Hae
Queen of Eve

Sekava sisustaja löysi punaisen langan

Eclectic & Monochrome

Nuo kaksi sanaa auttavat kokoamaan yhteen unelmieni sisustuksen. Olen aina rakastanut sisustamista ja tälläkin hetkellä kotimme on muutosten tuulten alla. En kuitenkaan koskaan ole oikein osannut sanoa mihin kategoriaan ja lokeroon sisustusmakuni kuuluu. En ennen kuin kuulin sanan eklektinen sisustus.

Eklektinen sisustus

Pidän monenlaisista sisustustyyleistä, mutten juurikaan koe mitään yhtä suuntausta täysin omakseni. Olenkin aina ollut hieman sekava sisustaja ja olen yhdistellyt monenlaisia asioita. Rakastan peilejä, kromia, lasia. Mustaa ja valkoista. Samettia, taljoja, tekstuuria. Runsautta. Kiiltäviä pintoja, nykyisin myös puuta. Nautin modernista muotoiluista, mutta samalla myös monista vanhoista koristeellisista asioista ja antiikista. Pidän siitä, että jotkut esineet ovat selkeälinjaisia ja teräviä, ehkä jopa minimaalisia, mutta samalla haluan pehmeyttä ja runsautta. Upottavaa ylellisyyttä ja tekstuuria. Tästä hyvänä esimerkkinä voisi kenties pitää mm. selkeälinjaisen italialaisen lasipöydän sekä Bo Conceptin ajattoman mutta modernin tv-tason yhdistämistä Kartellin Bourgien, kristallikruunun ja kromin kanssa. Se miellyttää silmääni ja olemme saaneet Minnan huonekaluja sovitettua hyvin omieni kanssa asunnon yhteisissä tiloissa.

Eklektinen sisustus onkin kerroksellista sisustamista, jossa otetaan ikään kuin parhaat palat useasta eri tyylistä ja aikakaudesta. Yhdistetään erilaisia asioita ja eripari tavaroita onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Kenties hieman haastavaa, mutta lopputulos voi olla todella upea. Mun makuun takat, peilit, lasi, sametti, nahka, koristeelliset asiat, futuristinen suunnittelu ja kaikki saavat olla suloisessa sekamelskassa. Ehkä hieman boheemia, mutta sellainen minä olen, sekava sisustaja.

Kalliin ja ylellisen näköinen vahva sisustus viehättää

Lähes 100-vuotias asuntomme, Helsingin keskustan tuntumassa sijaitseva leikkimielisesti Töölön Palatsiksi kutsumamme koti onkin omassa ihanassa kuluneisuudessaan, vanhoissa ovissa, korkeissa huoneissa ja syvissä ikkunalaudoissaan juuri oikeanlainen mahdollistamaan monimuotoista sisustamista. Jos mahdollista niin haluan aina asua Helsingin keskustassa hyvin vanhassa talossa. Näissä on hienoa tyyliä ja tunnelmaa jota ei vain modernista kerrostalosta löydy samanlailla.

Seuraan Facebookissa useampia sisustusryhmiä, mm. Skandinaavinen moderni sisustus, persoonallinen koti ja eklektinen sisustus ja nautin erilaisista kodeista. Vaikkei kaikki maut olekaan juuri omiani, on ihana katsella tyylillä sisustettuja koteja. Kukin makunsa mukaan, niissä on aina ihana vierailla! Tällä hetkellä osa sisustamisesta tapahtuukin kompromisseilla ja vain makuuhuoneet ovat 100% sen näköisiä kuin itse on halunnut. Vierashuone, eteinen ja olohuone on ollut neuvottelun tulosta, mutta lopputulos kuitenkin molempia miellyttävä.

Ennemmin tummaa kuin vaaleaa

Monochrome-sana sisustamisessa tarkoittaa yksiväristä, mustavalkoista ja harmaasävyistä kuvaa. En kuitenkaan halua kotini olevan mustavalkoinen sillä se tuntuu liian helpolta ja tylsältä, vaan mieluummin yhdistän siihen muutakin. Harmaata, roosaa, kromia, kultaakin. Se ei alunperin ole oman makuni mukaista, mutta Minnan mukana olen oppinut pitämään myös siitä. Etenkin eri metalleja yhdistelemällä tulee tyylikkäitä kokonaisuuksia ja samassa huoneessa saa olla kultaa, hopeaa ja pronssia.

Vaikka vaaleus onkin puhdasta, tuo tilaa ja on tietyllä tapaa tyylikästä, ovat kokovalkoiset sisustukset mielestäni hieman tylsiä. Toki ihailen kauniita valkoisia koteja, mutta arvostan enemmän sellaisia jossa on osattu tehdä jotain erilaista. Ennen olin itsekin niin mustan, valkoisen ja kromin orja, etten sietänyt esim. mitään ruskeaa ja puuta. Nykyään ne tuo mielestäni todella hyvää kontrastia muuten niin kylmälle metallille ja pehmentää sisustusta. Myöskin sinisen ja vihreän inhoaja olen ollut pitkään, mutta nykyisin sekin miellyttää. Onhan kuninkaallinen tummansininen ja vahva tummanvihreä todella laadukkaan ja ylvään näköistä!

Boheemi tyyli – mutta tyylillä

Vaikken oppikirjan mukaan ihan eklektinen sisustustaja olekaan, niin eklektinen sisustus on kuitenkin lähellä omaa tyyliäni ja ainakin sellainen suuntaus jonka koen olevan minusta kaikista miellyttävintä. Siinä on juuri sopivasti sitä moderniutta mutta samalla ajattomuutta sekä skandinaavista tyyliä sekoitettuna johonkin täysin päinvastaiseen.

Vapaus sisustaa juuri haluamallaan tavalla onkin mielestäni tärkein asia sisustuksessa. Mitä väliä oppikirjoista ja tyylisuuntauksista. Kukin sisustakoon kotiaan juuri sellaisella tavalla kuin itse haluaa. Tai olkoon sisustamatta!

Talven ja kevään aikana blogissani tulee näkymään paljon erilaisia sisustuspostauksia kodistamme, joten pysykää mukana!

LUE MYÖS TÄMÄ: OLOHUONEEN UUSI TAULUSEINÄ

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. Chandelierhome kirjoitti:

  Olipas mukava lukea sinun ajatuksiasi sisustamiseen liityen.

  Samoilla linjoilla olen ja olen myös sitä mieltä että todellinen intohimoinen sisustaja ymmärtää muut tyylit, eikä yritäkkään saada mahtumaan niitä tiettyyn muottiin tai arvostele tuolla Facebookin ryhmissä toisten koteja. Minusta koti on oikeasti todella henkilökohtainen (jopa pyhä) ja se on meidän jokaisen oma tapa kanavoida ja purkaa luovuuttamme. Kodissa heijastuvat myös mielestäni sen hetkiset tarpeet elämäntilanteen lisäksi. Joskus mieli halajaa ympärille kerroksia ja värejä, toisinaan taas sitä ihanaa selkeyttä ja mahdollisimman neutraalia ympäristöä. ?

  Mua kiinnostaa myös kaikenlainen aiheeseen liittyvä trendeistä ajattomuuteen, joten jään innolla odottamaan muitakin postauksia (ja pohdintoja) aiheeseen liittyen. Kotikierrosta kehiin!

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Kiva kuulla :) Olen samaa mieltä noista asioista, minusta on vaan hieno juttu että sisustajia on kaikenlaisia. Se on oikeastaan tosi kiehtovaa joskus jos jollakin on hyvin erilainen koti, tai jotain yllättäviä ratkaisuja. Mä aina myös mietin, että millaistahan tuon ja tuon kotona on. Etenkin uusiin ihmisiin tutustuessa ja päästessä heidän kotiinsa voi yllättyä tosi paljon.

   Kivoja sisustustyylejä on niin paljon, joten ehkä siksi olenkin sellainen sekava sisustaja kun en pysty pysymään yhdessä linjauksessa. En jaksa olla moderni, skandinaavi, en minimalisti saati antiikkityyppi, en mitään noista kokonaan. Mutta vähän kaikkea on kiva yhdistellä.

 2. idahhh kirjoitti:

  Eklektinen sisustus on aivan uusi käsite minulle, enpä ole sitä ennen kuullut mutta allekirjoitan sen täysin :D tässä juuri pohdin itse sisustustyyliäni, mikä ei tunnu edustavan juuri mitään tyylisuuntausta mutta jos johonkin muottiin haluaisi itsensä tunkea, niin tämä voisi hyvinkin olla juuri se muotti :) Hyvää Ystävänpäivää <3

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Mullekin oli täysin uusi tuttavuus, mutta nyt kun tiedän niin ymmärrän omaa makuani paremmin. Mun sisustus ei täydellisesti tuota edusta, mutta unelmasisustukseni on aina juuri niitä eklektisiä sisustuksia :) Ja jotain sinnepäin on omani, kenties! Hyvää ystävänpäivää myös sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.