Hae
Queen of Eve

Alpron uudet herkut – Hyvää vai pahaa?

20150315_141225_resized
*) Tuotteet saatu Alprolta

Sain tuossa jokunen aika sitten Alprolta heidän uutuus soijavalmisteita testiin ja oli tosi kiva kokeilla niitä. Pikatuomiona ilman sen kummempia perusteluja voisin todeta että kookosta olen säästellyt toisen purkillisen ihan viime tippaan koska se on niiiiiin herkkua, maustamaton menee ihan perinteisenä, ja manteli taas… noh, sanotaan että makuja on monia. Kenties tässä on kyse juurikin niistä makuasioista joista ei voi kiistellä, mutta mantelin kanssa emme päässeet paria lusikallista pidemmälle eikä meistä tullut kavereita.

20150315_141848_resizedMaustamaton, ei lisättyä sokeria. Yksinkertaista ja toimivaa!

Mutta palataanpa tarkemmin asiaan. Mantelista en jää jauhamaan koska se ei vaan ollut mun juttu, ja eihän sitä väkisin voi. Tämä ainakin on rehellistä palautetta ;) Maustamaton sen sijaan oli hyvää juuri siksi että se oli maustamatonta. Se sopii kaiken kanssa, kaiken sekaan, myös ruoanlaittoon oikein hyvin. Maustaa voi sitten omien mielitekojen mukaan. Kätevää sanon mä. Kätevää ja yksinkertaista. Simppeli maustamaton.

Mutta entäs tuo kookos! Siihen solmin ylimmän ystävyyden ja sanat ei riitä kuvailemaan! Ihana, kesäinen, raikas. Sitä kun syö ja lisää kiiviä, viinirypäleitä, banaania, mansikkaa, ananasta, you name it, niin siitä tulee tunne ihan kuin olisi jossain tropiikissa nautiskelemassa annostaan!

Mä oon siitä vähän hassu tyyppi että kookokselle maistuva suklaapatukka tai konvehti on musta ehkä kamalinta ikinä, mutta sitten taas kaikki kookoksen tuoksuiset aurinkorasvat ja after sunit on parasta mitä maa päällään kantaa. Ne tuo mulle mieleen meren lämpimät aallot, kuuman hiekan, palmunlehdet tuulessa, sen kiireettömyyden ja fiiliksen ettei stressistä ole tietoakaan. Suihkugeeleissä, vartalovoiteissa ja huulirasvoissa mä kesäiseen aikaan suosin aina välillä sitä kookosta, ja Alpro toi mulle mieleen just sen ihanan fiiliksen. Kesä, tuu jo!

20150315_141318_resized

Rakkauteni kookos.

Ehkä se on se että useissa tuotteissa kookosta on mun makuun liikaa. Mä tykkään sen tuoksusta mutta maku ei saa olla liian dominoiva. Alpro on kyllä tässä tuotteessa onnistunut ihan nappisuoritukseen, sillä kookos on hentona ja mietona makuna, ei kilometrien päähän tuoksuvana ja kaiken muun alleen peittävänä makuna.

20150315_141652_resized
Alpron kookos pysyy siis mun listalla jatkossakin, ja maustamaton pääsee mukaan silloin tällöin, pähkinämixin kanssa toimi loistavasti ja siten voisin kuvitella syöväni jatkossa.

Mutta manteli, sulle mä sanon hei hei enkä jää ikävöimään.

20150315_142212_resized
Ootteko te käyttäneet mitään noita Alpron soijatuotteita? Tykkäättekö tuosta mantelista mistä mä en? Saako mun suosikki kookos lisää kannatusta?

12 kommenttia

 1. jennikki kirjoitti:

  Noita kahta muuta en ole päässyt maistamaan, mutta se manteli…aivan kamalaa! Niin keinotekoinen mantelinmaku kuin olla ja voi. Vähän kuin jos mantelihajuvettä suuhunsa laittaisi, sama efekti :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kappas, en ole yksin mielipiteeni kanssa! Mä en tosiaan mantelista tykännyt, mut toisaalta mä en yleensäkään pidä mantelista, esim. laskiaispullassa mantelimassa… Hrrrr… oikein tulee kylmät väreet. Ja mantelin maku oli tossa tosi vahva. Mut sit taas varmaan ne ketkä erityisesti pitää voi tykätä, ja parin muun postauksesta päätellen se manteli oli jopa suosikki.

   Mä suosittelen kookosta. Ehdottomasti onnistunein kookoksen blendaus tollaseen soijavalmisteeseen. Mieto ja pehmee, ja hedelmien kanssa toimi loistavasti :)

 2. Jonna kirjoitti:

  Haha, mä taas tykkäsin mantelista! Se oli siitä jännää, että eka lusikallinen maistui aivan kauhealta mutta mitä enemmän söi niin sitä paremmalta maistui ja kas, sinne meni koko purkki….

 3. Tiiti T kirjoitti:

  Nam, nää on hyviä! Itsekin tykkään eniten kookoksesta, mutta mies osti kerran vahingossa mantelia ja tykkäsin kyllä siitäkin! :) Aika voimakkaasti mantelinen, mut hyvä.

 4. Laura kirjoitti:

  Oon ihan samalla linjalla noiden uutuusmakujen suhteen! :D Kookoksessa oli täydellistä juurikin se vivahde ja jogurtti oli ihan superherkullista. Kookos meneekin itsellä vain ”sivutuotteena” ja kaikki, missä se on päämakuna saa lähes yökkäämään. Alpro on tosiaankin onnistunut maustamisessa ja kielsin miestäkin koskemasta toiseen purkkiin. :’)

  Maustamattomista purkeista tein erilaisia kylmiä jogurttikastikkeita ja ne toimi kermaviilin korvikkeena ihan todella hyvin. :) Ja meni se paljaaltaankin ihan ok:sti myslin ja hedelmien kanssa.

  Manteli taas… Mantelimaito on ihanaa, mutta en edes keksi miten kuvailisin jogurttia? Joku likööri tulee mieleen, mutta jää kyllä kaupan hyllylle. Tästä mies sai syödäkin sen toisen purkin yksinään. :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei toi oli muuten hyvä vinkki, täytyykin tehdä maustamattomasta jotain tsatziki tyyppistä juttua vaikka lihan kanssa. Ja joo, karvasmantelilikööri… :D Kookos oli pehmeydessään täysi 10!

 5. beaut kirjoitti:

  Ostin kokeiluun ton mantelin makuisen, kun jostain blogista vinkkiä luin. Mieleeni tuli juurikin joku liköörikarkki tai vastaava, söin kyllä puolikkaan purkin mutta ei se mitään super hyvää ollut. Pitää maistaa tuota kookosta seuraavalla kerralla! :)

 6. MariA kirjoitti:

  Mä oon sisulla vetänyt kahvin kanssa maustamatonta mantelimaitoa, mutta en mä meinaa siihen tottua. Maku on yhtä kitkerää kuin itse kahvikin. Tuota jugua en uskalla edes kokeilla! Kookosjugua vois kokeilla, jos löytyisi kaveri vaikka niille kauan kaivatuille muroille. Niitä kun ei mielellään vetele ilman maitotuotteita :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Onneksi en juo ees kahvia, mutta jos joisin niin enpä tiedä olisiko se mantelimaito kauhean hyvä yhdistelmä? Aika monet tuntuu sitä kyllä käyttävän, ja kookosrasvaakin laitetaan kahviin ym. Mut testaa tuota kookoksen makuista, paljon hedelmiä vaan niin se on tosi hyvää ja raikasta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *