Hae
Queen of Eve

Heinäkuun helteitä odotellessa

aytaln2006_2_34

Adlinks / Kuvat Tjäreborg

Tässä on taas parina päivänä satanut kaatamalla. Mä mietin taas että hyvä kesä, hei kiitti…

Totuushan on kuitenkin että Suomen kesä on tähän mennessä ollut kaiketi ihan hyvä, ja jos toukokuuta muistelen niin suorastaan loistava. Silti mä tiedän ilmaston mukaan syntyneeni väärään maahan ja kaipaisin sitä tasaista +30 ympäri vuoden. Joulukuu saisi olla luminen ja talvinen että voi pukki tulla, mutta muuten en lunta, kylmyyttä ja etenkään mitään loskaa kaipaa.

”Suomituristii puristi sukka sandaalis. Mä vietän koko loman samas rantabaaris. Karhun lippa suoraa Vantaan kaut rantaan. Pakettimatkoil puhalsin konees uimapatjoi…” JVG.n ja Raappanan Kran Turismo soi repeatilla kun sade ropisee ikkunoihin. Missä ne heinäkuun helteet on? Eikös tän kuitenkin kuuluisi olla se kesän paras kuukausi?

aytaln1001_2_34 aytaln2007_2_34
Työpaikan vaihdoksen takia mulla ei ole kesälomaa lainkaan tänä vuonna, mutta jo työhaastattelussa varmistin että jos minut valitaan niin haluan elokuussa lähteä reissuun kun siitä oli jo aiemmin puhuttu. Tämä onneksi sopi uudelle työnantajalle ja saankin pitää hieman ommoo lommoo, ja matka kaverin kanssa toteutuu suunnitellusti.

Tai no, ei ihan suunnitellusti, sillä alkuperäinen ajatus oli että mentäisi ehkä jonnekin ökypaikkaan Kreikan saaristoon tai Kroatiaan, johonkin hienoon hotelliin ja oma uima-allaskin olisi kova juttu, mutta kun kaveri teki asuntokaupat ja mittavan remontin ja itse joudun uuden työpaikan takia joudun pitämään lomani palkattomana niin suunnitelmat hieman muuttuivat. Nämä puuhat syövät budjettiin pienen loven jota sitten paikattiin valitsemalla kohteeksi hieman halvempi paikka, hyvästä laadusta kuitenkaan tinkimättä (tosin niitä ökymeininkejä ei nyt saatu).

aytaln2018_2_34aytaln2012_2_34
Tjäreborg on mun suosikki matkanjärjestäjistä ollut jo vuosikausia, ja suurin osa lomamatkoista on tehty heidän kauttaan mikäli kyseessä on ollut valmis pakettimatka. Tälläkin kertaa Tjäreborg tarjoili parastaan kun viidellä sadalla eurolla sai lomaviikon neljän tähden hotellissa, ja ihan all inclusivena. Juurikaan halvemmaksi ei voi mennä ellei tingi laadusta ja palvelusta.

Kirjoittelinkin jo viime kesänä lomastani Turkin Alanyaan, sukkasandaalit ja suomituristit ja niin edelleen. Nyt kävi niin että edessä on jo neljäs (!) reissuni Turkkiin, maahan johon vuosikausia sitten ajattelin etten koskaan matkustaisi, enkä etenkään johonkin Alanyaan, siis niin junttia että… daa…

aytaln2019_2_34aytaln2026_2_34

Turkin lomista ensimmäisenä kävin Bodrumin niemimaalla Torbassa, sitten samoilla seuduilla Gümbetissä, ja viime elokuussa matka suuntautui ensimmäistä kertaa junttimaineiseen Alanyaan, tai tarkemmin sen lähiseutuun Konakliin. Alanya-aiheisen postaukseni voit lukea tästä.

Nyt lomakohteeksi jälleen osui jälleen Alanya mutta paikaksi vaihtui Oban puoli, ja varmaa on että elokuussa helle ja aurinko on 100% taattu +35-40 lämpötiloissa ja välimeressä saa killua +30 asteen aalloissa. Ihan parasta! Tällä kertaa hotelli on ehkä hieman paremmalla (ei niin eristetyllä) alueella, joten toista kertaa samoilla seuduilla käyväni voisi poiketa katsomassa jotain niitä Alanyan mielenkiintoiseksi kehuttuja paikkoja, kuten linnoitusta Kalen kukkulalla, basaareja ja satamaa.

aytaln2014_2_34 aytaln2015_2_34
Nyt olisikin aika alkaa ottamaan taas vahvistusta pohjarusketukselle että iho kestää välimeren kovan paahteen, sillä talviloma Kanariansaarilla ja niistä saatu pieni rusketus on enää muisto vain, vaikka toukokuu antoikin parastaan ja työpaikan vaihdoksen kunniaksi mulla oli ruhtinaallisesti lomaa.

Sain ottaa brunaa oikein kunnolla ja ekaa kertaa vuosikymmeniin paloinkin hieman, ja ihan täällä kotipuistossa Helsingissä. Nyt kalmankalpeaa ihoani ei kyllä pelasta enää mikään muu kuin rutkasti lisää aurinkoa (vaan missä se on?) ja mitä todennäköisemmin itseruskettavaa runsaalla kädellä koska väriä ei juurikaan ole. Solariumin mahdollisuuttakin tässä on pakko alkaa mietiskelemään mikäli aurinkoiset säät eivät palaa, ja kun arkisin on töissä niin niitä hyviä säitä kaivattaisi mieluiten viikonlopuille kiitos!

Nyt on silti ihan sama mitä Suomen kesä antaa, sillä mä tiedän että siihen se ei koskaan pysty mitä lomasäiltä saa, ihanaa <3 Onko teillä kesälomamatka jo takana vai vielä edessä? Ja kertokaa toki minne ootte menossa! :)

Adlinks

ttanstore

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

2 kommenttia

 1. vera kirjoitti:

  Ennen sitä ajatteli ettei nyt kesällä suomesta kannata pois lähteä mutta useemman vuoden on reissattu jo pois täältä sateesta varmaan lämpöön,Välimeren kohteissa,ja lähtisin heti uudestaan jos lompakko antais myöten.mitä kummaa suomen kesille on käyny?? hermo Täälä menee.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   WORD. Hyviäkin kelejä on, esim. toukokuussa oli se 2-3vko ihan unelmaa, joka päivä +25 ainakin ja mäkin paloin ja sain rusketusta ja maattiin päivät puistossa koirien kanssa, mutta nyt on HEINÄKUU ja vettä tullu kuin Esterin sieltä pari päivää.

   Viime yönä makkarissa oli helvetin kalsa ja tärisin hampaat kalisten kun koko yön satoi täysillä vettä. Nyt todellakin unelmoin siitä hetkestä kun saa kahdeksan päivää olla vähintään +30 kelissä ja uida meressä joka on LÄMMIN, ja vaikka tuulisi täysiä on LÄMMIN, ja varjossakin on LÄMMIN eikä palele. Prkl :D

   Suomen kesä on kyllä helvetin lyhyt, ja nykyään usein vielä kylmä, ääh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *