Hae
Queen of Eve

Huh huh mikä hotellihelvetti!

Hotellihelvetti

Siis huh huh, en voi muuta sanoa! Nyt se on kuitenkin vihdoinkin ohi, nimittäin ihan tajuton hotelliviidakossa rämpiminen ja sen oikean hotellin etsiminen Lontoosta. Kauan siihen meni, ja viimeisen viikon ajan olen joka ilta selannut Booking.comia*, listannut vaihtoehtoja ja kirjannut ylös mitä missäkin on tarjolla. Koskaan ennen ei ole ollut näin vaikeaa.

Lontoossa on tarjolla ihan mieletön määrä hotelleja, ja alueita on kymmeniä laidasta laitaan. Kannattaa tietää aika tarkkaan mihin on menossa, ja mitä kautta kulkeminen on yksinkertaisinta. Karttaa piti tuijottaa moneen kertaan, tarkistella niitä todellisia etäisyyksiä, bussipysäkkien ja metroasemien sijainteja ja sitä kuinka helpolla pääsee kohteisiin joissa haluaa matkan aikana vierailla. Lontoossa välimatkat ovat todella suuria ja metroverkosto on kuin labyrintti. Pahimmassa tapauksessa vaihtoa vaihtojen perään ja matkustaminen onkin yllättävän hankalaa.

Yksi asia hyvin, kolme huonosti

Tarjonta hotelleissa oli suuri, mutta niin myös hajonta hotellien laadussa ja hinnoissa. Milloin oli muuten ihana hotelli mutta huonokuntoisilla rapuilla kapealla käytävällä eikä hissiä. Hissittömyys on lontoolaisissa hotelleissa muutenkin varsin yleistä, joten arvostelut kannattaa tsekata että miten paljon niitä portaita on. Moni hotelli oli suorastaan piilottanut tiedon hissittömyydestä ja sen sorttaaminen oli hankalaa. Jos huone sijaitsee kapeiden ja jyrkkien rappujen päässä kuudennessa kerroksessa, ei matkalaukkujen ym. raahaaminen ole kovin mukavaa.

Myös wifi puuttui monesta kohteesta huoneesta, mikä mielestäni on välttämättömyys nykyaikana (ainkin minulle). Suuressa osassa myös sisustus oli aivan kamala, ja vaikkei sen perässä nyt Lontooseen olla menossakaan on silläkin sentään jonkinlainen merkitys, toki pääasia on että on siistiä ja puhdasta ja sängyssä saa nukuttua. Mitään ilmiselviä asioita nämä eivät kuitenkaan Englannissa ole, ja monet matkustajat olivatkin valittaneet epäsiisteydestä, homeesta ja tunkkaisuudesta, kylmyydestä ja kosteudesta, nuhjuisuudesta ja huonoista kovista sängyistä joiden patjoista jouset paistavat läpi. Wifi ei toimi ja äänieristystä ei ole jne.

Rahalla saa ja hevosella pääsee

Päätimme ystäväni kanssa että tällä hetkellä emme hanki mitään luksushotellia tai ylipäätään mitään turhan hienoa, sillä Lontoossa hotellien hinnoittelu on muutenkin pilvissä ja mieluiten säästämme senkin rahan elämyksiin ja shoppailuun. Perus keskitasoa lähdin etsimään, mutta kieltämättä sitä oli todella vaikea löytää. Lontoossa vaihtoehdot tuntuivat olevan ääripäitä. Joko hotelli oli upea ja yksi yö maksoi 1000 euroa, tai sitten vaihtoehtoisesti hotelli oli kuin mikäkin slummialueen murju täynnä lutikoita.

Onneksi lähes viikon jokailtainen kyttääminen ja paikkojen listaaminen palkittiin, ja tänään sain viime tipassa varattua hyvällä hinnalla perussiistin hotellin loistavalla sijainnilla, wifillä ja uusilla kunnostetuilla huoneilla (ja sillä hissillä).

Katsotaan mitä palautetta pystyn antamaan majoituksesta ensi viikon loppupuolella. Sittenhän sen totuus paljastuu kun reissut on reissattu!

Katso myös Matkasuositus keväälle – Budapest

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

4 kommenttia

 1. Emmah kirjoitti:

  Harkitsitteko Airbnb:tä?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ei tällä kertaa, sillä Booking on mun yhteistyökumppani ja lyhyille reissuille ja hankalille aikatauluille toi perushotla 24/7 vastaanotolla oli paras. Jos ois pitempi reissu niin sitten se ois hyvä vaihtoehto ollut :)

 2. Esmeralda kirjoitti:

  Vähän jälkikäteen tää kommentti, mutta The Rockwell oli ihan huippu hotelli kohtuu hintaan. Saatiin vielä parvellinen huoneisto, oli kaunista ja lämmintä ja ihana sänky. Myös henkilökunta oli iloisia ja avuliaita. Metrolle oli muutama satametriä kävelyä ja ihan helppo siellä metrolla oli mun mielestä liikkua.

  Hauskaa lomaa!

 3. Rosalie kirjoitti:

  Kiinnostaa kuulla, mihin hotelliin päädyitte, missä alueella ja millainen se oli! Muistan niin tuon epätoivon tunteen, kun suunnittelin ekaa reissua Lontooseen. Silloin valinta oli ketjuhotelli, joka oli kyllä puitteeltaan ihan kiva perushotelli, mutta sijainti vähän syrjässä. En hahmottanut ollenkaan kaupungin mittasuhteita. Nyt kun useamman reissun jälkeen kaupunki on jo tutumpi, on helppoa rajata hotellihaku mieluisalle alueelle, itselle sopivaan budjettiin ja sitten alkaa miettiä muita kriteereitä. Minulle siisti kylppäri, rauhallisuus sekä tallelokero ja wifi huoneessa ovat ykkösjuttuja!
  Toivottavasti Lontoo antoi parastaan reissussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *