Hae
Queen of Eve

Kaikki työpaikat joissa olen ollut

Mun kaikki työpaikat

Havahduin tässä yksi päivä töitä tehdessä siihen faktaan, että oon ollut kohta jo puolet elämästäni työelämässä. Siis kohta parikymmentä vuotta. Niin se aika kiitää. Aloin sitten siinä yhteydessä miettimään mitä kaikkea on tullut tehtyä ja olihan noita töitä jonkun verran, monenlaista hommaa joista suurin osa ihan kivoja ellei jopa loistavia. Mun parinkymmenen vuoden työelämän ajalle ei kovin montaa ikävää työtehtävää tai työpaikkaa ole kertynyt vaikka kaikenlaista on tullut kokeiltua. Tässä blogipostauksessa ajattelin kertoa ne hommat joita on mun työhistoriassa.

Nuoruuden ENSIMMÄISET työpaikat

Työelämäni aloittelin osa-aikaisena myyjänä erotiikkaliikkeessä joka oli hyvin rentoa ja hauskaa hommaa. Myyjän työ sopi mulle tuollaisessa erikoisalan liikkeessä oikein hyvin sillä olen sanavalmis ja rohkea tyyppi ja uskallan puhua ihmisten kanssa oikeastaan mistä vaan. Erotiikkaliikkeessä nämä taidot tulivat tarpeeseen ja tykkäsin jutella asiakkaiden kanssa sekä opastaa heitä erilaisissa asioissa.

Erotiikkaliikkeen osa-aikaisesta myyjästä siirryin erääseen yritykseen joka oli hieman samalla alalla. Kyseessä siis iso aikuisviihdepalveluita puhelimitse tarjoava yritys jossa oli paljon työntekijöitä ns. linjatöissä ja minun tehtäväni oli olla aikuisviihdelinjan keskuksena yhdistäen puheluita suullisen esittelyni perusteella valituille naisille, seurata tietokoneilta automaattisesti tapahtuvia siirtoja, kuunnella linjoilla käytäviä puheluita (laaduntarkkailu) sekä sopia esim. työvuoroja linjatyöntekijöille ja toisinaan myöskin vastata laskutuspuheluihin. Tällaisia työtehtäviä tuskin enää hirveästi on, mutta tuohon aikaan kyseiset palvelut olivat todella suosittuja ja näihin maksullisiin viihdelinjoihin soiteltiin paljon. Voin kertoa, että tuolla tuli kuultua kaikenlaista, haha.

Näistä hommista siirryin uudelleen erääseen toiseen erotiikkaliikkeeseen kokopäiväiseksi työntekijäksi sillä kaksi tuttavaani perustivat liikkeen yhdessä ja tarvitsivat sinne myyjiä. Minä sitten menin hommiin ja tein sitä aikani. Oli mielenkiintoista ja mukavaa kun myyjän työn lisäksi sai tehdä tilauksia ja hankkia liikkeeseen myytävää tavaraa tukusta ja olla osallisena monenlaisissa hommissa. Asiakaspalvelu erotiikkaliikkeessä oli myöskin todella värikäs kokemus. Hauskoja muistoja liittyy noihin vuosiin.

Näiden ohella olin jossain vaiheessa myös pari kertaa hetken aikaa osa-aikaisena myyntineuvottelijana eli puhelinmyyjänä. Yritys jossa olin oli hyvämaineinen ja edelleenkin toiminnassa (kai yksi Suomen vanhimpia) ja myin työkseni yrityksille ja ammattilaisille heidän työhönsä liittyviä ammattilehtiä ja kirjallisuutta. Pääasiassa lehdet olivat esim. Talouselämä ja Markkinointi & Mainonta ja kirjoista esim. asianajotoimistoille erilaisia lakikirjoja. Mielestäni tämä oli ihan ookoo hommaa ja asiakkaatkin fiksuja kun heillä oli jo lähtökohtaisesti kiinnostus olemassa.

Seuraavat työpaikat nuorena aikuisena

Kun erotiikkaliike myytiin eteenpäin, siirryin hieman erilaisiin hommiin. Olin useita vuosia töissä internetin chat- ja viihdepalveluita tuottavassa yrityksessä jonka pääpaino oli erilaisissa chateissa ja mm. siihen aikaan maksullisten mms-viestien tuottamisessa. Kyseisessä yrityksessä oli erilaisia K-18 palveluita sekä viihdepalveluita kaiken ikäisille aina nettikeskusteluseurasta maksullisiin puhelimen multimediakuviin, logoihin ja soittoääniin. Tällainen bisnes ei enää viimeiseen kymmeneen vuoteen ole ollut kannattavaa, mutta silloin kun netti oli vielä suht tuore juttu ja kännykät kehittyivät niin tämä oli todella kova palvelu ja kiinnosti monia kuluttajia koko 2000-luvun alkupuoliskon. Oma työtehtäväni oli pääasiassa keskustella asiakkaiden kanssa internetin välityksellä esim. chatissa ja siitä siis maksettiin. Tästä työstä pidin todella paljon sillä taito kuunnella ja keskustella aiheesta kuin aiheesta ja tietynlainen ”tarinan kertomisen lahja” oli tärkeässä osassa työtä. Niiden vuosien aikana tuli kohdattua myös kaikenlaisia ihmisiä ja kohtaloita ja kenties senkin kautta opittua elämästä paljon.

AIKUISELÄMÄN TYÖPAIKAT

Sitten kun musta tuli ns. aikuinen eli 25 ikävuoden jälkeen siirryin lähes kymmeneksi vuodeksi pysyvämmin ICT-alalle erääseen Suomen isoimmista operaattoreista joka tuotti matkapuhelinpalveluita sekä kiinteitä ja mobiililaajakaistoja ja niihin liittyviä tuotteita ja palveluita. Koska olin kyseisessä yrityksessä niin monia vuosia niin ehdin tekemään erilaisia hommia työurani aikana. Aloitin perinteisenä palveluneuvojana jossa hoidin kaikkia liittymiin liittyviä asioita kuten laskutusta ja muuta asiakaspalvelua, sitten jatkoin teknisen tuen asiantuntijatehtävissä palveluneuvojana, siitä siirryin myyntitiimiin myynnillisyyteen panostavaksi asiakaspalvelijaksi josta ylenin myyntivalmentajan tehtävään. Omat erityistaitoni olivat pääpainossa myynnillisiä ja olin kirjallisesti lahjakas, joten seuraava etappi olikin muuttaa Helsinkiin yrityksen laajentuessa ja aloitin työt kirjallisen asiakaspalvelun esimiehenä. Myöhemmin olin yrityksessä vielä mobiilipuolen lisäksi kiinteiden palveluiden puolella sillä nekin ajan saatossa tulivat meille opeteltavaksi, joten monia juttuja ehdin sielläkin vuosien aikana tekemään.

Tästä työstä halusin vaihtaa kevyempään ja helpompaan ja olin eräässä media-alan painotalossa asiakaspalvelussa töissä. Blogini oli ollut tässä vaiheessa jo muutaman vuoden sivutyönä ja asiat etenivät koko ajan, joten uskaltauduin alkaa vähentämään ns. normaaleja päivätöitä radikaalisti. Kokeilin blogini tukena hetkellisesti myös osa-aikaista  vakuutusalan ajanvaraajan työtehtävää joka ei ollut luvatun ja sovitunlainen joten sen testaaminen jäi vain kuukauden mittaiseksi. Osa-aikaisena olen myös tehnyt ihan kotoa käsin etätöitä muutamalle hyväntekeväisyysjärjestölle ja auttanut heitä mm. varainhankintakampanjoissa ja asiakkuuksien ylläpidossa. Näistä tehtävistä olen nauttinut suuresti sillä monet hyväntekeväisyysjärjestöt ovat minulle tärkeitä ja henkilökohtaisesti lähellä sydäntä.

Loppuelämän työpaikat

Vaikka mulla on ollut erilaisia työtehtäviä, niin niissä selkeästi on jonkinlainen punainen lanka, eikö vaan? Puhelimet, tietokoneet, internet, media, puhuminen, kirjoittaminen ja myyminen ovat aina olleet jollain tavalla läsnä mun työtehtävissä ja jos en ole myynyt jotain asiaa, olen myynyt mielikuvia joko sanoin tai kirjoituksin. Aika mielenkiintoista. Myöskin se oma luonteeni rönsyilevyys ja suorapuheisuus ja tietynlainen mielikuvitus on täytynyt olla monissa tehtävissä mukana matkassa.

Bloggaaminen on nyt vajaa pari vuotta ollut se päätyö ja nyt kun Johannan kanssa perustimme Vaikuttajamedian on mun työtehtävät tässä yrityksessä vienyt bloggaamisen ohella oikeastaan kaiken ajan. Olen kädet täynnä hommia koko ajan ja Vaikuttajamedian laajentuessa tehtäväni Influencer Managerina on erityisesti kiirettä aiheuttava ja koko ajan kasvavassa roolissa kaupallisten yhteistöiden myynnin ja blogien kehittämisen takia.

Mielenkiinnolla odotan tulevaisuutta mutta hyvältä näyttää ainakin nyt!

Yllättikö jotkut mun entiset työpaikat vai tiesitkö niistä jo kaikki entuudestaan?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Olipa kiva postaus ja meillä on ollut samantyyppisiä työtehtäviä näköjään :D.
  Miun eka työpaikka ever oli lehtimyyjä (kestin 2kk ja 2pvää). Sitten olin vakuutusalan ajanvaraajana joka ei myöskään todellakaan vastannut työilmoituksen työnkuvaa ja nykyinen työ on operaattoripuolella (tosin yrityspuolella) palveluneuvojana :).

  https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Ihan tavan lehtimyyjän työ on varmaan aika rankkaa, itse en sellaista ole koskaan kokeillut. Joillekin tosin nuokin hommat sopii. Vakuutusalan ajanvaraajan työtehtävä sinänsä ei ollut mikään huono, mutta aika moni muu asia siinä sitten mätti. Täytyy kirjoittaa joskus erillinen postaus miten näissä joissain työpaikoissa ym työjutuissa saatetaan johtaa harhaan (vaikkei suoraan valehdella niin annetaan ymmärtää ihan jotain muuta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.