Hae
Queen of Eve

Huono äiti, huono koiranomistaja, huono ihminen

Huono äiti, huono koiranomistaja, huono ihminen

Riidan saa aikaiseksi hyvin helpolla keskustelemalla kahdesta asiasta ja ne ovat lasten kasvattaminen tai koirien kouluttaminen. Fanaattisimmat ihmiset ovat mun kokemuksen mukaan joko vanhempia ja osallisina joihinkin Äitylit/Mutsit vs Faijat tms ryhmiin, tai vaihtoehtoisesti rotukoiran omistavia henkilöitä jotka kuuluvat oman rotunsa pieniin piireihin (kuten minä itsekin).

Huono äiti

Lapsien kasvattamisesta mulla ei ole tietoa, mutta sivusta monien elämää seuranneena olen huomannut että ihan täällä blogimaailmassakin bloggaaville äideille satelee tuon tuosta kaikenlaisia neuvoja kuinka olla parempi äiti, tai itseasiassa niin päin että leimataan toiset äidit suorilta käsin huonoiksi äideksi.

Huono koiranomistaja

Toinen seikka näyttää olevan myöskin koiran omistaminen ja sen kouluttaminen: siihenkin tulet satavaramasti saamaan neuvoja, pyysit niitä tai et, ja joistain asioista sut tullaan tyyliin ristiinnaulitsemaan. Olet lähes aina jonkun mielestä huono koiranomistaja.

Huono ihminen

Meillä ihmisillä on usein huono tapa arvostella muita ihmisiä ja muiden tekemisiä, etenkin jos ne eivät vastaa omaa käsitystämme siitä miten pitäisi olla ja mitä pitäisi tehdä. Itsekin sorrun tähän aina toisinaan, mutta yritän olla ymmärtäväisempi ja vähemmän tuomitseva. Helppoahan se on kuitenkin leimata: vähintäänkin sitä on huono ihminen noin yleensä koska jotainhan teet väärin. Koskaan ei ole hyvä.

Ongelmallisinta näissä auliisti, pyytämättäkin jaetuissa neuvoissa on usein se, että jokainen pitää omaa tapaansa sinä ainoanana ja oikeana, ja neuvoja vastaanottavan on sula mahdottomuus lähteä jokaista kuuntelemaan: ne neuvot kun sotivat toisiaan vastaan.

Mitä mä olen oppinut kahden koiran omistajana

Koira ei saa koskaan tehdä sisälle asioitaan, ei edes koulutettuna ja sille sovittuun ja opetettuun paikkaan
Ihminen on sadisti pakottaessaan koiraa pidättämään ja koira ainoa eläin kenen vessahätää kontrolloidaan
Koiranruoka merkki X on hyvä koiranruoka ja sitä suositellaan
Koiranruoka merkki X on paskaruoka ja sitä ei suositella
Koiralle ei saa antaa muuta kuin raakaruokaa
Koiran pitää syödä kaikkea samaa kuin ihmisenkin
Koiraa pitää rakastaa kuin perheenjäsentä
Koiraa ei saa inhimillistää ja se on alinta kastia ja vain koira
Koiran pitää saada olla sohvalla/sängyssä
Koira ei saa missään tapauksessa olla sohvalla/sängyssä
Pikkukoiralla kuuluu olla aina valjaat tai sen niskat voivat katketa
Panta on hyvä ja auttaa näyttelyopetuksessa
Näyttelyihin vieminen on pinnallista
Koira tulee aina olla rekisteröity
Koirien jalostaminen on sairasta
Koiraa ei saa ottaa ulkomailta vaikka se olisi rekisteröity
Paperittoman koiran voi ottaa jos se on vahinkopentu
Vahinkopentujen ostaminen on lemmikkitehtailun tukemista

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin ja kuten huomaatte, se on täynnä ristiriitaisuuksia ja vastakohtia. Itse olen kulkenut kultaista keskitietä, lukenut koiraoppaita ja nettijuttuja, kysynyt kokeneemmilta ja kasvattajilta, konsultoinut eläinlääkäriä ja jutellut tuttavien kanssa, niin ja käyttänyt ihan vain maalaisjärkeä. Kaikella tällä olen onnistunut kasvattamaan ainakin tähän mennessä varsin täyspäisiä pikkukoiria pentuiästä aikuisuuteen kaksikin kappaletta, ja uskon että meillä tulee jatkossakin menemään oikein hyvin.

Mun valttikortti koiraihmisenä on varmaankin juurikin se terve järki, joustavuus, sopeutuminen ja se tieto että niin ihmiset kuin koiratkin ovat yksilöitä, ja sen mukaan mennään. Voin vain kuvitella millaista olisi olla äiti ja tulla syyllistetyksi yhdestä ja sadasta asiasta.

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *