Hae
Queen of Eve

Italialainen ruoka – Mamma mia!

Italialainen ruoka – Mamma mia!

Italialainen ruoka on ehdottomasti parasta ruokaa maapallolla, ja sen sai taas kerran todistaa parin viikon takaisella Italian matkalla. Tämä on maa jossa en ole kertaakaan pettynyt ruokaan, ja kaikki ruoka on ollut joko hyvää, loistavaa tai erinomaista. Italiaiset pyrkii tekemään laatua mutta priimaa pukkaa tulemaan.

Ai että mä rakastin jokaista syömääni haarukallista!

Tunnetuimpia italialaisia ruokia

Tunnetuimpia italialaisia ruokia ovat tietysti erilaiset pizzat ja pastaruoat, mutta maalla on kyllä tarjottavana vaikka ja mitä muutakin. Italia saa olla ylpeä ruokakulttuuristaan joka sisältää niin pizzat, pastat, juustot kuin viinitkin. Kyllä kiitos, minä haluan maistaa kaikkea ja panostaa laadukkaaseen ruokaan, makuelämyksiin ja ruokanautintoihin, ja sen kyllä italialaiset osaa!

Minä maistoin matkalla myös sienistä tehtyä levitettä joka on hatunnoston paikka ihmiselle joka ei niin sienistä välitä, ja kyllä, sekin oli hyvää!

Omat lempiruokani

Lempiruokiani ovat ehdottomasti pasta alla carbonara, pizza diavola, lasagna (jonka söin samassa paikkaa kahdesti sillä se oli elämäni parasta lasagnea), erilaiset bruchetat, prosciutto ja bresaola, unohtamatta kaikkea mistä löytyy parmesania, gorgonzolaa, pecorinoa, ricottaa, mascarponea tai mozzarellaa. Juustot ovat mun lempiherkkuni ja sopivat moneen ruokaan tai kelpaavat syötäväksi sellaisenaan viinilasillisen kanssa.

Italialaiset ruoat ovatkin omaan makuuni sillä ne ovat yksinkertaisesti puhtaasti mutta rikkaasti maustettuja, ja kohtalaisen raskaita. Ne vievät nälän satavarmasti, aina ja joka kerta.

Italialaiset ruokailutavat

Italialaiset eivät erityisesti panosta aamiaiseen ja aamupala onkin usein jokin makea leivos ja pikainen kahvi, espresso tai cappucino. Suolaista aamupalaa ihmetellään ja kahvitkin ovat minikokoisia kupposia, päinvastaista mihin suomalaiset ovat tottuneet. Aamupalaksi italialainen voi siis syödä vaikka marmeladia ja croisantin tai jonkun makean lehtitaikinaleivoksen.

Lounas syödään aikaisintaan kello 13, usein myöhemmin. Illallinen nautitaan sananmukaisesti vasta illalla, eikä ruokailua aloiteta ennen kello 19.00. Itseasiassa, on varsin tavallista että illallista aletaan tarjoilemaan lähempänä kello 21.00, ja meillekin se oli aika jolloin lähdimme syömään.

Itse ruokailu on pitkä ja sosiaalinen tapahtuma, pöydän ääressä istutaan rauhassa ja keskustellaan päivän tapahtumista, vaihdetaan kuulumisia ja mielipiteitä ajankohtaisista asioista. Mikäli haluaa noudattaa ateriakaavaa, niin ateriointi aloitetaan antipastolla eli alkuruualla, jonka jälkeen syödään prime platto eli ensimmäinen pääruoka ja seconda piatto toinen pääruoka. Ateriointi päättyy dolcininiin eli jälkiruokaan.

Me emme ihan joka kerta jaksaneet pitkän kaavan mukaan, mutta vähintäänkin kaksi ruokaa tuli melkein aina otettua. Alkupalat ja pääruoka.


Italialainen keittiö

Italialainen keittiö perustuu yksinkertaiseen ja laadukkaista raaka-aineista tehtyyn ruokaan. Perinteiset raaka-aineet ovat oliiviöljy, viinietikka ja yrtit. Sanotaan, että Italian seitsemän salaisuutta ovat: öljy, pasta, kala, juusto, kasvikset, hedelmät ja viini ja näin se varmasti onkin vaikka kalaa ei tullut syötyä kertaakaan tällä reissulla. Sen sijaan pasta, erilaiset tuliset mausteiset makkarat ja porsaanliha, juustot, tomaatit ja tuoreet yrtit tulivat hyvinkin tutuiksi. Italialainen ruoka on perinteitä noudattavaa, ja todellista italialaista ruokaa saa harvoin maan ulkopuolella, sen huomasi taas Suomeen palatessa ja ”italialaisessa” ketjuravintolassa käydessä: ruoka ei ollut sinnepäinkään…

Onneksi kuitenkin maistan vielä suussani tuon elämäni parhaan lasagnan jonka söin Terminin lähellä sijaitsevassa roomalaisessa ravintolassa nimeltä Nuova Stella!

 Vesi kielellä vieläkin

Niin mä muistelen vieläkin noita ruokia vesi kielellä ja silmäilen samalla Norwegianin tarjouksia. Voitaisiinko lähteä pian takaisin Italiaan nauttimaan lämmöstä, kulttuurista ja hyvästä ruoasta? Jooko?

Un pasto senza vino è come un giorno senza sole ♥

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. Merkurius kirjoitti:

  Uuh, ei kuulosta erityisen terveelliseltä näin suomalaisiin tapoihin tottuneen korvaan :D mut hienoa kokeilla varmaan noin erilaista ruokakulttuuria!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   No ei ehkä ihan näin toteutettuna jos syö vain pastaa ja juustoja jotka erityisesti nostin esille, mutta noin yleisestihän välimeren ruokavalio on todella tutkittu asia tällä hetkellä ja sen on todistettu vähentävän sydän-, ja verisuonisairauksia ja olevan terveyttä edistävä :)

 2. Marru kirjoitti:

  Hei!

  Tämä ei nyt liity juuri mitenkään tämän postauksen aiheeseen, mutta olisi kiva nähdä minkälaista kesäpukeutumista suosit!
  Meillä on näköjään samantyylinen maku vaatteiden ja värien kanssa, ja välillä on vähän haastavaa löytää kivoja kesävaatteita kun lempiväri on musta ja harmaa! Kokoluokka on myös aikalailla sama, joten vinkkejä shoppailuun otetaan myös vastaan!

  Kiitos! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *