Hae
Queen of Eve

Miksi suomalaiset lottovoittajat jatkaa työntekoa?

Miksi suomalaiset lottovoittajat jatkaa työntekoa?

Tämä on asia mitä mä en ole koskaan tajunnut. Lototaan vuosikausia, jopa vuosikymmeniä ja odotetaan sitä koko elämän mullistavaa ja arkirutiniit päälaelleen kääntävää jättipottia. Sitten kun parhaimmassa tapauksessa kymmenet miljoonat lävähtää tilille, niin suuret rahamäärät, että niitä ei kovin helpolla elinaikanaan saa edes tuhlattua, ei silti muuteta mitään.

Suomalainen lottovoittaja pitää ehkä kaksi ylimääräistä viikkoa lomaa vuodessa ja jos oikein hurjaksi heittäytyy niin maksaa talolainan pois ja ostaa uudemman auton. Töissä silti käydään siellä samassa paikassa kuin ennenkin ja eletään sitä kahdeksasta neljään elämää.

Mun mielestä lottovoittoa ei saisi antaa tuollaisille ihmisille ketkä eivät osaa arvostaa saamaansa mahdollisuutta!

Sen perusteella mitä Suomen Veikkaus on antanut lottovoittajistaan on se ettei kovinkaan monen elämä muutu voiton jälkeen. Suomalaiset lottovoittajat jatkavat työntekoa. Miksi siis lotota? Miksi haluaa kymmeniä miljoonia jos niistä rahoista ei todella aio nauttia? Miksi käydä normaalissa palkkatyössä kun ei oikeasti edes tarvi sitä palkkaa? Joku muu kelle se kuukausipalkka olisi tärkeä voisi ottaa sen lottovoittajan työn ilomielin, kyllä sitä ihmisellä pitää olla muutakin tekemistä.

Monet lottovoittajat ovat kuitenkin rutiinin ja työnsä orjia. Sitä selitetään sillä, että eihän sitä nyt voi vaan makoilla päivät pitkät ja tulisi tosi tylsää jos ei kävisi töissä. Onko ainoa vaihtoehto siis kotona laiskottelu? Mitään muutako ei tule mieleen? Minusta se kuulostaa tosi surulliselle ettei ihmisillä ole muuta tekemistä elämässä. Kyllä minä itse ainakin keksin vaikka kuinka paljon tekemistä ja menemistä jos työt ja raha eivät ole estämässä tai hidastamassa.

Mitä mä tekisin niillä miljoonilla?

Varmasti hankkisin asunnon tai kaksi, läheisille kaikkea mitä tarvivat ja haluavat, sijoittaisin osan ja lahjottaisin mm. Helsinki Missiolle. Valitsisin hyväntekeväisyyskohteita ja itsekin osallistuisin hyväntekeväisyystöihin, sillä nyt ei olisi muuta kuin aikaa ja rahaa tehdä hyvää niin Suomessa kuin maailmalla. Matkustelisin, hemmottelisin itseäni ja ystäviäni. Ihan kaikkea mahdollista.

Menisin konkreettisesti paikan päälle Hurstin kanssa jakamaan ruokaa köyhille ja tekisin omia lahjoituksia niitä tarvitseville. Kiertäisin koirieni kanssa vanhainkodeissa ilostuttamassa mummuja ja pappoja ja kaikenlaista. Kyllä mä tekemistä päivilleni keksisin kauneushoitojen ja hierontojen välissä. Pitäiskin alkaa lottoamaan niin saadaan voittopotti oikeaan paikkaan ;)

Mitä te tekisitte miljoonilla? Jatkaisitteko normaalisti päivätöissä kuten keskivertolottovoittajat Suomessa?

Psst! Pari postausta taaksepäin löytyy hyvä alennuskoodi ja arvonta, kannattaa käydä tsekkaamassa tämä postaus!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

15 kommenttia

 1. henna kirjoitti:

  En varmaan jatkaisi omassa matalapalkkaissa ja rankassa työssäni (josta kyllä pidän todella paljon) heti ekana tuli mieleen, että ois ihanaa kun olis aina aikaa treenata kahdesti päivässä :D tottakai eka maksaisi lainat pois, matkustelis, remppaisi talon ja hemmottelisi läheisiä, mutta en ihan toimettomaksi osaisi jäädä. Jotain työtä pitäisi olla, koska rakastan rutiineja.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Siinä vaiheessa kun aikaa ja rahaa on käytännössä rajattomasti, voi rutiinia tehdä muustakin kuin siitä entisestä työstä. Jo pari kertaa päivässä reenaaminen vie kivasti aikaa ja kyllä sitä varmaan vaikka mitä muutakin keksisit :)

 2. Tiia kirjoitti:

  Ensimmäisenä talolainan maksaisin pois. Saattaisi toki olla, että tämä lähtisi myyntiin ja rakennettaisiin uusi talo. (Johan tässä uudessa tuvassa on 3kk asuttu?). Tampereelta ostaisin kaupunkiasunnoksi keskustasta kerrostalokämpän, kattohuoneisto tottakai. Myös leviltä upea hirsimökki!

  Perustaisin myös oman kahvilan, joka on ollut haaveena. Olisin kuitenkin vain ”näkymätön pomo” ja palkkaisin ystäväni ottamaan varsinaisen pomon vastuun. Toki suunnittelisin kahvilan jutut itse ja olisin firman toiminnassa mukana, en kuitenkaan täyspäiväisesti. Samalla kahvila työllistäisi muitakin ihmisiä!

  Kävisin heti myös kampaajalla, kasvohoidossa ja hammaslääkärissä, kun tällähetkellä ei ole varaa. Ja ruokakauppaan menisin asenteella, ettei tarvitse etsiä halvinta sapuskaa ? Odotan aina lottovoittoa, vaikken ikinä edes lottoa. Hyvät mahdollisuudet voittoon siis!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hehe, sulla on sama ku mulla. Unelmoin lottovoitosta enkä ees lottoa, lol :D Pitäis alkaa…

   Hyviä suunnitelmia sulla, toi kahvilajuttu esim. tosi kiva. Siinä ois itselle puuhaa ja parille muulle ihmiselle työ :)

 3. Heidi kirjoitti:

  Jes, ihana postaus :D ! Mä ajattelen täysin samoin, en voisi mitenkään itse jatkaa töissä miljoonavoiton jälkeen. Siksi ainakin itse lottoan, että olisi se taloudellinen vapaus olla tekemättä töitä. Ihan jo se, ettei tarvitsisi joka aamu herätä klo 5 töihin vaan saisi nukkua joka yö tarpeeksi, on niin täydellisen ihana ajatus, etten keksi ainuttakaan syytä pysyä töissä jättipottivoiton jälkeen.

  Minulla ei varmasti tulisi sitä ongelmaa, että päivät kävisivät tylsäksi. Olin tuossa työttömänä lähes vuoden määräaikaisen työsuhteeni päätyttyä ja olin varautunut siihen taloudellisesti monin tavoin. Visusti meni säästöön niin kesäbonukset kuin veronpalautukset ja toki sitten ansiosidonnainen oli ihan ok, kun kk-palkka oli ollut yli 3000 euroa jo useita vuosia. Minun ei siis tarvinnut kituuttaa noina kuukausia vaan oli varaa harrastuksiin, leffakäynteihin, matkoihin jne. Voin todellakin sanoa, että ei ollut tylsä vuosi! Kyllä sain päiväni kulumaan varsin hienosti ja oikeasti en ole koskaan ollut yhtä rento ja onnellinen ja hyväntuulinen kuin tuolloin. Kamalaa sanoa noin, mutta työttömänä voin oikeasti paremmin kuin koskaan töissä ollessani.

  Itse olen haaveillut lottovoitosta ihan lapsuudesta saakka ja yksi syy on ollut ylitse muiden. Olen harrastanut hevosia 7-vuotiaasta saakka ja aina halunnut oman hevosen. Se tosin on niin kallista ja myös aikaavievä harrastus, jos siihen omaan heppaan tosissaan panostaa, ettei siihen mitenkään ole resursseja normipalkalla ja töiden ohessa. Lottovoittajana ostaisin hevosen, se olisi se oma ykkösjuttu, mutta varmasti lahjoittaisin rahaani ja aikaani myös hyväntekeväisyyteen. Tärkeitä kohteita on vaikka kuinka!! Minulla on myös mielessä useita juttuja, joilla läheisiäni tukisin. Esim. hyvä ystäväni käy läpi eroprosessia ja ex-miehensä on tehnyt yhteisen asunnon myynnistä varsin hankalaa. Tuon jutun hoitaisin rahalla pois ja vaikka hankkisin ystävälleni uuden kodin.

  Omaan terveyteeni ehtisin ja pystyisin sitten myös panostaa enemmän. Minulla on tosi paha IBS, paljon kaikenlaisia ihottumia ja kutinoita erinäisistä selkä- ja lonkkasäryistä puhumattakaan. Lottovoiton myötä pistäisin surutta menemään eri lääketieteen alojen spesialisteille, jotta he selvittäisivät mistä mikäkin johtuu ja miten vaivat pysyvät parhaiten kurissa. Sitten ei edes haittaisi kuinka kalliilla erikoisruokavaliolla ja lisäravinteilla sekä voiteilla ja jäsenkorjaaja/ fyssari/ osteopaatti-hoidoilla näitä oireita sitten hoitaisin. Ja kuinka ihanaa se olisikaan voida käydä vaikka kolme kertaa viikossa LPG-hoidossa veivattavana :D . Mieluusti maksaisin paikalliselle pienyrittäjälle vakiokäynneistäni useita satasia kuussa.

  Mä olen kyllä ihan mahdoton haaveilija ja ajatuskin isosta lottopotista saa mut unelmoimaan täysillä!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Unelmoit täysillä, mutta selkeesti myös tosi fiksuja juttuja. Ei nuo mitään haihattelua ole vaan varsin järkevää rahankäyttöä, toki haihatellakin saisi ja pistää rahaa palamaan ihan turhuuteenkin jos mieli tekee. Kirjoitit hyvin tämän kohdan:

   ”Minun ei siis tarvinnut kituuttaa noina kuukausia vaan oli varaa harrastuksiin, leffakäynteihin, matkoihin jne. Voin todellakin sanoa, että ei ollut tylsä vuosi! Kyllä sain päiväni kulumaan varsin hienosti ja oikeasti en ole koskaan ollut yhtä rento ja onnellinen ja hyväntuulinen kuin tuolloin. Kamalaa sanoa noin, mutta työttömänä voin oikeasti paremmin kuin koskaan töissä ollessani.”

   Musta toi ei ole ollenkaan kamalaa sanoa, itse tunnen ja koen asiat samoin :)

 4. Miia kirjoitti:

  Minä mietin että tulisinko kovin yksinäiseksi jos jäisin pois töistä. Työkaverit on mun kavereita muutenkin ja siviilikaverit kävis töissä kuten ennenkin. Joo vois tehdä juttuja itekseenkin mut jäis mulle kyllä ikävä kahvipöytäkeskusteluja ja paskoja vitsejä.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä ainakin tarjoaisin ystävilleni mahdollisuuden vapaaseen kanssani jotta voitaisi tehdä kivoja juttuja. Palkattomia päiviä töistä saa moni pyytämällä (ja minä voisin maksaa sen puuttuvan päivän palkan in cash ettei kaveri siinä mitään häviä), veisin kauneushoitoloihin, kylpylöihin, syömään, shoppailemaan, parin päivän lomille Euroopan kaupunkeihin ym kaikkea kivaa.

 5. emzi - http://emmelemzi.com kirjoitti:

  Mä varmaan kans just ostaisin kämpän tai kaksi ja matkustelisin paljon. En jatkaisi työntekoa ihan samalla tavalla. Tekisin kyllä vlogeja ja kirjoittelisin blogia. :D

 6. Katarina kirjoitti:

  Samaa minäkin mietin. Täältäki kyllä löytyis päiville tekemistä, jos ei töis tarttisi käydä. Oon kans aina silloin tällöin omasta tahdosta pätkiä työttömänä, koska ei vaan huvita myydä omaa aikaa jollekin taholle, joka määrää minkä arvosta mun aika on ja vielä sen miten paljo hän saa sitä viikottain ja kuukausittain käyttää. Ei huvita laittaa valtaosaa omasta ajasta jonku toisen unelmien toteuttamiseen ja unohtaa kaikki omat jutut.

  Mieki maksaisin sukulaisten velat. Varmistaisin, että mummolla ja äitillä ois maailman parhaat oltavat ja paras apu mitä tulevat elämässään tarviimaan, ku vanhenevat. Tekisin hyväntekeväisyyttä siten, että voisin olla varma, että mun apu ja rahat menee perille. (Eli en minkään järjestön kautta). Ostaisin sijotuskämppiä pari kolme. Matkustelisin niin hemmetisti. Ja treenitki nousis ihan uudelle tasolle ku ois aikaa palautua, levätä ja keskittyä. Siis lottovoitto ois ihana! Eikä miehenkää tarttis käydä töissä.

 7. Juristi kirjoitti:

  Minä kyllä jatkaisin töissä käymistä. Olen yliopistokoulutuksen käynyt ja rakastan omaa alaani ja sen haasteita. En osaisi vain lekotella enkä oikein ymmärrä niitä, jotka haluaisivat vain olla. Mutta meitä on moneen junaan eikä mun tarvitsekaan kaikkea ymmärtää. Jokainen tyylillään!
  Mutta varmaankin vähentäisin töitä osa-aikaiseksi ja tekisin vain haastavimpia juttuja. Treenaisin myös kahdesti päivässä ja nukkuisin kunnolla. Nauttisin työn tuomista haasteista täysillä! :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Tosiaan harva toimettomana on… Minäkin jatkaisin töitäni, siis bloggaamista. Mutta en kävisi jossain muiden komenneltavana ja jonkun toisen aikatauluttamana ;) Siinä on vissi ero. Oman bisneksen pyörittäminen tms kun rahaa on kuin roskaa menee harrastuksesta :)

 8. Marjo kirjoitti:

  Mä jäisin pois päivätyöstäni ja alkaisin enemmän kuvailemaan, leipomaan ja laittamaan ruokaa. Haluaisin kirjoittaa ruokakirjan. Matkustelisin ja hemmottelisin läheisiäni. Opiskelisin mielenkiintosia asioita. Menisin koirieni kanssa rallytoko kursseille :)
  En taatusti jäis raatamaan niska limassa huonolla palkalla, kun voisin toteuttaa omia unelmiani. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.