Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Auton vuokraaminen Espanjassa

Kaupallinen yhteistyö: Autokatti

Auton vuokraaminen Espanjassa

Tehtyäni päätöksen lähteä reiluksi kuukaudeksi Espanjan aurinkorannikolle tein samalla myös päätöksen siitä, että haluan nähdä hieman muutakin kuin Fuengirolaa kahden tai kolmen kilometrin säteellä. Parhaan liikkumismahdollisuuden ja vapauden tehdä mitä haluaa ja milloin haluaa antaa oman auton vuokraaminen Espanjassa, sillä silloin kenenkään muun aikataulut eivät menoihin vaikuta. Itselleni oli tärkeää se, että saa ajella niitä omia reittejä ja pysähdellä niin paljon kuin haluaa: pitää omia kuvaustaukoja ja saada vaikka mitä ex tempore päähänpistoja. Julkisilla kuljettaessa tuollaiseen ei ole mahdollisuutta.

Tämän kuukauden ajan jonka olen reissussa ollut, olen kaikkeen matkustamiseen käyttänyt Autokatista saatua vuokra-autoa. Olemme ajelleet pitkin aurinkorannikkoa naapurikaupungeissa käyden ja tehneet myös erilaisia retkiä esim. San Roqueen ja Sotograndeen, Mijasin kylään, Benalmadenaan ja Torreblancaan, Puerto Banukseen ja Marbellaan sekä upeaan ja ihmeelliseen Rondaan. Oma auto on antanut juuri sen vapauden mitä kaipaankin, en tykkää olla kenenkään muun aikataulujen mukaan jumissa ja joutua kulkemaan vieraassa paikassa ties miten kulkevien julkisten mukana. Täällä Espanjassa etenkin bussit menee miten menee, junat eivät kulje myöhään illalla ja taksit ajelevat miten sattuu, siis saattavat viedä ihan vääriin osoitteisiin. Näin ollen oman auton käyttö on myös varminta: pääsee sinne minne haluaakin vaikka keskellä yötä.

Miten auton vuokraaminen Espanjassa käytännössä tapahtuu?

Itse koin kaikista turvallisemmaksi vaihtoehdoksi suomalaisen yrityksen ja käännyin Autokatin puoleen. En ole koskaan ennen vuokrannut autoa ulkomailla ja ajaminen vieraassa maassa tuntui jännittävältä ajatukselta, etenkin kun on nähnyt ja kuullut tätä etelän liikennekulttuuria ennenkin. Mulle oli tärkeää, että voin asioida helposti ihan kotimaisella kielellä ja jos jotain ongelmia tulisi, olisi suomalaiset ihmiset sitten hoitamassa sitä asiaa. Niinpä tein yhteistyösopimuksen Autokatin kanssa ja heti Espanjaan laskeuduttani pääsin hakemaan vuokra-autoa.

Autovuokraamo Autokatti on Malagassa toimiva autovuokraamo, joka vuokraa uusia (0-3v ikäisiä) autoja edulliseen ja reiluun hintaan. Heidän vuokraamonsa on Malagan lentokentän välittömässä läheisyydessä ja palvelee 24/7, eli myös öiseen aikaan saa auton haettua ja palautettua. Autokatin puolesta tullaan hakemaan lentokentältä pikkubussilla ja niin pääsee kätevästi suoraan autovuokraamoon matkalaukkujen kera hakemaan vuokra-autoa ja täyttämään tarvittavat paperit.

Autokatissa ei ole luottokorttipakkoa, ei mitään panttia, eikä varausmaksua. Auton saa varattua nettisivuilta helposti ja selkeästi ja lisäkysymyksiin vastataan nopeasti niin sähköpostitse kuin puhelimitse. Auton hinnan tietää tarkasti etukäteen ja lisävarusteet voi valita jo varausvaiheessa tai myöhemmin. Tarjolla on moneen tarpeeseen erilaisia lisätarvikkeita aina lasten turvaistuimista navigaattoreihin ja jopa golf-varusteisiin. Parasta Autokatissa tuon pantittomuuden ohella on mielestäni se, ettei heillä ole mitään omituisia piilo- tai lisäkuluja. Auton hinta on se mikä on sovittu, siinä on omavastuu vakuutuksen mukainen eikä sopimuksessa ole mitään kilometrirajoituksia. Reilua ja mahdollisimman yksinkertaista!

Tähän alle listasin muutamia esimerkkiautoja joita Autokatin kautta voi vuokrata. Kuvassa näkyvä hinta on sen hetkisen haun mukaan ajalle 01.06-08.06.2018 ajalle. Näistä hyvin näkee, että kaikki tarvittavat tiedot ovat heti esillä ja niiden perusteella on helppo valita itselleen sopiva auto. Tarjolla on ihan pikkuruisia autoja sekä todella isoille porukoille sopivia, jopa 9hlö pikkubusseja.

Viikon hinta Fiat Pandalle joka meillä oli käytössä on kyseisenä ajankohtana 185e ja hinta sisältää seuraavat asiat. Lisäksi tuohon voi valita lisävakuutuksia, oheislaitteita ym. kukin oman tarpeen mukaan. Me kun ei lastenistuimia tai golfkamoja tarvita niin navigaattori oli ainoa tarpeellinen asia. Ei siis kummoisia vaadi, että saa auton vuokrattua Espanjassa.

 • ALV+verot
 • Vapaat ajokilometrit
 • Kasko Vakuutus -Omavastuu 350,00€
 • Ei takuumaksua tai luottokorttivarausta
 • 24t. Palvelu & Hätänumero
 • Ilmainen varauksen peruutus
 • Max 3 lisäkuljettajaa
 • Reilu polttoaine käytäntö

Mun valinta oli Fiat Panda

Itse valitsin autoksemme pienen Fiat Pandan, sillä pääasiallisesti meitä oli vain kaksi emmekä tarvineet isompaa autoa. Luojan kiitos en myöskään isompaa ottanut, sillä tuntui välillä siltä ettei tuo pikkuruinen Fiattimmekaan meinannut mahtua niihin paikkoihin joihin auton kanssa täällä joutuu. Parkkihallit, ajoluiskat, parkkiruudut ym ovat todella kapeita ja pieniä paikkoja. Sen kyllä huomaakin, että espanjalaiset kolhivat autojaan. Joka toinen auto on skraiduilla ja perät ja keulat ja kyljet enemmän tai vähemmän rytyssä. Parkkihalleissa pylväiden reunat ja ajoluiskien korokkeet aivan murtuneet ja täynnä autoista tarttunutta maalia… Tässä kohtaa siis pieni auto oli valttia, sitä sai helpommin liikuteltua!

Tuo Fiat Panda oli myös todella pieni kulutukseltaan ja vielä kun täällä on polttoaine edullisempaa niin autolla ajaminen ei ollut kallista lystiä. Viiden henkilön ollessa autossa teki hieman tiukkaa takapenkillä mutta hyvin pärjättiin isommallakin porukalla, ylämäessä meinasi välillä vaan hieman teho loppua raskaimmilla vuoristotaipaleilla, haha. Silti sanoisin, että tämä Fiat Panda oli pieni mutta pippurinen, just passeli meille ja uusikin vielä, vain 6000km mittarissa kun sen rattiin pääsin istumaan!

Mitä kannattaa huomioida kun mielessä on auton vuokraaminen Espanjassa?

Maltti on valttia. Säilytä hermot, ole rauhallinen, käytä navigaattoria. Espanjalaiset rakastavat liikenneympyröitä ja niitä on täällä kaksikaistaisina ihan joka paikassa, mutta valitettavasti niissä ei näytetä noudattavan minkäänlaisia liikennesääntöjä vaan painetaan ihan reikä päässä. Liikenteessä täällä monella tuntuu olevan lähinnä viidakon lait, joten pärjätäkseen mukana suosittelen rauhallista ja mahdollisimman ennakoivaa ajotyyliä.

Itselläni ei ole vuosikausiin ollut omaa autoa ja viimeisen kolmen vuoden aikana olen ajanut autolla vain muutamia yksittäisiä kertoja, mutta rohkenin silti lähteä Espanjan liikenteen sekaan vuokra-autolla. Minä selvisin, joten varmasti muutkin selviää kun pitää menon rauhallisena ja maalaisjärjen mukana menossa. Täällä mummotyylillä ajelu ei yhtään nolota ja espanjalaisista voi ottaa esimerkkiä ainakin siinä, että jos jotain tulee niin rauhassa vaan ja hätävilkut päälle, niin ne kaikki täällä tekee ja sitten muut osaa kiertää vähän kauempaa.

Jos mielessäsi on auton vuokraaminen Espanjassa ja olet tulossa Malagan suuntaan, niin suosittelen lämpimästi Autokattia. Kuukauden kokemuksella ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa autonvuokrauksesta. Rohkeasti vaan rattiin ja nauttimaan lomasta sekä vaihtuvista maisemista!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Autokatti

4 kommenttia

 1. Jaska kirjoitti:

  Kallis paikka jos nuo tosiaan ovat viikon hintoja

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Itseasiassa tämä on edullisimmasta/turvallisimmasta päästä, sillä tutkin noin 15 eri paikkaa ennen päätöstäni ja monissa oli erilasia piilo-, ja lisäkuluja jotka eivät käyneet ilmi suoraan, vaan vasta varauksen teon loppuvaiheessa. Suurimmalla osalla oli käytössä pantti, jonka summa saattoi olla todella suuri, esim. 400-1000e. Monissa tuo 1000e oli vakio enkä kyllä itse suostu jättämään mitään pantteja. Myös enemmästä kuin yhdestä tai kahdesta kuskista veloitettiin lisämaksuja, samoin joissain paikoissa kilometreistä ym. Nämä on aikalailla monien pienten asioiden summa, eli se pelkkä auton vuokrahinta ei välttämättä olekaan kaikki kulut. Autokatissa ne on just ne mitä sovitaan ja siksi itse päädyin tähän tarkan tutkimisen, vertailun ja puntaroimisen jälkeen :)

 2. Jaska kirjoitti:

  Itse vuokrasin opel corsan viikoksi 160e, ja ihan sixtiltä… Bensat piti itse maksaa, kaikki muu sisältyi myös hintaan.. ja pantti oli toiset 160e

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä en halua mitään pantteja maksella, vaan ainoastaan sen vuokrahinnan ja sillä selvä. Eipä kovin suuri hintaero ole tuohon Fiattiin, pari kymppiä. Ja nuo hinnathan varmasti vaihtelee ajanjaksosta riippuen, esim. talvikaudella ja off seasonilla kaikissa vuokraamoissa on yleensä edullisemmat hinnat kuin sitten kun lomailukausi on päällä. Sekin siis voi vaikuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *