessä vailla mitään huolenhäivää, mutta en myöskään keskity liikaa murehtimaan asioita jotka ovat jo tapahtuneet, tai joille en voi mitään. Olen positiivinen ihminen ja uskon vahvasti siihen että asiat kyllä järjestyy, tavalla tai toisella. Luotan siihen että kaikki menee hyvin, vaikka vaikeita aikoja olisikin.

Ja mitä sitten jos ei mene hyvin? Kun on tehnyt parhaansa on hyvin vähän asioita joihin voi täysin vaikuttaa. Minusta kannattaa keskittyä aina siihen mikä kaikki on hyvin ja mitkä asiat tekee onnelliseksi, eikä miettiä liikaa sitä mitä vielä kaipaisi lisää ja minkä asioiden tulisi olla paremmin.

Hammassärkyä poteva luulee, että kaikki tervehampaiset ovat onnellisia. Saman erehdyksen tekee köyhä rikasta ajatellessaan.— Bernard Shaw

Aika monelle onni on vain viikonloppuvapaita ja lomamatkoja, ja sitä aikaa kun ei tarvitse kohdata arkea. Tunnustan itse sortuvani samaan, mutta haluan panostaa jatkossa enemmän myös itse arjen onnellisuuteen.

heart-1809675_1280

Kun pohdin itse omaa onnellisuuttani ja keinoja lisätä tyytyväisyyttä omaan elämääni kaikista sen puutteista huolimatta, löysin hienoja vinkkejä jotka ajattelin jakaa teillekin. Kenties näillä tavoilla sitä saisi itsekin vielä enemmän onnen ja kiitollisuuden tunnetta ihan siihen omaan arkeen ja myöskin työpäiviin, jotka eivät ehkä perinteisesti ole ihmisen ”onnellisinta aikaa”.

Miten siis koostaa tavallinen työpäivä ja saada siitä arjen onnea?

Herätys

Venyttele kehosi oikein pitkäksi ja hengitä syvään. Rentoudu hetkeksi ja mieti viisi asiaa, joista olet kiitollinen tänään. Jää hetkeksi tunnelmoimaan jokaisen asian kohdalle ja tunne kiitollisuus koko kehossasi.

Aamiainen

Nauti hyvä ja maukas aamiainen tai aamujuoma, sellainen joka saa sinut hyvälle tuulelle. Panosta myös kattaukseen, valitse lempimukisi ja piristä pöytää värikkäillä lautasliinoilla. Anna samalla mieleesi nousta kolme hienoa asiaa tai hetkeä, jotka tänään tulevat tapahtumaan. Anna hyvän fiiliksen voimistua.

Työmatka

Siirrä huomiosi tietoisesti pois ruuhkan ja liikenteen noitumisesta sekä hiljaa hiipivästä kiireen tunteesta. Työmatkasi sujuu samalla vauhdilla riippumatta siitä, hermoiletko hampaitasi kiristellen vai otatko rennosti. Tee siis valinta nauttia hetkestä ja rauhasta autossasi istuen (tai bussissa istuen, pyöräillen, kävellen) ja kerää hyvää energiaa päivääsi. Kiinnitä huomiosi mukaviin yksityiskohtiin ympärilläsi ja anna suupieliesi kääntyä vaivihkaa ylöspäin.

Työpäivä

Anna ajatustesi levätä siinä, mitä olet milloinkin tekemässä. Ongelmien vatvomisen sijaan pyri siirtämään huomio ratkaisujen ideointiin. Ole reipas ja hymyile paljon, tervehdi työkavereitasi ja pidä hyvää fiilistä yllä – se kaikki palaa luoksesi vahvistaen omaa tunnetilaasi. Jos huomaat ajatuksiesi pyörivän ikävissä asioissa, mieti onko se oikeasti tarpeellista, vai olisiko sinun etusi ohjata ajatuksesi mukavampiin asioihin.

Lounas

Pidä lepotauko ja nauti energisoiva lounas. Ennen ruokailun aloitusta, hengitä syvään, rentoudu ja siirrä ajatuksesi tietoisesti lounastauolle. Jos sinulla on lounasseuraa, uppoudu täysillä keskusteluun ja ole läsnä. Kuvittele olevasi tutkimusmatkailija, joka tutustuu johonkin aivan uuteen ja ihmeelliseen. Tee näin riippumatta siitä kuinka tuttua seurasi on. Kysele ja kuuntele kuulumiset tarkasti. Innostu keskustelusta.

Palaverit ja ihmisten kohtaaminen

Asennoidu kaikissa kohtaamisissa yhteistyöhön ja ratkaisujen löytämiseen yhdessä. Anna egollesi ja kilpailunhalullesi lomapäivä. Kiinnitä huomio ihmisten hyviin puoliin ja siihen, mitä arvostat heissä. Kiitä, kannusta ja anna palautetta.

”Kitutunti”

Kitutunti on työpäivän viimeinen tunti, jolloin yleensä joko kiihdytät vauhtiasi hurjaan, paniikinomaiseen loppukiriin tai alat tylsistyneenä laskea sekunteja. Unohda kello ja uppoudu töihisi tietoisesti keskittyen. Rauhoita kiireinen mielesi tekemällä asia kerrallaan ja luota siihen että aika riittää kaikkeen olennaiseen. Jos sen sijaan tylsistyttää, virkistä mieltäsi antamalla luovuudelle siivet: mitä työssäsi tai työpisteessäsi voisi kehittää? Muistuta itseäsi, mikä tekee tästä työstä kuitenkin sen unelmatyösi. Anna mieleesi nousta asioita, joista olet työssäsi kiitollinen.

Työpäivän päätös

Tee lähtö työpaikaltasi tietoisesti. Ole tietoinen siitä, kuinka kävelet pois työpisteeltäsi ja jätät työasiasi ja -ajatuksesi taaksesi. Tiedosta kuinka suljet työpaikkasi oven ja kävelet pois. Ole tietoinen siitä, kuinka välimatka kasvaa ja ajatuksesi irrottautuvat työpäivästäsi. Nyt alkaa sinun vapaa-aikasi.

Ilta

Elä hetkessä ja kiinnitä huomiosi siihen, mitä olet tekemässä. Ole läsnä läheisillesi ja ihmisille, joiden kanssa vietät aikaa. Varaa jokin aika illasta omalle ajalle ja tee jotain sellaista, josta todella nautit täysillä ja joka saa energiatasosi nousemaan. Se on sinun hetkesi.

Nukkumaan

Ennen kuin nukahdat, anna mieleesi nousta päivän mukavat hetket ja asiat, joista olet kiitollinen. Pysähdy hetkeksi jokaisen mieleen nousevan asian kohdalle ja anna fiilisten vahvistua. Nukahda onnellisiin ajatuksiin.

Tämä kaikki voi kuulostaa ainakin negatiivisen ihmisen korviin varsin höpönlöpöltä, mutta itse aion ainakin kokeilla. Ei haittaisi yhtään saada lisää positiivisuutta myös itse arkeen ja työpäiviin, tässä siis ihan ilmaiset vinkit, ei maksa mitään testata ;)

Vinkkien lähde: Terve.fi
Kuvat: Ilmainen kuvapankki Pixabay

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *