Hae
Queen of Eve

Kansa joka pimeydessä vaeltaa

Kansa joka pimeydessä vaeltaa

Sellaisia me suomalaiset ollaan väkisinkin, ihan kirjaimellisesti. On tässä tullut parin viikon ajan jo ihmeteltyä, että miten ihmeessä voi koko ajan olla pimeää? On pimeää kuin tontun perseessä.

Aamulla pimeää, keskipäivällä pimeää, iltapäivällä pimeää, illalla pimeää, yöllä säkkipimeää. Revi siitä sitten iloa, valoa ja energiaa päivääsi (saati kuvaa yhtään mitään blogiin kun aikaikkuna onnistuneelle kuvalle on noin 15 sekuntia päivänvaloa).

Oon monesti miettinyt sitä, että millaisia me suomalaiset oltaisi jos täälläkin paistaisi aurinko kaikkina päivinä vuodesta, lämpötila olisi aina +20 asteen paremmalla puolella ja palmut huojuisi pihalla? Oltaisko me iloisempia, pirteämpiä ja puheliaampia?

Toisaalta, moni asia on tottumiskysymys ja hyväänkin voi tottua niin ettei sitä erityisemmin arvosta. Katsellessani Minnan Tansaniankuvia ja turkoosinkirkasta, photoshopatulta näyttävää sinistä merta, vihreitä palmuja ja valkoista hiekkaa sen kuitenkin tajusi: Ei ne ihmiset siellä sitä pidä niin minään. Suomen luonto, vedet, puhtaus ja erikoisuus taas kiinnostaa. Havuja ja koivuja, pohjoisen eksotiikkaa!

Valaisin täältä

Mun vanhemmat on eläkepäivillään siirtyneet varsin fiksuun järjestelyyn. Joka alkutalvi ja lopputalvi, juurikin ne ikävimmät, loskaisimmat ja pimeimmät kelit kummastakin päästä he viettävät Kanarian saarten lämmössä. Niin saa kätevästi pidennettyä sitä hyvää aikaa ja lyhennettyä kurjuuden kärsimystä.

Mä itse yritän selviytyä tästä vain purren hampaita yhteen ja ajatellen, että kohta on yksi vuoden ihanin aika: Joulu ja uusi vuosi, ja sen jälkeen taas uudet kujeet ja mennään kevättä ja kesää kohti. Sieltä se kesä tulee taas ennen kuin huomaakaan, mutta jos sitä koko ajan ajattelee niin aika voi tuntua pitkältä.

Kynttilöitä poltellen ja pimeydestä ne parhaat puolet irti ottaen tämä menee jotenkuten. Olosuhteiden pakosta on syytä mukautua, tai sitten voi valittaa. Ihan miten itse haluaa.

Psst! Pari postausta taaksepäin löytyy hyvä alennuskoodi ja arvonta lukijoille, kannattaa käydä tsekkaamassa tämä postaus!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Yksi kommentti

  1. Nora kirjoitti:

    Mä rakastan pimeyttä :D Se on luovuuden kulta-aikaa ja on ihanaa sytyttää kynttilöitä, käpertyä kotiin viltin alle, istua kahviloissa ja… se on vaan jotenkin niin tunnelmallista. Keväisin usein iskee jopa ahdistus valon lisääntymisestä, mutta siihenkin aina sopeutuu. Suomi on vuodenaikojen puolesta mulle varmaan ihannemaa, koska pimeä aika on kohtuullisen pitkä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *