Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Nurme – Puhdasta kosmetiikkaa luonnosta

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Health Systems / Nurme

Tiesitkö että…

Nurme luonnonkosmetiikka valmistetaan käsin pienessä perheyrityksessä Viron luonnon keskellä, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta ja koko yritys lähti oikeastaan sattumasta ja pienestä puuhastelusta? Pääsin tutustumaan paikkaan yhteistyökumppanini Nordic Health Systemsin järjestämällä PR – reissulla, he toimivat Suomessa Nurmen maahantuojina. En sanoisi paikkaa varsinaiseksi tehtaaksi, vaan ehkä pikemminkin tuotantotilaksi, niin pienestä ja intiimistä paikasta on kysymys. Nurmen arvot luonnonkosmetiikkabrändinä ovat fyysistä ja henkistä tyytyväisyyttä sekä elämistä sopusoinnussa luonnon kanssa. Tämä todellakin näkyi kaikessa, jopa yrityksen tiloissa. Nurmen tilat on rakennettu entisen hirsirakenteisen navetan yhteyteen, mutta kaikki on uudistettu siistiksi ja hygieniseksi. Ympäristö silti henkii ihanaa luonnonläheisyyttä ja sellaista tunnetta, että tämän kosmetiikan valmistamiseen on käytetty kädentaitojen lisäksi myös sydäntä.

”Niityllä (”nurm” viroksi) on erityinen paikka sydämessäni. Se on taianomainen maa lapsuudessani. Se on paikka, joka on aina tuonut minulle iloa, ollut täynnä yllätyksiä ja tarjonnut lohtua tarvittaessa. Joka vuosi niitty oli täynnä kukkia ja joka vuosi kukat olivat hieman erilaisia” – Marit Tiits

Tarina Nurmen taustalla

Nurme luonnonkosmetiikkayrityksen takana on perustaja Marit Tiits joka aloitti kaiken ollessaan äitiyslomalla ja keksiessään aloittaa valmistamaan ystäville ja sukulaisille saippuoita joululahjaksi. Homma kuitenkin lähti lentoon jo samantien ja saippuoita alkoi Maritin innostuksen puuskassa valmistua suunniteltua enemmän – ja myös kysyntää riitti! Tämä johti lopulta siihen, että Marit päätti perheensä tuella perustaa yrityksen ja siirtyä työskentelemään täyspäiväisesti luonnonkosmetiikan pariin. Tällä hetkellä sekä hänen isänsä että äitinsä ovat töissä Nurmen tehtaalla ja jopa silloinen vasta vatsassa ollut, nykyisin 12-vuotias tytär tienaa välillä viikkorahojaan auttelemalla Nurmella.

Nurmen luonnonkosmetiikan valikoimista löytyy nykyään paljon erilaisia tuotteita kuten eteerisiä öljyjä, shampoita, hoitoaineita, vartalovoiteita ja kuorintoja, kylpytuotteita, kasvovesiä, huulivoiteita, miesten tuotteita, kynttilöitä ja esim. magnesiumvalmisteita. Tuotteita on siis joka lähtöön. Itse olen käyttänyt enimmäkseen Nurmen kuorintoja (etenkin greippi ja merimineraalikuorinnat ovat mieleeni) ja kasvovesiä. Etenkin ruusuvesi on ollut suuri suorikkini.

Laatu ja arvot

Raaka-aineet ja valmistusprosessi ovat Nurmelle tärkeitä asioita ja niinpä jokainen saippua, kynttilä ja öljy on käsintehty parhaista raaka-aineista ilman mitään ylimääräistä. Nurmen kaikki kynttilät ovat soijavahakynttilöitä jotka palavat 30-50 % pidempään ja 90 % puhtaammin kuin parafiinikynttilät. Yksi tärkeä huomionarvoinen asia on myös se, että käsintehdyt Nurme kynttilät sisältävät vain luonnon eteerisiä öljyjä, eivätkä vahingoita hengityselimiä tai sisällä väriaineita. Nurmen saippuoissa puolestaan käytetään vain kasviöljyjä ja -rasvoja. Käsintehdyt saippuat tehdään kylmämenetelmällä ja kovetetaan huoneenlämmössä muoteissaan muutamia päiviä. Sen jälkeen saippuat leikataan paloiksi ja annetaan kypsyä kuukaudesta kahteen kuukauteen tehtaan hyllyillä jona aikana niiden pH-arvo tasaantuu ja ne muuttuvat ihoystävällisemmiksi.

Pääsimme seuraamaan saippuan valmistusta ja koko prosessia ihan alusta asti. Oli varsin avartava kokemus nähdä miten ne itselle tutut kosmetiikkatuotteet Nurmella valmistuvat ja mitä kaikkea matkan varrella tapahtuu ennen kuin ne päätyvät kotiini ja käyttöön. Oli tavallaan hassua nähdä Marit Tiitsin äiti sekoittamassa saippuamassaa ja miettiä, että noin ne minunkin saippuapalat ovat täältä tulleet kylpyhuoneeseeni.

Nurme valmistetaan tunteella

Reissu Nurmen tehtaalle oli todella ihana. Muhun teki erityisesti vaikutuksen jotenkin se luonnonläheisyys ja tietynlainen rakkaus siihen luonnonkosmetiikan valmistamiseen. Ne arvot ja tuoksut ja ympäristö. Kaikki ajatukset sen yrityksen takana. Marit Tiits kertoikin ettei ole koskaan suunnitellut tai halunnut että yrityksestä tulisi joku mielettömän iso tehdas ja tuotantolaitos, vaan juurikin tämä luonnonläheinen tyyli ja tunnelma joka on käsinkosketeltavissa Nurmen tuotantotiloissa on heille tärkeä osa brändiä.

Jokainen saippua, kynttilä ja öljy on käsintehty parhaista raaka-aineista ilman mitään ylimääräistä. Virolaisten kukkien ja kasvien lisäksi Nurme käyttää kallisarvoisia öljykasveja, jotka auttavat ihoa selviytymään pohjoisen ankarasta talvesta. Jokainen tuote on omanlaisensa. Kuten kukilla ja kasveilla, jokaisella tuotteella on oma luonteensa. Nurmelta löytyy herkkää kamomillaa, voimakasta katajaa, romanttista laventelia ja villiä kookosta. Ja kaikki ne ovat niin hellävaraisia, mietoja, puhtaita ja juuri oikeissa suhteissa – pitämään huolta ihosta ja aisteista. Voitte varmasti kuvitella millainen tuoksu tuolla oli? Se oli huumaava!

Nurmeen tutustumisen jälkeen teimme loppupäivästä vielä itselle omat pienet pullot luonnonkosmetiikkaa. Workshop oli hauska kokemus ja tämä oli mun ensimmäinen kerta kun valmistin itse jotain vastaavaa. Valitsin tuotteeksi hieronta/vartaloöljyn jonka pohjana oli kolmea erilaista öljyä ja itse sai valita tuoksun. Tuoksuksi valitsin katajanmarjaa ja patsulia joka oli aika voimakas lopputulos. Ehkä taisi lurahtaa pari tippaa liikaa, haha. Minusta ei siis ehkä ihan heti tule luonnonkosmetiikan valmistajille kilpailijaa, mutta niinhän se on että harjoitus tekee mestarin.

Suomessa Nurmea myyvät nykyään monet eri yritykset aina verkkokaupoista kivijalkaliikkeisiin. Nurmea voit tilata myös suoraan NHS.fi verkkokaupasta tai esim. Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Tsekkaa  myös postaus
Edulliset Calvin Klein tuoksut

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Health Systems / Nurme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *