Hae
Queen of Eve

Fitnesskilpailijat kulissien takana


Tiedättekö millainen on bikinifitnesshelvetti? Mun kotini, ainakin tämän yhden viikonlopun ajan. Kauniita alastomia naisia (siis hetkonen… helvetti vai sittenkin taivas?), Pro Tanin käryä, timanttikoristeisia bikinejä, meikkaamista ja hiustenlaittoa. Jalat pystyssä pitkin lattioita makaamista, kasoittain laukkuja, kasseja ja pussukoita. Gymstickejä, bikiniliimaa, babyoilia ja vaseliinia. Tekoripsiä ja glitteriä, hiuslakan katkusta minigrip-pussisten parsakaalien ja kanan lemahdukseen, riisikakkuja unohtamatta. Kuivatteluviiniä… taisin itsekin maistella muttei tämä minun kuntoni siitä mihinkään kuivunut, voi harmin paikka ;)


Vaan on se fitnesskisaaminen paljon muutakin kuin sitä bling blingiä ja kuivatteluviineistä nauttimista. Sen huomasi nyt kun pääsi tähän naisten fitnessmaailmaan tutustumaan astetta lähemmin, aiemmin vain miesten kehonrakennusmaailmaa läheltä seuranneena.

Ymmärrän kyllä että viimeinen viikko on se prinsessaviikko ja etenkin kisapäivänä ja sitä edeltävänä tehdään paljon ihania tyttöjen juttuja. Se on laittautumista ja kaunistautumista ja sitä että kohta sinne lavalle pääseen loistamaan ja säteilemään kilpaa muiden kauniiden kilpailijoiden ja välkehtivien kisabikinien kanssa. Se on myös pitkäjänteisen työn tulosta että siihen pisteeseen on päässyt ja voi itsestään ylpeänä nousta sinne lavalle. On treenattu ja noudatettu pitkään tarkkaa dieettiä, eivätkä ne poseeraukseen liittyvät asennot tai T-kävely sieltä itsestään tule. Kaikkea on harjoiteltava, se on yhtä toistoa, toistoa ja toistoa.


IFBB Finland järjesti taas keväiset Sportyfeel Fitness Classic 2016 kisansa ja niinpä me Minnan kanssa majoitimme kotiimme kasan bodyfitness sekä bikinifitnesskilpailijoita. Asuntomme on meille kahdelle suhteellisen iso: neljä huonetta kahdella kylpyhuoneella ja keittiö, joten kyllähän tänne mahtui porukkaa ja vierashuonekin pääsi käyttöön ihan parvea myöten. Pieni hallittu kaaos olisi hyvä kuvaus tilanteesta jossa saman katon alla on kasa naisia, kuka missäkin roolissa:

Team Fullmetalin Heidi Edelmann sekä pitkän linjan valmentajana että bikinifitneksessä itsekin kilpailevana, hänen suojattinsa Laura Oksanen kisadebyyttinään body fitness, Piia Lamberg ensikertalaisena bikinifitneksessä, Hanna Leppänen bikinifitness, Tiina Hukkanen meikkaajana ja kampaajana, Minna Ahmonsaari meikkaajana/kampaajana ja virallisena huoltajana, ystäväni ja ”pikkusiskoni” Jaanika yökyläilemässä kahden koiran kanssa ja siihen päälle minä jokapaikan höylänä ”stailaamassa” (eli huseeraamassa jaloissa) ja seuraamassa menoa ja jakelemassa ohjeita, kera oman pienen Ingrid chihuahuan ja Minnan Puntus bengalinkissan. Niin… oliko hengästyttävää lukea? Täällä oli myös hengästyttävää olla, sillä paikka oli jotain fitnesshelvetin ja eri eläinlajeja sisältävän viidakon välimaastosta, mutta sopu sijaa antaa ja hauskaa oli! :)

Heidi ja Ingrid

Heidi ja Ingrid

Monet näkee fitnesskisaajien kohdalla vain sen lopputuloksen ja valmiina lavalla olevan kokonaisuuden, mutta matka siihen ihan itse vielä kisaviikonloppunakin on melkoinen. Värien levitys on sottaista ja haisevaa puuhaa, kaikki paikat tahriintuu, ei voi peseytyä normaalisti, kaikkea pitää varoa ja samalla pelätä ettei vaan tule laikukas tai raidallinen väri tai ihon ph reagoi niin että yhtäkkiä kaunis rusketus onkin aivan vihreä. Kaikenlaista voi sattua ja tapahtua ja kisavärin levittäminenkin on erityisen tarkkaa puuhaa.


Kisavärien käryä ja tarkkaakin tarkempaa levitysoperaatiota sai seurata läheltä. Alastomuuteen lienee syytä tottua, sillä maalaustilanteessa ei yllään voi pitää rihmankiertämää eivätkä ne kisabikinitkään erityisen isoja vaatekappaleita ole. Itse totesin että kisavärillä minäkin saisin sen kaipaamani rusketuksen (ja ruskettunut läski näyttää paremmalta kuin valkoinen läski), mutta valitettavasti biksujen yläosalla voisi peittää vain nännini. Noh, lavalle meneminen saa kohdallani odottaa, kisakuntoon on siis matkaa (ikuisuus)!

Noh, mitä kaikkea siellä kulissien takana sitten muutenkin tapahtuu?


Muunmuassa makoilua ja rentoutumista, kevyttä venyttelyä ja poseerausta, asentojen hakemista, valmentajan valmennettavilleen antamia jatkuvia ohjeita ja neuvoja, harjoitusta ihan kaikella saralla.

Pohditaan sitä miten tehdään missäkin kohtaa, hiotaan sitä hommaa kuin timanttia. Ei siis lähdetä soitellen sotaan vaan jokainen yksityiskohta on tarkasti harkittu ja mietitty, ja sellaisiakin asioita otetaan huomioon jota tavan pulliainen ei älyäisi ikinä edes verrata: Onko olkapää parempi näin, vai näin? Käännänkö lantiota tässä vai tässä kulmassa? Ja yllättävää kyllä, kaikella on paljon eroa lopputuloksen kannalta.


Värien ohella tsekataan kynnet kuntoon, ne pitää olla siististi laitettuina, joko rakenne/geelikynsinä tai sitten päälleliimattuina tekokynsinä. Joka tapauksessa kisalookkiin kuuluu siistit kynnet eikä lyhyillä saati järsityillä nysillä voi lavalle nousta, ne näkyy kaikissa lähikuvissa, ja toki huoliteltu lopputulos tuo varmasti myös itsevarmuutta.


Kisameikin tekeminen onkin sitten ihan oma projektinsa, ja siihen ei ihan mitkään perusmeikit käy sillä kasvojen on matchattava todella ruskettuneeseen vartaloon olematta tunkkaisia ja likaisen näköisiä, ja luomivärien tulee olla erittäin pigmenttisiä jotta ne sieltä armottoman kovien lavavalaistuksien alta näkyvät myös yleisöön asti.

Kisameikkejä ja hiuksia Minnan ohella oli tekemässä Tiina joka loihti Minnan ohella aivan loistavaa jälkeä kilpailijoille. Itse arvostan freesiä ja raikasta lookkia, tyylikästä ja näyttävää kokonaisuutta ja liian isot kiharapilvet ja huono stailaus saa kilpailijan näyttämään helposti hieman suttuiselta tai halvalta, tai vaihtoehtoisesti hyvin vanhanaikaiselta Dynastia-naiselta.


Ihailtavaa oli kyllä tyttöjen loppuun asti viety dieetti, minä jos kuka tiedän kuinka vaikeaa dieetillä on pysyä, ja heistä kaikki omaavat hurjan henkisen kantin ja myös sitä fyysistä jaksamista hoitaa treenit, aerobiset ja muunkin elämän. Ei ole ihan iiseintä hommaa se, ja varmasti kisapäivän koittaminen nostattaa paljon tunteita: Pitkään tehty kova työ on aivan loppusuoralla.


Sitä vielä ommellaan ja parsitaan kisabikineitä, vaihdellaan kisaväristä tahriintuneita lakanoita ja kuljetaan ehkä hieman zombiena välillä. Dieetin viimeiset päivät ja mahdolliset veden juomisen rajoittamiset ym voivat olla asioita ettei energiatasot pysy ihan koko aikaa tapissa. Siinä on omat hommansa ja ristinsä kullakin kannettavana ennen kuin voi siellä lavalla säteillä upeana kaikkien ihailtavana.

Laura

Laura Oksanen

Laura Oksanen

Piia Lamberg

Piia Lamberg

Hanna Seppänen

Viikonloppu oli yhtä menoa ja melskettä omanlaisessa bikinifitnesshelvetissä. Mielenkiintoista oli päästä katsomaan tätä kaikkea kauneuskilpailumaista takahuonetoimintaa ja nähdä millaista on oikeasti kulissien takana, silloin kun siihen H-hetkeen vasta valmistaudutaan.


Lopuksi haluan sanoa kiitoksen kaikille meillä olleille ihmisille: ootte upeita tyyppejä kaikki ja toivon onnea matkaan jatkossakin: Olkoon treeniraudat kevyet ja kehitys kovaa! Syksyn kilpailijat tervetuloa vaan majoittumaan Töölön Palatsiimme, täällä huolto pelaa ;)

Ja viimeiseksi mutten vähimpänä haluan kiittää itseäni: MÄ TEIN SEN! SELVISIN FITNESSHELVETISTÄ JOTEN MINÄKIN OLEN VOITTAJA <3

b
Kannattaa muuten tsekata aiempi hampaidenvalkaisua koskeva posti ja osallistua hammasvalkaisun arvontaan. Postiin pääset klikkaamalla tästä ja arvonta-aikaa on vielä tänään sunnuntaina klo 24.00 asti!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *