Hae
Queen of Eve

Ei ilotulitteita uutena vuotena

Ilotulitukset on parhaillaan aivan mielettömän hienoja esityksiä

Nautin taitavasti toteutetuista ilotulituskokonaisuuksista joita saa toisinaan ihastella erilaisissa tapahtumissa. Ne hienoimmat ilotulitus-showt ovat aina olleet joitain kaupunkien tai isompien tahojen järjestämiä. Se kun joku naapuri ampuilee raketteja taivaalle ei oikein näytä miltään. Eivät ne vaan ole samanlaisia kuin ammattilaisten toteuttamat, usein tarkasti aikataulutetut spektaakkelimaiset showt joissa ilotulitteita räjähtelee taivaalle rytmissä ja mitä hienoimmissa kuvioissa. Jos minulta kysyttäisiin niin ilotulitteiden myynnin yksityishenkilöille voisi kieltää kokonaan ja jatkossa iilotulitteita saisi ampua vain ammattilaiset.

Monet kaupat lopettavat ilotulitteiden myynnin

Eilen täällä Helsingissä kauppakeskus Redin K-Supermarketin kauppiaat olivat ilmoittaneet etteivät ota ilotulitteita laisinkaan myyntiin. Tästä uutisoitiin Iltalehdessäkin, jutun voit lukea täältä. Pääsyinä siihen ettei ilotulitteita heillä myydä liittyy lemmikkieläinten hyvinvointiin sekä ympäristöystävällisyyteen. Ilotulitteista kärsivät eläimet ja luonto, sekä ilotulitteet osaamattomissa käsissä aiheuttavat myös joka vuosi ongelmia. Vaikkei niitä saisi käyttää alle 18-vuotiaat niin silti vahinkoja sattuu paljon lapsille ja ihan sivullisillekin. Sormi ja silmävammoista ei varmaan yhtenäkään uutena vuotena olla vältytty.

Mun koirat eivät raketteihin reagoi oikeastaan millään tavalla. Uutena vuotena ovat lähinnä nukkuneet sohvalla samaan aikaan kun meillä on kotona ollut ihan hirveä jytinä, pauke ja ryske. Asumme Helsingin keskustassa ja raketit on useana vuotena ammuttu ihan talomme vierestä Töölönlahden rannalta tai eduskuntatalon takaa. Täällä on ollut kuin sodassa. Tiedän kuitenkin, että monet koirat ja muutkin lemmikkieläimet voivat olla todella stressaantuneita ilotulituksesta. Ongelma ei olisi niin paha jos ilotulitteita ammuttaisiin vain silloin puolen yön aikaan kun vuosi vaihtuu tai tarkoin rajattuina aikoina, vaan kun niitä paukutellaan joskus jopa vuorokausi tai pari putkeen, sallitun ajan ulkopuolellakin.

Laser-show voi korvata ilotulituksen

Lehdessä oli myöskin juttua siitä, että esim. Espoon kaupunki järjestää uutena vuotena laservaloshow’n, eikä perinteistä ilotulitusta. Tuo voi olla tosi mielenkiintoinen ja hieno juttu ja varmasti luonnolle parempi asia.

Aiotteko te ostaa ilotulitteita ja räjäytellä niitä uutena vuotena?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Yksi kommentti

  1. pottu kirjoitti:

    Jepjep, itsellä yhdistelmä (itsediagnosoitu) ahmimishäiriö, joulu, joulun viettäminen ahdistavassa paikassa + ahdistuksen lääkitseminen ruoalla aiheuttaa juuri tuon, että kolmesta päivästä tulee viisi, viidestä seitsemän jne…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *