Hae
Queen of Eve

Kyllähän nyt kaikki aikuiset kahvia juo

Otatko kahvia?

Oli se sitten kaverilla kyläily, mummolareissu, matka anoppilaan tai businesstapaaminen. Ensimmäinen kysymys kun menet jonnekin on ”Otatko kahvia”? Kahvikupposen saa aina. Kahvi, kahvi kahvi. Sitä on pakko saada aamuin, aamupäivisin, lounaan jälkeen, iltapäivisin, päivällisen jälkeen ja joskus vielä iltaisinkin. Kahvia juodaan kupista kahteen ja pannusta kolmeen. Suomalaiset on ihan mielettömiä kahvinjuojia. Jotkut kuulemma ei voi elää ilman kahvia ja tämä tapa on aloitettu jo lapsena. Synnytyslaitoksella äiti antoi tissiä ja sitten vähän kahvetta maitopulloon niin että maistui paremmalta. Tai näin ainakin vanha kansa puhuu, en sitten tiedä onko totta. Ehkä vain legendaa.

Joka tapauksessa kahvi on erittäin suosittu juoma. Elämä ei ole mitään ilman sitä ja aika harva pystyy aamulla tekemään mitään ilman kahvia. Jotkut juo mustana, toiset maidolla, kolmannet vielä sokerilla. Kahvihammasta kolottaa ja kahvista on tehty meemejä ja huumoripätkiä vaikka kuinka. Kahvi on vaan niin mahtava asia.

Kaikkien muiden paitsi mun mielestä.

Mä olen maistanut kahvia elämäni aikana ehkä kymmenisen kertaa

Erilaisia kahveja. Maidolla ja ilman ja vaikka mitä. Yhteensä olen niellyt ehkä 1-2 desilitraa kahvia joka on mielestäni aika kamalan pahan makuista litkua. Ei se vaan uppoa. Arvatkaapa kuinka monta kertaa olen ollut ongelmissa siksi etten juo sitä? Lukuisia. On paikkoja ja ihmisiä jotka eivät voi kuvitellakaan ettei joku aikuinen juo kahvia, sillä kyllähän nyt kaikki aikuiset kahvia juo. Vaan ei juo. En minä ainakaan ja tunnen muutaman muunkin vaikka harvassa ollaankin. Enkä juo teetäkään, kiitos vaan. Ei kiitos kaakaotakaan. Ei mieluusti oikein mitään kuumaa. Joskus toki tee tai kaakao maistuu, mutta pääasiallisesti olen mehu-, ja limsatyttöjä. Jep, minä suuntaan kemuissa lasten tarjoilujen puoleen sillä kahvi ja kuumat juomat eivät vain uppoa. Usein myös varaudun omilla tuomisilla jottei esim. kyläpaikoissa jouduta noloon tilanteeseen. En halua kuitenkaan muita vaivata.

Se ettei kahvi maistu on aihe jota hämmästellään ja kummastellaan oikein isolla porukalla. Muiden mielestä kahvi on niin hyvää, ihanaa. Parasta ja mahtavaa elämän eliksiiriä! Miten voi olla ettei joku pidä kahvista? Siihen on vaikea vastata. Mä en vaan tykkää. Mun mielestä kahvi maistuu pahalta. Joskus olen yrittänyt juoda jääkahveja ulkomailla ja paristi maistanutkin muutamaa ihan hyvänmakuista, mutta silti ne maistuu usein liikaa kahvilta. Tänään yritin pitkästä aikaa esittää aikuista ja tilasin kaikkein lievimmästä päästä olevan juoman: Jäämoccalaten maitosuklaalla. Vaan mun mielestä sekin maistui pahalta kahvilta. Kaikkien muiden mielestä varmasti herkulliselta. Tuotteessa ei ole vikaa, vika on minussa.

Sanokaa mulle etten ole ainoa aikuinen joka ei juo kahvia? Vai onko se kahvi sitten kuitenkin ihan parasta ja mä en ymmärrä hyvän päälle?

Oletko jo tsekannut postaukset ”Meidän pitää jutella” ja Miksi luen muiden vauva-arjesta?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

12 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Mulla on ihan sama! Jos on jossain tilaisuudessa ”pakko” juoda kahvia tai teetä, niin silloin ehdottomasti tee. Sen saa vielä jotenkin alas, kahvi ei uppoa sitten yhtään.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo ei se teekään ihan herkkua ole, paitsi että oon muutaman tosi hyvän teen löytänyt. Semmoinen kuin mustikkamuffinssi, strawberry cupcake ja suklaapäärynä ja joku vaniljakinuski tms on hyviä kun laittaa makeutusainetta :D

 2. miranda kirjoitti:

  Kahvi on ihan järkyttävän pahaa litkua. En siedä edes hajua.

 3. Anile kirjoitti:

  Kerran olen lapsena kahvia maistanut ja se jäi viimeiseksi kerraksi, siis kamalan makuista ja hajuista. Ihmeen sitkeessä on tuo käsitys että kaikille kahvi maistuu. Jopa yleisissä tilaisuuksissa vielä tänä päivänä joutuu pyytämään teen erikseen kun muutakaanjuomaa ei ole kahvin lisäksi tarjolla.

  Itse juon teetä, mutta en sitäkään joka päivä, vaihdellen eri teelaatuja.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toi on se mitä itsekin kummastelen ja jotkut vielä sanoo mulle et mun kannattais opetella juomaan kahvia. Siis miks? Ei kai kukaan kehota ketään opettelee juomaan alkoholia tai polttamaan tupakkaakaan… Ei se kahvikaan mikään terveysjuttu ole mitä oman hyvinvoinnin takia kannattais kitata.

 4. s kirjoitti:

  Täällä hep!! En juo kahvia,teetä tosi harvoin,yleensä flunssassa ja kaakaotakin pari kupposta talven aikana ulkoilun jälkeen. Varsinkin anoppilassa on todella vaikea ymmärtää etten halua myöskään sitä teetä,kun muut juo kahvia..

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kuuma kermainen kaakao on ihanaa joskus syksyllä/talvella ja jouluna esim ok. Silloin voin juoda myös glögiä hieman, mut mieluiten sitä vaaleaa glögiä. Kuumat juomat ei yleisesti ole mieleeni…

 5. Ellu kirjoitti:

  Mä rakastan teetä, mutta kahvi on pahaa, mikä tosiaan ihmetyttää työkavereita, joiden päivä ei ala kulkea ennen sitä aamukahvia. En itse asiassa pidä mokkapaloistakaan sen pienen kahvikuorrutuksen vuoksi.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä rakastan mokkapaloja ja voisin syödä sitä pelkkää päällistä, mut siinä ei saa maistua kahvi liikaa. Toi on muuten hankala juttu ollut myös joissain työpaikoilla kun siellä jokainen tuo jonkun kahvipaketin vuorollaan ja on kahvinkeittovuorot ym. Mä en oikein ees osaa keittää kahvia kun en sitä itse juo. Kun olen asunut yksin niin mulla ei silloin ole ollut ees kahvinkeitintä.

 6. Luana kirjoitti:

  Oon ollut töissä sellaisessa kahvilassa, jonka omistaja ei juonut kahvia tai teetä ollenkaan! Itse tykkään melko vahvoista erikoiskahveista; maitoa saa mielellään olla, mutta hyvin vähän :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Jännä kutsumus tuo kahvila jos ei kahvi eikä teekään maistu. Myydyin tuote kun varmaan on kahvi. Noh, onhan siinä kahvilan pidossa varmasti muitakin kivoja puolia, mut ehkä olettaisi toisin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *