Hae
Queen of Eve

LASKE RIMAA

Laske rimaa! Vähemmän on enemmän!

Voin rehellisesti myöntää olevani usein aika laiska, ja jos tarkemmin mietin niin en ole koskaan erityisemmin hävennyt sitä. Fakta on, että olen mukavuudenhaluinen ja nautintoja hakeva ihminen joka pyrkii pääsemään elämässä mahdollisimman vähällä. Olen vähän sellainen taivaanrannan maalari. Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä että menisin aina sieltä mistä aita on matalin ja olisin alisuorittaja, vaan pikemminkin sitä että valitsen tietoisesti itselleni mieluisimpia ja vähemmän vaikeita vaihtoehtoja, ihan vain siksi koska voin.

Kaikenlainen ”alisuoriutuminen” tuntuu etenkin nykyajan yhteiskunnassa ärsyttävän monia, varsinkin voimakkaan työorientoituneita ihmisiä tai muuten suorittavia persoonia. Nykymeininki on usein sitä että pitää olla hirveästi erilaisia tavoitteita ja päämääriä ja pyrkiä sinne kynsin ja hampain, ja samalla tehdä kymmentä eri asiaa täydellä tohinalla ja suoriutua niistä hyvin. Ahkerointia ja suoranaista raatamista pidetään jonain älyttämänä tavoittelemisen arvoisena asiana mihin kaikkien pitäisi pyrkiä. Voimakkaasti urasuuntautuneita ja suorittavia persoonia yhdistää usein kyvyttömyys ymmärtää muunlaista elämäntapaa kuin omaansa. Kaikki jotka eivät ahkeroi ovat laiskoja.

Alisuorittajan manifesti

Tämän opuksen lukeminen sai minut aikoinaan tuntemaan oloni paremmaksi, kun ymmärsin ettei minun tarvitse jatkuvasti perustella nautinnonhaluisuuttani ja tekemättömyyttäni muille, mutta kauan se vei aikaa. Vasta oikeastaan nyt pystyn olemaan täysin sinut asian kanssa, eikä boheemiksi nimittely loukkaa tai laiskotteluni saa minua tuntemaan huonoa omatuntoa. Toisinaan ajaudun hieman hankaliin tilanteisiin keskustellessani elämästä ja arjesta sellaisten ihmisten kanssa jotka suorittavat itseäni huomattavasti enemmän, mutta pääasiassa tässä iässä alkaa olla jo palikat aika hyvin paikallaan. Mä luulen että mitä vanhemmaksi tulen, sitä voimakkaammin pyrin vähentämään mitään tekemistä mikä ei miellytä. En vain näin vanhempana enää ole niin tottelevainen ja uskallan kapinoida koneistoa vastaan.

Alisuorittajan manifestissa tuodaankin yksi hyvä seikka esille: ”Täydellinen on hyvän vihollinen”. Tätä avataan hieman enemmän esimerkiksi toteamuksella siitä, kuinka kukaan ei halua rinnalleen perfektionistia valittamaan, ei työpaikalla eikä kotona. Riittävän hyvä on huomattavasti parempi kuin ärtynyt ja itsensä loppuun polttava täydellisyydentavoittelija. Tämän varmasti kaikki tajuaa, mutta sitten kun pitäisi ottaa rennommin niin harva pystyykään, ja päähän työntyy koko ajan ajatuksia siitä mitä kaikkea pitäisi tehdä.

Älä ota asioita niin vakavasti

Pyrkimys keskinkertaisuuteen on usein avain tyytyväisyyteen, onnellisuuteen ja hyvään oloon hyvinkin monissa asioissa. Riittävän hyvä on tarpeeksi. Kaikessa ja koko ajan ei ole pakko olla paras, tai edes parhaimmasta päästä. Vähemmästäkin voi olla onnellinen, ja se on hyvä asia kokeilla ja sen jälkeen todeta, kukin toki asettamallaan tasolla.

Stressi, kiire ja ahdistus johtuvat usein asioista jotka tulevat meille ulkopuolisina vaatimuksina. Ne ovat yleisimmin työn tai ympäröivän yhteisön asettamia tavoitteita, ja joskus jopa laajemmin yhteiskunnan kannalta vaadittuja arvoja jotka eivät välttämättä kohtaa laisinkaan omien kanssa.

Ei, sinun ei ole pakko tiskata. Ei, sinun ei ole pakko kokata. Ei, sinun ei ole pakko siivota. Ei, sinun ei ole pakko treenata. Ei, sinun ei ole pakko käydä joka sunnuntai anoppilassa. Ei, sinun ei ole pakko osallistua kaikkiin kissanristiäisiin. Ei, sinun ei tarvitse olla työpaikalla ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Itseasiassa aika harvat asiat ovat pakkoja.

Elämä on liian lyhyt siihen että itse tekisin jatkuvasti asioita joista en pidä vain siksi että on pakko ja niin muka täytyy tehdä. Niin siis kenen mielestä muka? Kuka sen on sanonut ja missä se lukee?

Rennosti vaan ei täysin vailla selkärankaa. Hyvä siitä tulee.

25% alennusta tilauksestasi

Tarjousnumero 355737* ja shoppailemaan pääset täältä*!

Voimassaoloaika  22. toukokuu 2017

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennuksen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin. Ei koske tuotteita, jotka on suunniteltu yhteistyössä Sofi ja Frida Fahrmanin kanssa.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *