Hae
Queen of Eve

PR-tilaisuudet osana mun työtä

Kuvaaja Teemu Lehto

PR-tilaisuudet on yksi mielenkiintoisin ja kivoin osa-alue mun työssä

PR-tilaisuudet vaikuttaa varmaan monille aika rennolta hommalta ja monen vaikuttajan työ siltä ettei se ole työtä ollenkaan. Tässä tietysti on myös osa totuutta, sillä PR-tilaisuudet ovat luonteeltaan aina hyvin rentoja eikä sitä hetkeä voi kovin hyvin verrata raksajätkän talonrakennukseen. PR-jutut on kuitenkin aika tärkeä osa monen vaikuttajan työtä ja sisältää paljon sitä seuraajille näkymätöntä työtä. Vaikka usein naureskellaan siitä kuinka varmaan vaikuttajilla on rankkaa juosta korkkareissa tilaisuudesta toiseen kilistelemään skumpalla, on siellä taustalla työnä paljon muutakin kuin naurua ja hengailua. Itsensä edustaminen on myös työ sinällään, kukin voi oman työnsä ja sen rasittavuuden määritellä itse.

Mä tykkään käydä erilaisissa tapahtumissa ja jos aikaa olisi, niitä olisi melkein joka päivälle, usein jopa 2-3 tilaisuutta päivää kohti. Erilaisten vaikuttajien (bloggaajat, vloggaajat ja grammaajat) työhön kuuluu monia osa-alueita aina  kirjoitustyöstä yhteistyödiilien sopimiseen, neuvotteluihin, kuvaamiseen ja editoimiseen, muuta suunnittelutyötä unohtamatta. PR-tilaisuudet ovat myös yksi osa-alue johon on vaikuttajasta riippuen tärkeää osallistua, toisten enemmän, toisten vähemmän.

Eilen Kauppakeskus Itis järjesti vaikuttajille äitienpäivä teemaisen tapahtuman johon olin kutsuttu. Pakko sanoa, Itiksen järjestämät vaikuttajatapahtumat ja PR-tilaisuudet ovat ehdottomasti parhaimmistoa tällä saralla. Vaikuttajille tehty vaikuttajalounge on upea ja siellä on aina ihan mielettömän herkulliset tarjoilut ja esillepanot eri tuotteissa. Myöskin vaikuttajille tapahtuman yhteydessä jaettaviin goodiebageihin on panostettu: Olen aina saanut todella hyviä ja tarpeellisia juttuja jotka entisestään houkuttelevat mua tutustumaan Itiksen liikkeisiin ja hyödyntämään heidän palveluitaan.

Mulle Kauppakeskus Itis sijaitsee tosi hyvällä paikalla vaikka itse asunkin Helsingin keskustassa. Tästä on kuitenkin kätevä lähteä idän suuntaan kun metrolla pääsee suoraan paikan päälle nopeasti. Siksi Itis onkin yksi mun suosikki helppoutensa ja hyvien kulkuyhteyksien takia. Myöskin koko kauppakeskuksen avaruus, viihtyisyys ja valoisuus on asioita jotka saa mut sinne aina palaamaan. Hyviä liikkeitä, kahviloita, ravintoloita ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Jokaiselle jotakin!

Nyt ajattelinkin kertoa millaisia työhäni kuuluvat PR-tilaisuudet ovat. Tässä tarkastellaan hieman Itiksen tarjontaa.

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Tilaisuuksissa on aina jotain syötävää tarjolla

Itiksen tapahtumassa tarjoilut olivat Fazer Cafen käsialaa ja koska tilaisuus oli aamutapahtuma, alkoi aamu tietysti aamupalalla! Ihania croisantteja, suolaisia coctailpaloja, erilaisia smoothieita ja tuoreita hedelmiä lohkottuna ja tietysti vielä sitä makeampaa jälkkäriosastoa. Löytyi muutama erilainen kakku, donitseja sekä macaronseja. Aivan ihania ruokia ja kauniisti esille laitettuna.

PR-tilaisuuksissa tarjoilut ovat yleensä linjassa sen kanssa mistä tapahtumassa on muuten kyse. Toisinaan voi olla kunnon kattaus lämpimän ruoan kera ihan pöytiin tarjoiltuna (isommat tilaisuudet) tai jonkinlainen buffetpöytä. Suurimmaksi osaksi tarjoilut ovat kevyitä teemalla jokaiselle jotakin. Erilaiset coctailpalat ovat suosittuja, mutta tällaisia runsaampiakin tarjoiluja isoine munkkeineen ja croisantteineen löytyy. Aamuisissa PR-tilaisuuksissa on harvemmin skumppaa ja sen tilalla voi olla jopa tuorepuuroa ja täytettyjä patonkeja tai sämpylöitä, iltapainotteisissa sitten taas kilistellään enemmän ja ”hienostellaan” tarjoilujen kanssa. Ne voivat olla todella erikoisiakin ja tietysti sellaisista saa tosi kivoja kuvia!

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Esillä on ennalta sovitut tuotteet / palvelut

Itiksen vaikuttajatapahtumissa loungeen on aina koottu Itiksen omien liikkeiden tuotteita. Nyt äitienpäivän teemalla kun mentiin, oli esille laitettu juuri äitienpäivälahjaksi sopivia asioita. Oli erilaisia vaatteita, asusteita, astioita ja tuoksuja Stockmannilta, Marimekkoa, Pentikkiä, Hemtexin tuotteita ja paljon erilaista kosmetiikkaa aina Body Shopista Kicksin ja Ruohonjuuren valikoimiin. Näiden ideana loogisesti on tuoda inspiraatiota eri vaikuttajien seuraajille ja myös me inspiroidumme itse. Mitä kaikkea voit siis hankkia Itiksestä? Ainakin kaikkea sitä mitä tapahtumassa olleiden Instagramtileillä, vlogeissa ja blogeissa voit nähdä.

Eri PR-tilaisuuksissa on eri yhteistyökumppanit ja tuotteet sen mukaan. Joskus ne ovat yksittäisen brändin tuotteita ja toisinaan showroom tyyppisesti koottuja tilaisuuksia jossa esillä on useita eri yrityksiä. Luonnollisesti puhuttaessa esim. Kauppakeskus Itiksestä on esillä monia eri brändejä joita juuri Itiksessä on tarjolla. Mä itse rakastan uusiin tuotteisiin tutustumista ja sitä, että voin rauhassa tutustua ja tutkia. Mä olen aina ollut sellainen kaupoissa (ja nettikaupoissa) kiertelijä joka katselee monenlaisia juttuja ja hakee inspiraatiota. Ostopäätöksiä en edes tee välttämättä heti (paitsi nuorempana ollessani himoshoppailija ja tehdessäni jatkuvasti heräteostoksia), vaan usein mietin tarkemmin onko juuri tämä tuote/palvelu minulle sopiva ja tarpeellinen. PR-tilaisuuksien kautta seuraajillekin pystyy sitten antamaan hyviä vinkkejä ja ideoita eteenpäin!

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Mitä PR-tilaisuuksissa tapahtuu?

Toisinaan ohjelmassa on jokin tervetulopuhe ja avaushetki jos tilaisuus on tarkoin määritellylle aikavälille ja siinä on jokin yksittäinen idea. Toisinaan sitten on kyse jostain esim. koko päivän kestävästä tilaisuudesta jonne voi mennä kun itselleen sopii ja homma pyörii taustalla koko ajan. Itiksen tilaisuudet vaikuttajaloungessa ovat olleet omalla kohdallani aina sellaisia, joissa tilaisuudella on selkeä alkamis ja päättymisajankohta. Aamupalaa tai muita tarjoiltavia napostellessa alussa usein onkin pieni puhe siitä, mitä on tarkoitus tehdä, nähdä ja kokea.

Oli erillistä avausta tai ei, PR-tilaisuuksissa vaikuttajat usein minglaavat sujuvasti ja verkostoituvat niin keskenään kuin tapahtuman tuottajan ja siihen mahdollisesti osallistuvien yhteistyökumppanien kanssa. Siellä vaihdetaan kuulumisia, puhutaan somemaailman polttavimmista aiheista ja meneillään olevista ja tulevista trendeistä. Tutustutaan esillä oleviin tuotteisiin ja palveluihin ja vapaasti sitten jaetaan tietoa, ideoita ja inspiraatiota eteenpäin omalle lukijakunnalleen ja seuraajille omissa kanavissaan, kukin omalla tavallaan. Kuvataan tuotteita ja toisiamme, hankitaan materiaalia blogiin, vlogiin ja IG-tilille. Otetaan videota, kuka mitäkin haluaa. Toiminta on siis hyvin sosiaalista ja näkyvyyttä annetaan ja saadaan moneen suuntaan.

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Kuvaaja Teemu Lehto

Ystäviä, kavereita, tuttavia, kollegoja, yhteistyökumppaneita

PR-tilaisuudet pitävät sisällään siis kaikkea edellämainittua ja aiemmin kertomaani ja ovat hyvin vapaamuotoisia ja rentoja tilaisuuksia. Itse rakastan PR-tilaisuuksia monesta eri syystä ja yksi itselleni tärkein on verkostoituminen uusien ihmisten kanssa ja ystävien/tuttavien tapaaminen. Eilenkin tapasin ensimmäistä kertaa kunnolla Youtubessa seuraamani Linda Ekrothin joka on ihan mun all time favorite siitäkin huolimatta, että olen häntä melkein tuplat vanhempi (ei kyllä yhtään tunnu sille) sekä hänen ystävänsä Johanna Turpeisen. Jotenkin sitten innoissani oikein jumituin heidän kanssa juttelemaan pitkään ja monen muun kanssa sosialisoiminen jäi hieman vähemmälle.

Oli kiva tavata pitkästä Ananasraaste eli Sini, Marjaana Lehtinen ja monta muuta. Välillä ei vaan ehdi jutella kaikkien kanssa ja esim. Inhimillisen Turhamaisuuden Mikaela ja serkkuni Sara Tarnanen vain vilahtivat pikamoikkausten puitteissa. Aika on rajallista!

OLETKO JO TSEKANNUT AIEMMAN KIRJOITUKSENI PR-JUTUISTA? SEN LÖYDÄT TÄSTÄ!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Miullekin tulee melkein joka viikko kutsu jonnekin PR-tilaiteen ja katson aina kaiholla muiden instastoryja ja muita julkaisuja -täältä Joensuusta kun ei ihan niin vaan pääse paikalle byhyy. Monet tapahtumista ajoittuu vielä arkipäivälle niin täysin mahdotonta päästä paikalle :( Niin upeen näköinen tuo kukkatuoli <3!
  https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   95% Suomen PR-toimistoista sijaitsee Helsingissä, näin mä ainakin oon ymmärtänyt ja toisaalta se on myös ihan ymmärrettävää. Täällä ne on myös isojen brändien toimistot ja tilat, maahantuojat sun muut. Ei oikein sinne susirajalle varmaan kummoisia kannata pystytellä ja olisko siellä sitten niitä markkinoitakaan ja vaikuttajia tarpeeksi niille markkinoille? :)

   Monet tosin käy PR-tilaisuuksissa niin, että tulevat sitten koko päiväksi Helsinkiin ja menevät useampaan tapahtumaan samana päivänä tai peräkkäisinä. Hankalaa varmasti on jos blogin rinnalla on vielä jokin joustamaton ma-pe 8-16 kokopäivätyö. Niistä ei niin irtaannuta (vuorotyöläisillä taas helpompaa).

   Viikonlopun tapahtumat on aika harvinaisia ja syystä: Mäkin yritän viikonloppuisin edes hieman rentoutua niin ei kiinnostaisi kauheasti työjuttuja ja PR-tapahtumia silloin hoidella. Kauempaa tuleville se taas olisi varmasti ihanne. Yritä joskus järkätä jokin päivä niin että pääset osallistumaan pariin tapahtumaan. Se kannattaa :)

 2. Mikaela kirjoitti:

  Ensi kerralla täytyy vaihtaa kuulumisetkin! :)

  T. Mikaela
  http://www.inhimillinenturhamaisuus.fi/

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Ehdottomasti! Mä jopa huomasin kuvista vasta jälkeenpäin ihmisiä keitä en edes ollut tajunnut paikalla ollessa. Ei voi kaikkee huomata ja ehtiä, apua :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *