Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Silkkitie meidän olohuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

Tervetuloa meidän olohuoneeseen!

Sinne johtaa nyt Silkkitie, ihan kirjaimellisesti! Pitkän etsinnän jälkeen se täydellinen matto löytyi. Menihän siihen vuosia aikaa ja olohuoneen mattoa tuli vaihdettua lähes vuoden välein. Mikään ei vain ollut tarpeeksi ihana. Sitä THE mattoa etsittiin siis kauan.

Kun pääsin tutustumaan VM Carpetin valikoimaan, löysin oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässäni useita mattoja jotka miellyttivät silmääni. Aina aiemmin maton valinta on ollut mulle todella vaikeaa (ja on se osittain vieläkin, olen nyt neljä vuotta etsinyt eteisen mattoa, mutta sopivaa ei ole löytynyt). Tekstiilejä on kiva vaihtaa usein, mutta se lähinnä koskee tyynynpäällisiä, torkkupeitteitä ja muuta pientä. Maton ja verhojen kanssa täytyy olla tarkempi. Ne nimittäin kiinnittävät huomion heti huoneeseen astuttua ja voivat hallita sisustusta niin hyvällä kuin huonolla tavalla. On pakko olla tarkkana.

Nykyinen olohuoneemme asettaa omat rajansa sisustukselle

On tehtävä kompromisseja monen asian kanssa. Yksi on lattiamateriaali, toinen on asunnon ja koko talon ikä (lähes 100-vuotias töölälaistalo) ja kolmas on olohuoneemme erikoinen muoto, se on nimittäin toisesta päädystään pyöreä ja seinät kaartuvat molemmista reunoista. Minusta se on ihana yksityiskohta jota monet ihailevatkin, mutta se myös asettaa haasteita kalusteiden asettelulle koska mittasuhteet ovat hieman erilaiset.

Koska olohuoneemme yhteydessä on myös pieni ruokailutila ja keittiö, on kokonaisuutta mietittävä. Tilaan mahtuu vain yksi matto, mutta se matto saakin sitten olla iso. Pari aikaisempaa olohuoneen mattoa olivat mitoiltaan 200 x 300 kokoisia, mutta se ei ollut aivan passeli. Kalusteiden alle meni aika reilusti turhaa pituussuunnassa, mutta leveydessä olisi voinut olla pikkuisen lisää. Ei ollut kiva istua toisella sohvalla kun jalat olivat aina paljaalla lattialla.

Valmismatoissa mitat ovat usein aika isoin hypyin. 200 x 300 on usein isoin tarjolla oleva koko ja siitä pienempi onkin sitten esim. 160 x 240 joka on auttamatta liian pieni. Ylipäätään mielestäni suomalaiset sisustavat aivan liian pienillä matoilla. Kokoa niissä olla pitää, ennemmin liikaa kuin liian vähän. Maton tarkoitus olohuoneessa kun on paljon muutakin kuin vähentää kaikua: se myös sitoo itse sohvaryhmän ja muut kalusteet yhteen. Paljaskin lattia voi olla kaunis jos se on jotain tyylikästä materiaalia, mutta matto ja tekstiilit ylipäätään kutsuvat puoleensa ja luovat lämpöä ja pehmeyttä tilaan.

VM CARPET 

Etsiessäni laadukasta, isokokoista pehmeää nukkamattoa päädyin tutkimaan VM Carpet mattotehtaan sivuja. VM Carpetin tarina onkin varsin mielenkiintoinen, sillä yritys on suomalainen perheyritys jollaista ehdottomasti kannattaa tukea. Arto ja Aila Viita-aho perustivat vuonna 1973 mattokutomon Lappajärven rannalle, Karvalan kylään. Kutomossa tehtiin mm. räsymattoja jo heti alusta lähtien, myöhemmin mukaan tulivat myös nukka- ja villamatot, puuvilla, sisal ja pellava. VM Carpet on panostanut hyvään suunnitteluun alusta lähtien, Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa yhteistyötä kutomo on tehnyt jo 20 vuotta. Myös Viita-ahon mattokutomon työntekijät ovat osa perhettä, vanhimmat työntekijät ovat olleet mukana yli 30 vuotta, eli heillä todellakin kunnioitetaan perinteitä ja jatketaan vanhalla hyväksi havaitulla linjalla.

Silkkitie

Oman kiinnostukseni mattojen kauniin ulkonäön ja laadun lisäksi herättivät hyvä hintalaatusuhde, sekä se, että mattoja saa tilattua mittatilauskoossa. Näin ollen ongelmani hieman liian pitkästä ja pikkuisen liian kapeasta matosta vaihtui juuri sopivaan. Perinteisestä kolmen metrin mattomitasta otettiin pyynnöstäni 20cm pois ja lisättiin se samainen mitta perusleveyteen. Niin sain tilattua olohuoneemme maton kätevästi juuri meille sopivassa 280 x 220 koossa. Silkkitie on aivan ihana matto, värivalintani tässä on tummanharmaa sen helppohoitoisuuden ja helpon mätsäämisen muiden värien kanssa. Silkkitie on mattona täysin nimensä veroinen, sillä se on ehdottomasti silkkisin matto jolla olen koskaan kävellyt. Tuntuu kuin lattia olisi pumpulia!

Tutustu VM Carpetin mattoihin heidän sivuillaan ja mikäli pidät ylellisistä ja upeista isoista matoista, kannattaa katsoa Silkkitien lisäksi muut suosikkini Hattara ja Satine

Mitä tykkäät meidän matosta? 

Meidän aiemman olohuoneen sisustuksen sohvineen ja mattoineen voit katsoa tästä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

2 kommenttia

  1. Mari kirjoitti:

    Tyylikäs on matto kyllä ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.