Hae
Queen of Eve

Näkemyseroja kun mun terveellinen on sun epäterveellinen

Terveysintoilijat ja fitnessnipot nyt tarkkana, uudet käänteet ruokavaliossani saattavat järkyttää teitä ja saada silmissä sumenemaan. Ajattelin kuitenkin kertoa missä mennään milläkin hetkellä ja mun maailmassa tämä miten menee nyt, on ihan helvetin hyvin. Jee jee, voisin suorastaan huudahtaa!

Ja joo, siis ihan kauheeta. Mä olen syönyt tämmöistäkin ”paskaa”. Mutta hei, Minnalta opin että mikään ei ole paskaa vaan se on ruokaa, ja syömishäiriöklinikalta opin että se on hyvä herkutella seurassa, ja ruokailun pitäisi olla sosiaalinen tapahtuma. Näin syömällä voi syödä hyvällä omatunnolla ja myös tolkku säilyy annoskoossa. On hyvin eri asia syödä näin kunnolla kuin mättää vain tuo nachopussi yksinään suuhunsa.

dav

Tässä on tosiaan pystytty vastustamaan kiusauksia ihan päivätolkulla, jo viikko putkeen hyvää ruokavaliota ja mä olen ihan onnesta soikeena. Itseasiassa sana kiusausten vastustaminen on väärä valinta, sillä mulla ei edes ole ollut mitään kiusauksia. Motivaatiopiikki joka oli kateissa for ages on nyt palannut ihan itsestään kun annoin sen olla rauhassa enkä jatkuvasti ollut potkimassa sitä päähän. Se tulee kun se tulee ja se lähtee menee kun se lähtee. Aina voi yrittää vaikuttaa siihen omalla käytöksellään mutta pakottaa ei voi, se on vissi se.

dav

Lähipäivät on menneet mun kirjoissa todella terveellisesti, enkä ole herkutellut tavanomaisilla jutuilla jotka saavat mut sortumaan. Ei ole sipsejä, ei juustonaksuja, ei karkkeja, ei rasvaisia pasteijoita tai croisantteja, ei limsalla elämistä ja paastoamista, vaan ihan normaalia terveellistä ruokarytmiä ja elämää, sellaista aika osuvaa täsmäsyömistä missä aterioita ei ole skippailtu vaikkei niiden kohdalla myöskään ole hulluna kikkailtu.


Olen palauttanut ruokavaliooni maitorahkat ja smoothiet, tumma leipäkin taas maistuu ja aineenvaihdunta alkoi hyrräämään mielihyvästä. Mun keho on tuntenut nälkääkin ja se on hyvä tunne, se on tunne joka ahmimishäiriöisellä voi olla kateissa koska koko elimistö on ihan sekaisin.

dav

Tämä posti on kuvitettu lähipäivien ruoilla. Ne on mulle terveellisiä, sulle kenties liikaa sitä ja liian vähän tota eli taatusti avarin paikka ja herättelyä mulle nyt että hei heti ruotuun ja mitä sä oikein luulet itestäs? Ei toi oo terveellistä nähnytkään! Vaan pöh ja pah, on se. Se on normaalin ihmisen ruokaa ja minun tavoitteeni on olla normaali. Katsotaan niitä fitnessnatseiluja sitten joskus tarkemmin jos siihen on aihetta. Tavoite kerrallaan ja nyt ollaan oikeella suunnalla tässä hommassa!

sdr

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

20 kommenttia

 1. sara kirjoitti:

  En ole ahmimishäiriöinen, liikun ja syön (välillä enemmän ja vähemmän, raskaammin ja kevyemmin) että jos joku tulee nyt noista eväistäsi itkemään niin annakin itkeä rauhassa, näyttää tosi hyviltä ja ravitsevilta mun silmään. Jengillä tuntuu muutenkin olevan nuo terveellisen ja epäterveellisen safkan rajat vähän hakusessa, varsinkin kun ne on jokaisen kohdalla täysin poikkeavia. :)

 2. sara kirjoitti:

  Mustaki nuo näyttää hyviltä ja tavallisilta kotiruuilta. En jaksa ite enää yhtään sitä, että joutuu koko ajan miettimään mitä suuhunsa pistää. Siis toki pyrin syömään terveellisesti (minulle ja luulisin, että suurimmalle osalle suomalaisista terveellinen tarkoittaa suurinpiirtein THL:n suosituksia ja lautasmallia). Ja moni suomalaisista ei edes tiedä tällaisesta fitfashion blogiportaalista. XD Täällä korostuu vain fitness ja kaikenlaiset dieetit yms. Toki oma vika kun luen. ;) Mut on tosi paljon myös asiaa ja mielenkiintoistakin täällä. Ja nyt kun asun ulkomailla niin tulee vähemmän selailtua tätä. Mutta täällä kyllä huomaa (Iso-Britannia), että Suomessa todellakin on yleisesti ottaen vielä paremmat ruokatottumukset kuin täällä. :D Ja siksikin ehkä noi sun ruuat näyttää mun silmiin kyllä tosi terveellistiltä ja hyviltä kotiruuilta! ;)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Heh, totta. Kyllä Suomessa pääasiassa ihan ok sapuskat on verrattuna moneen muuhun paikkaan, ja omasta mielestä mun ruoat nyt on ihan normaalia terveellistä kotiruokaa. Nykyään vaan monelle tuo sana terveellinen on se mihin tartutaan, ja yhtäkkiä normaali ruoka ei enää olekaan terveellistä vaan sen pitää aina olla jtn clean eating juttua.

 3. Heidi kirjoitti:

  Jokainen syö niin kuin parhaakseen näkee. En ymmärrä niitä nillittäjiä, jotka jaksaa vinkua onko se tai tämä riittävän terveellistä vai ei. Eiköhän sitä pidä verrata myös niihin aiempiin eväisiin näitä nykyisiä sapuskoja ja todeta, että kyllä, ne ovat terveellisempää peruskotiruokaa. Ei jokaisen terveellisiä elämäntapoja noudattavan tarvi vedellä riisiä ja seitiä/kanaa päivästä toiseen. Kyllä ruoka saa ja pitääkin olla maistuvaa ?

 4. Anniina kirjoitti:

  Näyttää normisafkalta. hyvä sinä!

 5. hepu kirjoitti:

  Normiruokaa kuvissa näkyy ja terveellistäkin .
  Jos joku haluaa elää kuivalla kanafileellä ja parsakaalilla koko elämänsä niin siitä vaan. Enkä usko , että sekään pidemmän päälle kauhean terveellistä on. Koskaan ei ole äärimmäisen terveellinenkään tervettä saati terveellistä. Kultainen keskitie on aina hyvä valinta ☺

  JA Itse söisin noita sun kuvaamia safkoja mieluusti.

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Nää on parhaat safkat mitä oon sun postauksia nähnyt! Just sellaista tavallista ja ravitsevaa kotiruokaa mitä itsekin syön. Hyvä Eve! Ja toi rahkasetti on muuten jumalattoman kutsuvan näköinen…

 7. Tiia kirjoitti:

  Hei mahtavaa! :) Tulin todella iloiseksi sun puolesta ja ei mun mielestä näytä yhtään hullummalta ruoat, voisin syödä noita itsekin. :) En jaksa itsekään yhtään sellaista nipottamista ja oikeasti parempi että syö kuin jättää syömättä!

 8. Lotta kirjoitti:

  Myös mut tää posti teki ihan super iloiseksi sun puolestas! Oot todella vahva, ja tällä postilla ehkä saatiin taas hetkeksi toisenlaisen näkemyksen omaaville ihmisille ajattelemisen aihetta. Et hyökkää tekstilläsi laisinkaan, kerrot vain oman kantasi ja voit hyvin pitää leuan pystyssä siitä, mihin asti olet kamppaillut. Tiesi ei ole ollut helppo, päinvastoin, mutkia, mäkiä, kiviä ja kuoppia, milloin rotkon reuna säikäyttänyt ja milloin olet itse rakentanut tukevan sillan kyseisen rotkon yli turva-alueelle. Olet ihan mieletön ihminen Eve, taisin viimeksikin kommentissani sanoin, että hitsi kun tekis mieli halata sua ja ilmoittaa sulle, että jos et vielä itse tajunnut niin sä kyllä todellakin olet upea tyyppi! Onnea ja iloa syksyysi, ja hyvillä puhdilla vain rullataan päivä kerrallaan etiäpäin <3
  Lotta

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä ihan liikutuin sun kommentista, kiitos tosi paljon vaivannäöstä että jaksoit noin syvällisesti kirjoittaa ja kommentoida. Kiitti tsempityksestä, se todella auttaa ja sai mut hymyilemään (ja lukemaan kommenttisi ääneen parille ystävälle) :)

 9. Elina kirjoitti:

  Ai että miten herkullisen näkösiä ruokakuvia ja juurikin sitä ihan perus kotiruokaa! :)
  Nykysin on kyllä pelottavaa, miten normaalista ruuasta on tehty joku mörkö. Syöt lounasruokalassa ruuan kylkeen leivän, niin sut meinataan kivittää, koska sehän on turhaa höttöhiilaria. Camoon. Normaalilla ruualla ja säännöllisillä fiksuilla annoksilla tuskin ketään kerryttää valtavaa ylipainoa. Toki jos haluu vatsapalikat näkyviin, niin täytyy katsoa tarkemmin mitä syö. Mutta aika harva normaali ihminen (tarkoitan tällä nyt sitä, ettei harrasta esim. fitnestä) edes haluaa niitä palikoita näkyviin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo toi on ihan totta. Kummallisen paljon stressataan ihan tavallisesta ruoastakin ja yhtäkkiä leipä ja kaikki on ihan bannassa. Ymmärrän mä sen ettei kannata vetää pussillista sämpylöitä joka päivä, mutta ei se nyt kuolemaksi ole leipää syödä :)

 10. minä taas kirjoitti:

  Hyvä että olet syönyt säännöllisesti ja ns. normaalia safkaa.
  Aineenvaihdunta juurikin tarvitsee sitä säännöllistä syömistä toimiakseen tehokkaasti.
  Jatka samaan malliin! Sä pystyt siihen jos vaan päätät niin.

 11. Outi Karita kirjoitti:

  Hyvän ja ”normaalin” näköistä perusruokaa! :) Ruoka saa ja oikeastaan sen kuulukin näyttää ja maistua hyvälle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *